Neki zanimiuga
Sem pol prebral ja....bam88 napisal/-a:pise na njegovi strani da je to trenutno prototip in da bo verjetno se tud kej prodajal. drgac pa to ni problem naredit samo programsko opremo mors met tapravo za racunalnik.
Drgac pa pred kake pol leta sem jaz iskal oz. hotel nardit virtualni horizont za Jeepa ( t je tisto ko v letalu kaze naklon oz kok se vzpenja, pada ali se nagiba). In sicer iz senzorjev racunalnika in LCD-ja.....LCD imam ze tko al tko v Jeepu senzorjev verjetn tud ne bi bil nek problem dobit.... ustavlo se je pri programu
Vsekakor pa se mi je hotro porodila ideja , da se bi dalo to uporabit na miljon in en nacin.....v ozradju ko je zdaj crna podlaga....bi lahk kamo letela navigacija, radio,klima,....ali pa bi en LCD preklopu na druga opravila.... skratka vec kot miljon moznosti.... in ce zna kdo anglesko ( jaz zal ne...sicer razumem nekaj ampak ni pa varjanta da bi kaj napisal) bi se lahk pri tipu pozanimal kok bi racunal za program in malo vec podatkov.....ker sama izdelava nekak po moje ne bi bila pretirano draga... LCDje dobis za 60 evrov....racunalnik tud po moje ni neki mocen..... konverter mas za 40 evrov......Problem ostane edino program
No danes eem tale posnetek pokazal enmu kolegu ki je malo visji od mojga znanja in kar se tice elektronike in kar se tice racunalnistva....
In po razlagi ki mi jo je dal je tole nardit prav enostavno ( seveda ce obvladas rac in elektroniko)
Windovs ima ze v osnovi kao screenshote.....in ravno to je uporabljeno pri tem stevcu.....dejansk je stevec slika programsko pa mu potem poves kako in kaj naj se premika... in baje je ob pravih programih to enostavno ko lego kocke ( seveda ob predhodnem znanju) in pa vse kar mors nardit je to da se mores potrudit pri teh "screen shotih" in nekaj podobnega je omenjeno tudi pri tem tipu na njegovi strani.....
Za rac. vhode pa porabis kar paraleni dobri stari printerski port... seveda prej uporabis nekaj v smislu analogno/digitalnega konverterja ( mi je kolega celo povedal katerga in kok pride in bla bla) in zadeva resena.....
In po razlagi ki mi jo je dal je tole nardit prav enostavno ( seveda ce obvladas rac in elektroniko)
Windovs ima ze v osnovi kao screenshote.....in ravno to je uporabljeno pri tem stevcu.....dejansk je stevec slika programsko pa mu potem poves kako in kaj naj se premika... in baje je ob pravih programih to enostavno ko lego kocke ( seveda ob predhodnem znanju) in pa vse kar mors nardit je to da se mores potrudit pri teh "screen shotih" in nekaj podobnega je omenjeno tudi pri tem tipu na njegovi strani.....
Za rac. vhode pa porabis kar paraleni dobri stari printerski port... seveda prej uporabis nekaj v smislu analogno/digitalnega konverterja ( mi je kolega celo povedal katerga in kok pride in bla bla) in zadeva resena.....
Pac povedal sem tako kot jaz razumem.... v bistvu to kar si rekel ti....za zaslon uporablja sliko..... to sem mislil.....zaslonska slika ali kako naj ti povembam88 napisal/-a:o kaksnem screenshotu neki ti govoris? Tuki screenshotanje nima nobene veze niti ne smisla. Ta program je pisan v c jeziku ki uporablja predhodno narejeno sliko stevca (po domace temo). Program odcitava meritve avtomobila preko dolocenega porta in jih tako prikaze na zaslon. S tem pa ne dela nobenih screenshotov.
NO sej pravim....menil sem se s kolegom, ki je visjega znanja... in to kar je ustvaril on v svojem avtu ( Ne bom na dolgo in siroko razlagal kaj in kako.... povem samo da stvar prebira obrate motorja,hitrost,nagibe vozila, vse tri pospeske, od razmerja obratov/hitrosti prikazuje v kateri brzini je in se in se....poleg tega memoria zadeve za mesec dni naprej potem pa prikljucis na domaci komp in podatke skopiras....poleg vsega pa vse te podatke prikazuje na (mislim da pet) vrsticnem zaslonu.....)bam88 napisal/-a:ze da uporablja sliko.. samo mors prvo spisat program v programskem jeziku da lahko uporabis to sliko. in to ni screenshotanje. screenshot je zajem zaslona da ti slikas zaslon isto kot s fotoaparatom slikas rozico. In ta zadeva niti ni tako preprosta ker rabis programsko opremo in ce ta ne obstaja jo mors napisat.
Naredil je iz ciste nule....brez vsakega kompa ki bi to podpiral (kot model v petki) Vezje je dal delat na kitajsko...komponente sam izracunal in izbral.....in za vse skupaj sam napisal program....celo za driverje dispaya....
In ko je on videl da je to na platformi windovsa....se je samo nasmejal in mi zadevo tudi obrazlozil..... ampak ker moje rac. znanje ne presega formatiranja in instaliranja windovsov.....sem pac potem tu napisal kok sem razumel....
Je pa reku tudi da se dobijo za kupit dejansk kit kompleti kjer samo vstavis kartico v rac. instaliras program ( ki ima ze narjen stevec) priklopis senzor in zadeva ze deluje...... kok je to res nisem sel preverjat....ampak glede na to kaj je tip nardil mu nekak verjamem....zadeva pa dela na platformi windovsa.