Pozdravljeni;
na Cliotu l. 97 imam sledeco tezavo: Samo v rangu hitrosti 95-110 km/h, v 5. prestavi pri cca 3000 obratih, se slisi brnenje avtomobila, kot da bi bilo kaj jajcaste oblike v njem (ce jajce valis po mizi) in traja med obema konicama jajca priblizno 1,5 sekunde. Vedno ko pride na konico jajce je tudi malo obcutek, kot da bi avto malo zatreslo.
Mislil sem, da so gume oz. podvozje, pa ni ker ce takrat ko se to slisi stisnem sklopko, avto cist tekoce gre brez kakrsnih koli zvokov. Tudi na hitrost ni vezano, ker ce ga peljem v 4. prestavi na toliksni hitrosti, gre avto normalno.
Ko grem nad 110 km/h ta zvok in tresenje izgine in avto normalno tece. Pod 95 tudi.
Ima kdo kaksno idejo, kaj bi to blo?
Hvala.
Zvok, kot da bi bilo kaj JAJCASTO? - Clio .l 97
Jaz sem imel podoben problem pri Mastru. Ko sem vozil normalno vse ok, ko pa sem dal gas tam okoli 100 Km/h, pa se ja zaec tresti, stisnil sklopko, pa je blo vse ok. To je postajalo vedno mocneje, bil sem ravno na poti iz Bosne, sem se ustavil na Amzs, kjer so pogruntali, da je sel zglob na polosovini....simptomi pa skoraj enaki tvojim...a druga avto..
Mogoce se splaca preverit, nikoli ne ves..
Mogoce se splaca preverit, nikoli ne ves..
Hvala za informacijo, bomo preverili zglob na polosovini.
PS: v opisu sem napisal: "brnenje avtomobila, kot da bi bilo kaj jajcaste oblike", mogoce bo boljse ce se izrazim da se slisi tek motorja, kot da bi bilo nekaj izven osi (centra).
Kolko opazam se mi to dogaja samo v 5. prestavi med 95 in 110 km/h (cca 3000 vrtljajev), ne pa tudi recimo v 4. prestavi pri enaki hitrosti ali pa v 4. prestavi na 3000 vrtljajev.
A je za posumiti glede na to menjalnik in 5. prestavo? Samo cudi me, da tega pol ne dela v 5. prestavi tudi pri visji ali nizji hitrosti...
PS: v opisu sem napisal: "brnenje avtomobila, kot da bi bilo kaj jajcaste oblike", mogoce bo boljse ce se izrazim da se slisi tek motorja, kot da bi bilo nekaj izven osi (centra).
Kolko opazam se mi to dogaja samo v 5. prestavi med 95 in 110 km/h (cca 3000 vrtljajev), ne pa tudi recimo v 4. prestavi pri enaki hitrosti ali pa v 4. prestavi na 3000 vrtljajev.
A je za posumiti glede na to menjalnik in 5. prestavo? Samo cudi me, da tega pol ne dela v 5. prestavi tudi pri visji ali nizji hitrosti...
Meni tudi takrat mal trese tm okoli 100km/h pri cca 3000rpm. Mam pa clio 95 1.4 rt. Pomojem je lahko tudi nosilec motorja. Vsaj kolikor imam ze skoraj polovico avta menjanega.
LP
LP
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj