nove letne gume
-
Robertos_664
nove letne gume
Torej kupujem nove letne gume dimenzij 225/45/17 94W. Kaj imate na svojih renojih vi v tej dimenziji in kaj priporocate. Kako je z vulkanizerji in senzorji? Moras vulkanizerja prej opozorit, da imas senzorje v ventilckih?
Je razlika ce imas index obtezitve 91 namesto 94?
Re: nove letne gume
Na svojem avtu imam isto dimenzijo. Znamka Michelin Primacy.Robertos_664 napisal/-a:Torej kupujem nove letne gume dimenzij 225/45/17 94W. Kaj imate na svojih renojih vi v tej dimenziji in kaj priporocate. Kako je z vulkanizerji in senzorji? Moras vulkanizerja prej opozorit, da imas senzorje v ventilckih?
Guma je na fertik. Neslisna, dober oprijem na suhem in na mokrem, bocne ojacitve......
Obraba dokaj normalna, guma je zelo mehka in bi pricakoval vecjo obrabo.
Edini - je cena ( ce se ne motim okoli 150eur komad ).
Samo glej da ne bos dajal Cungalunga gume kor, ker ravno teh je poln net in jih svercercki dilajo po 79eur, kjub ceni 57eur. ( sej zgleda se nekak, pa nova je, samo da ne govorim po obrabi prvih milimetrov, ....problem je pol ta da imas obcutek da je cesta skoz mastna, pa da si v sibiriji in da je poledica
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Si jih ze mel?Tommy30 napisal/-a:
Samo glej da ne bos dajal Cungalunga gume kor, ker ravno teh je poln net in jih svercercki dilajo po 79eur, kjub ceni 57eur. ( sej zgleda se nekak, pa nova je, samo da ne govorim po obrabi prvih milimetrov, ....problem je pol ta da imas obcutek da je cesta skoz mastna, pa da si v sibiriji in da je poledica)
Sodelavc jih ma...FBR napisal/-a:Si jih ze mel?Tommy30 napisal/-a:
Samo glej da ne bos dajal Cungalunga gume kor, ker ravno teh je poln net in jih svercercki dilajo po 79eur, kjub ceni 57eur. ( sej zgleda se nekak, pa nova je, samo da ne govorim po obrabi prvih milimetrov, ....problem je pol ta da imas obcutek da je cesta skoz mastna, pa da si v sibiriji in da je poledica)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
-
Robertos_664
-
etore
-
Robertos_664
-
etore
se strinjametore napisal/-a:ma jst ne bom nikoli dau nic slabsega kot je spica od gume. tiscanje gor dol guma je se vedno edini stik vozila z cestiscem in ce uzames spico od gume ima ta guma napram eni nadpovprecni ob normalni vozni veliko vec rezerve....
Predvidevam da od vas nihce ne kupuje s-budget izdelkov ali pa mercator
Brez zamere, samo nekdo, ki se vozi relacijo 8km na siht je neumen (seveda za moje pojme in logiko), da daje gor gume za 2X tolk denarja... kaj jih pa rabi.
Ce pa mislite da te gume cisto nic ne drzi se pa pac motite... jaz sem sprobal in povem da napram mojim dvem najlubsim gumam (Proxes in sp sport 9000) drzi po suhem slabse mogoce za 5-15% in po mokrem 10-20%. Vse to za 100% razliko v ceni.
Tisti ki ne dirka in ne rabi vec znoret vseh svojih dozivetij na cesti, mu je vseeno ali bo lahko v ovinek priletel 90kmh ali 80kmh... plus tega, je to v vsakem primeru vse v obcutku, saj ne dirkas na cas, kar pomeni da se niti ne zavedas dobro ali gres v ovinek 5kmh vec ali manj...
To da te pa gume resijo nesrece je pa tako. Ja, ce se bos ustavil 1m pred breznom z dunlop, michelin, toyo, bridgestone,... gumo bom verjel da so te resile... vse ostalo...
So pa razlike, seveda. In ce nekomu veliko pomeni ta gotovost, da ima top gume, super, ne se pa norca delat iz nekoga, ki kupi take gume da mu dobesedno preparijo na avtu, ker ga toliko malo uporablja!
LP
Brez zamere, samo nekdo, ki se vozi relacijo 8km na siht je neumen (seveda za moje pojme in logiko), da daje gor gume za 2X tolk denarja... kaj jih pa rabi.
Ce pa mislite da te gume cisto nic ne drzi se pa pac motite... jaz sem sprobal in povem da napram mojim dvem najlubsim gumam (Proxes in sp sport 9000) drzi po suhem slabse mogoce za 5-15% in po mokrem 10-20%. Vse to za 100% razliko v ceni.
Tisti ki ne dirka in ne rabi vec znoret vseh svojih dozivetij na cesti, mu je vseeno ali bo lahko v ovinek priletel 90kmh ali 80kmh... plus tega, je to v vsakem primeru vse v obcutku, saj ne dirkas na cas, kar pomeni da se niti ne zavedas dobro ali gres v ovinek 5kmh vec ali manj...
To da te pa gume resijo nesrece je pa tako. Ja, ce se bos ustavil 1m pred breznom z dunlop, michelin, toyo, bridgestone,... gumo bom verjel da so te resile... vse ostalo...
So pa razlike, seveda. In ce nekomu veliko pomeni ta gotovost, da ima top gume, super, ne se pa norca delat iz nekoga, ki kupi take gume da mu dobesedno preparijo na avtu, ker ga toliko malo uporablja!
LP
Sam sem zamenjal 14 dni nazaj gume, vulkanizer mi je priporocal Hankook Ventus Prime k105. Bil sem malo v dvomih ker nekih konkretnih debat ali testov na netu nisem nasel, ampak mi ni zal.
Gume so za udobno voznjo, dobro jim gre v dezju, kot tudi po suhem, z zaviranjem pa se prav tako ni blo problemov. Pa se to, tihe so 8 od 10.
Imam sicer dimenzije 205/55 16' in ce ti vloga izgled gume ne pomeni vse in da se rad peljes tudi hitreje in udobno, nimas kaj zgresit.
Cena je bla 80eur/kom , tagda tvoja dimnezija okoli 100eur.
LP!
Gume so za udobno voznjo, dobro jim gre v dezju, kot tudi po suhem, z zaviranjem pa se prav tako ni blo problemov. Pa se to, tihe so 8 od 10.
Imam sicer dimenzije 205/55 16' in ce ti vloga izgled gume ne pomeni vse in da se rad peljes tudi hitreje in udobno, nimas kaj zgresit.
Cena je bla 80eur/kom , tagda tvoja dimnezija okoli 100eur.
LP!
-
Robertos_664
torej malo sem povecal proracun za gume
Odlocam se med Bridgestone RE50, Continental Sport Contact3, Goodyear Excellence, Pirelli P zero nero in Vredestein Ultrac Sessanta. to so vse nekje v rangu 120eur. Vozim se pa vsak dan 50km po kar zavitih cestah, delno slab asfalt. Zato bi rad tihe, udobne gume. Torej katere?
Nihce ni omenil, ce ima index nosilnosti 91 ali 94 in ali je ocutna razlika v voznji med obema.
Odlocam se med Bridgestone RE50, Continental Sport Contact3, Goodyear Excellence, Pirelli P zero nero in Vredestein Ultrac Sessanta. to so vse nekje v rangu 120eur. Vozim se pa vsak dan 50km po kar zavitih cestah, delno slab asfalt. Zato bi rad tihe, udobne gume. Torej katere?
Nihce ni omenil, ce ima index nosilnosti 91 ali 94 in ali je ocutna razlika v voznji med obema.