etore napisal/-a:napisu si da ga je najlepse vozit med 2,2 in 3krpm. jst mam tudi laguno z takim motorjem pa me zanima ali si tudi ti zaznal rahel padec moci oz luknjo tam nekje okol 2600rpm. porabo mam pa jst skoz tm okol 6,7l.
Turbo luknja se cuti le ce ga vozis pod 1,5krpm.
Npr v 3 prestavi pri 30km/h ima avto 1,2krpm in ko pohodis se ne dogaja nic. Pri 1,6 krpm pa zacne dogajat, vse do 4,5krpm.
Pri visjih obratih ni nobene turbo luknje.
_BosTeK_ napisal/-a:lepa je. edino kaj menjaj menjaj tepihe pa bo to to
Mah sej ti tepihi so bli ze not.
Jaz ne morem imeti tepihe iz blaga ali velurja, zato ker imam na sihtu 300 metrov makadama, in npr ko grm iz sihta in naprimer dezuje vso svinjarijo not zvlecem. Tepihe bom dal nove vendar gumijaste - original.
Glede porabe je pa tko. Vozim vecinoma relacije, v povprecju 80%, 20% mestne. Opazil sem, da pri 100 km/h je v 6 prestavi poraba visja kot v 5. Npr jaz uporabljam 6 prestavo sele od cca 120-130 dalje. Najlepse se vozi, oziroma tudi poraba je najmanjsa nekje nad 2krpm pa do 3krpm. Tisto drekanje k eni delajo, tko da ga matrajo pod 1800 obrati al pa clo 1500 obrati je poraba dosti visja, pa se za motor ni dobro ker se zabase s sajami.
Za ta motor je najbolje da ga vozis med 2,2 krpm in 3 krpm, vsake dolk pa "spihas" do blokade, da zmece vsa svinjarijo ven, saje in podobno. Pa se EGR se cisti tako....
najprej bi rd povedu da je lepa lagunca
kot drugo pa da si to fajn napisu, ker sm glih jst tisti k vozm dizla tm pod 1800 obrati, pa tud za 6 nism vedu da je manjsa poraba sele nad 130Kmh, bom upostevu kar si napisu pa spremljau potovalni racunalnik
To velja ce se vozis neenakomerno, se pravi skoz malo pospesujes pa zmanjsujes itd, itd....
Pri 100km/h je potem bolje voziti v 5 ker prej potegne dozeljene hitrosti kot v 6.....
umlinar napisal/-a:86-4PJ men 2.2 motor kuri med 5.5 - 6.5l pa ne ahtam.
Tommy30 - kupi original gumjaste tepihe pa bo spica notranjost in zunanjost!
LP
Uf, jst pa moram kar malo paziti ce hocem da je poraba pod 5,5 lit/100km.
Ce cisto nic ne pazim in vozim kakor mi zapase, brez da pogledam na BC ali stevec hitrosti je pa poraba 6.
Ja k vsi omenjate te gumjaste tepihe je res da so bolj funkcjonalni kar se tice glede umazanije, tud jest mam gumjaste, pa me zanima ce kej veste kok pridejo tele originalni renaultovi GUMJASTI tepihi za megana 2004 letnik, aja pa se oproscam ce sm se kr tkole ustulu notr z vprasanjem o enm tepihu
Oktobra imam TP in takoj za tem imam namen zmontirat Xenon Kit.
Katerega priporocate? Da dobro dela in da dolgo dela.
Naceloma bi dal noter 4300 ali 6000K svetilnost, zaradi policije. Kaj pa vi priporocate.
Ali ima kdo 4300 not zmontirano? Kako sveti? Ali pri tej svetilnosti ni panike s policaji itd...
Tommy30 napisal/-a:Oktobra imam TP in takoj za tem imam namen zmontirat Xenon Kit.
Katerega priporocate? Da dobro dela in da dolgo dela.
Naceloma bi dal noter 4300 ali 6000K svetilnost, zaradi policije. Kaj pa vi priporocate.
Ali ima kdo 4300 not zmontirano? Kako sveti? Ali pri tej svetilnosti ni panike s policaji itd...
najbrs ti bojo vsi priporocal KAIXEN
js sm dov 99eur eur pa mi se vedno dela tako kot mora pa ni nic problemov
A ni original kao 4300? Nebi imel rad tezave z policaji.
Zadnjic sem gledal ene zarnice - navadne halogenske H7, baje naj bi metale hudo belo svetlobo, pa se long life varianta, samo so kostale 48eur par.... To je pa mal hudo, raj dam se toliko zraven za xenon kit 4300, ki sigurno vsaj tako ali celo boljse sveti.....
Menenje...
Ce bos imel 4300, mislim da nebi smel imeti tezave s policijo, ker sveti skoraj v takem odtenku kot navadna zarnica. Balaste pa dobro skrij ko bos montiral!