Nihanje vrtljajev v prostem teku pri Scenicu 1.9 dci (2001)
Nihanje vrtljajev v prostem teku pri Scenicu 1.9 dci (2001)
Sem lastnik omenjenega vozila. Ze kaksen mesec imam tezave z avtomobilom in sicer vtrljaji v prostem teku nihajo med 600 in 900. Bil sem na uradnem servisu, kjer so avto prikljucili na racunalnik in racunalnik ni zazanal nobene napake. Mehanik na pooblascenem servisu je rekel da je za to kriv EGR ventil in da ga bodo scistili. Ko sem prisel po avto mi je bilo receno da je bil omenjeni ventil zapacan in da so ga scistili.
Kljub temu da so ga scistili se stanje ni nic izboljsalo, ugotovil sem le da ce mocno pohodim plin da pa se pol vrtljaji ustalijo.
Je kdo imel ze mogoce podobne tezave?
Prosim za kakrsne koli nasvete!
Kljub temu da so ga scistili se stanje ni nic izboljsalo, ugotovil sem le da ce mocno pohodim plin da pa se pol vrtljaji ustalijo.
Je kdo imel ze mogoce podobne tezave?
Prosim za kakrsne koli nasvete!
Nihanje vrtljajev v prostem teku
Danes sem bil na Renault servisu, kjer so ugotovili naslednje:
-pokvaril bi se naj regulator tlaka na visokotlacni crpalki;
-mozna okvara sobe na 2. cilindru;
Predlagajo mi zamenjavo naftnega filtra, ter novi visokotlacni regulator.
Je kdo imel podobno diagnozo, kako so kaj resili tezavo?
-pokvaril bi se naj regulator tlaka na visokotlacni crpalki;
-mozna okvara sobe na 2. cilindru;
Predlagajo mi zamenjavo naftnega filtra, ter novi visokotlacni regulator.
Je kdo imel podobno diagnozo, kako so kaj resili tezavo?
Pri mojem espejsu je bil kriv softwar na servisu so trdili da ni in po dolgem pogajanju sem le dosegel da so probali in je bilo to to! Men so obrati padali predvsem pri zaustavljanju vozila, padli pa so tudi tako da mi je avto vgasnil!hermand napisal/-a:Je mozno da je kriv regulator na crpalki ali pa naj probajo naloziti nov software motornega racunalnika.
LP
jaz sem imel primer da je bil regulator na visokotlacni crpalki...avto se je v prostem teku zaganjal.Odvisno od posameznega primera.Na tvojem mestu bi definitivno zamenjal naftni filter,za regulator pa tako:naj ga zamenjajo ce je slab,ampak ce bo avto enako delal kot prej se ze v naprej zmeni da ti naj dajo tvojega starega zraven (ga zamenjajo) in bos dobil denar nazaj.Naftni filter pa bi se glede na moje izkusnje moral zamenjati na vsakem servisu,ker nasa nafta je zelo slaba.LP
Napaka na mojem Scenicu je odpravljena
Danes so mi na Stajerskem avto domu zamenjali naftni filter ter regulator na visokotlacni crpalki.
Avto zopet dela kot se spodobi!!!!!!!!!!!! Laughing
So pa se mi podrobneje premerili sobe in ugotovili naslednje: 1 vredu, 2 pokvarjena, 3 in 4 pa se kolko tolko.
Zanima me, avto ima 116900 km kak je mozno pri teh km da so sobe zanic???
No fant ki je delal na mojem avtu je rekel da se sobe dajo obnovit in mi omenil Bosch servis Jelen v Celju. Bojda oni to delajo.
Jaz sem nasel nekoga na Bolhi ki prodaja nove in rabljene obnovljene sobe, vendar hoce met za obnovljeno sobo 150eur, nova pa so mi rekli na Stajerskem avto domu da pride 300eur.
Mi lahko kdo od vas svetuje, kdo sobe obnavlja dobro in poceni.
Za kakrsen koli nasvet bom hvalezen. Se pa zahvaljujem tudi vsem ki so na mojo objavo dali kakrsen koli nasvet oz. komentar!!!!
Avto zopet dela kot se spodobi!!!!!!!!!!!! Laughing
So pa se mi podrobneje premerili sobe in ugotovili naslednje: 1 vredu, 2 pokvarjena, 3 in 4 pa se kolko tolko.
Zanima me, avto ima 116900 km kak je mozno pri teh km da so sobe zanic???
No fant ki je delal na mojem avtu je rekel da se sobe dajo obnovit in mi omenil Bosch servis Jelen v Celju. Bojda oni to delajo.
Jaz sem nasel nekoga na Bolhi ki prodaja nove in rabljene obnovljene sobe, vendar hoce met za obnovljeno sobo 150eur, nova pa so mi rekli na Stajerskem avto domu da pride 300eur.
Mi lahko kdo od vas svetuje, kdo sobe obnavlja dobro in poceni.
Za kakrsen koli nasvet bom hvalezen. Se pa zahvaljujem tudi vsem ki so na mojo objavo dali kakrsen koli nasvet oz. komentar!!!!