LAGUNA LET.2003 KARAVAN 2,2 DCI VERGLA IN NE V??GE
LAGUNA LET.2003 KARAVAN 2,2 DCI VERGLA IN NE VZGE
Prosim za pomoc imam renault laguno karavan letnik 03 2.2 dci dinamiq moj problem je da se mi v zdnjem mesecu pojavlja da mi avto ne vzge takoj sem ga peljal na servis in so ga celega pregledali turbino ubrizgalne sobe so dali celo testirati in ocistiti vendar avto ni vzgal. Potem pa kar na enkrat spet vzgal in avto je bil cel teden na servisu v testiranju potem sem ga dobil nazaj vozil nekaj dni in potem isto ni vzgal zopet sem ga peljal na servis in zopet je vzgal predno sem ga nalozil na avto vleko in zopet sem se vozil nekaj dni .Povem naj se da ko je bil avto prikljucen na racunalnik so bile vse funkcije na vtomobilu OK kot na novem avto je vse skozi na rednih sevisih in ni bil izpuscen niti eden se vec pred vsakim dopustom sem ga peljal se dodatno na testiranje da nebi imel na poti problemov.Na sevisu o tej napaki nimajo pojma ne vedo kaj bi lahko bilo. Sedaj ne vzge vec samo vegla in poskusa vzgati a iz tega ni nic Mislim da je problem v kodi ali kakem senzorju. Na armarurni plosci ne gori nobena lucka samo tiste ki morajo predno se vzge. Prosim za hiti nasvet .
Jst sem mel enak problem.
So mi tud sobe gledal
pa pol niso sponke dobr dal nazaj, tako da sem z nafto delal sledi...
Kot vzrok, da ni vzgal so takrat rekli, da je bila sneta cevka pri pumpi za gorivo.
So pa rekli, da bi bilo treba to pumpo tudi zamenjati, pa je pol nisem, ker je en drug mehanik rekel, da je lahko vzrok tudi v plovcu in da bi bilo to pametno pregledati, ko bo malo bolj mrzlo...
Od takrat je ze 2 meseca in mi samo 2x ni hotel vzgati.
Nasvet za takrat:
- Odpres pokrov
- Odstranis okrasno plastiko na desni strani avtomobila (en zatic in pokrovcek pri olju)
- Cisto ob strani je pumpa pa samo malo napumpaj nafte (napumpas pa tako kot pumpajo zdravniki pri merjenju pritiska osebam).
Ce ti to kej pomaga...
So mi tud sobe gledal
Kot vzrok, da ni vzgal so takrat rekli, da je bila sneta cevka pri pumpi za gorivo.
So pa rekli, da bi bilo treba to pumpo tudi zamenjati, pa je pol nisem, ker je en drug mehanik rekel, da je lahko vzrok tudi v plovcu in da bi bilo to pametno pregledati, ko bo malo bolj mrzlo...
Nasvet za takrat:
- Odpres pokrov
- Odstranis okrasno plastiko na desni strani avtomobila (en zatic in pokrovcek pri olju)
- Cisto ob strani je pumpa pa samo malo napumpaj nafte (napumpas pa tako kot pumpajo zdravniki pri merjenju pritiska osebam).
Ce ti to kej pomaga...
stm napisal/-a:Jst sem mel enak problem.
So mi tud sobe gledal :) pa pol niso sponke dobr dal nazaj, tako da sem z nafto delal sledi... :smt006
So pa rekli, da bi bilo treba to pumpo tudi zamenjati, pa je pol nisem, ker je en drug mehanik rekel, da je lahko vzrok tudi v plovcu in da bi bilo to pametno pregledati, ko bo malo bolj mrzlo... :a2_1serviser
Nasvet za takrat:
- Odpres pokrov
Ce ti to kej pomaga...
TUDI PUMPAL SEM PA NI HOTEL VZGATI PRITISKA IMA DOVOLJ
moje mnenje: 1. senzor zgornje mrtve tocne na vztrajniku,oz.jermenici,samo to bi tester moral pokazat
2. visokotlacna crpalka(slisi se cudno,ampak poznam primer)
3. regulator pretoka nafte na visokotlacni crpalki
4. predcrpalka nafte(ce jo sploh ima)
V trenutku ko avto ne vzge se priklopi na tester in tam se vidi tlak nafte...
2. visokotlacna crpalka(slisi se cudno,ampak poznam primer)
3. regulator pretoka nafte na visokotlacni crpalki
4. predcrpalka nafte(ce jo sploh ima)
V trenutku ko avto ne vzge se priklopi na tester in tam se vidi tlak nafte...
Re: LAGUNA LET.2003 KARAVAN 2,2 DCI VERGLA IN NE VZGE
JOZE51 napisal/-a:Prosim za pomoc imam renault laguno karavan letnik 03 2.2 dci dinamiq moj problem je da se mi v zdnjem mesecu pojavlja da mi avto ne vzge takoj sem ga peljal na servis in so ga celega pregledali turbino ubrizgalne sobe so dali celo testirati in ocistiti vendar avto ni vzgal. Potem pa kar na enkrat spet vzgal in avto je bil cel teden na servisu v testiranju potem sem ga dobil nazaj vozil nekaj dni in potem isto ni vzgal zopet sem ga peljal na servis in zopet je vzgal predno sem ga nalozil na avto vleko in zopet sem se vozil nekaj dni .Povem naj se da ko je bil avto prikljucen na racunalnik so bile vse funkcije na vtomobilu OK kot na novem avto je vse skozi na rednih sevisih in ni bil izpuscen niti eden se vec pred vsakim dopustom sem ga peljal se dodatno na testiranje da nebi imel na poti problemov.Na sevisu o tej napaki nimajo pojma ne vedo kaj bi lahko bilo. Sedaj ne vzge vec samo vegla in poskusa vzgati a iz tega ni nic Mislim da je problem v kodi ali kakem senzorju. Na armarurni plosci ne gori nobena lucka samo tiste ki morajo predno se vzge. Prosim za hiti nasvet .
Najprej se vsem lepo zahvaljujem za vasa menja ki sem jih uposteval pri moji napaki vendar napaka je bila v loputi ki odpira zrak za mesanico z nafto ,ta je namrec bila popolnoma zaprta .AVTO JE BIL NA SREVISU 15 DNI DA SO UGOTOVILI NAPAKO. 99% JE BIL NA PARKIRISCU IN SE GA NIHCE NI NITI DOTAKNIL .Potem so ga nekako spravili v delavnico in tako so ugotovili napako nato so me se vlekli nekaj dni in vceraj sem ga dobil nazaj placilo 390eur najprej so mi hoteli zaracunati 700 eur potem sem se upru da na avtu niso delali vec kot nekaj ur oni pa so mi zaracunali 25 ur da so ocistili loputo za zrak. Nato so napako okoli ur popravili in so mi jih zaracunali samo 10 in seveda nekaj malenkosti do dadali da je bil znesek 390eur .Imam obcutek da se na renojevih servisih odolocajo po videzu koliko te bodo spekli s ceno. Zato si bom poiskal privatnega mehanika ki se spozna na lagune. Ce ima kod kak predlog v zvezi z mehanikom mi prosim sporocite sem namrec iz Celja . Se enkrat se vsem lepo zahvaljujem za vasa menja in vas lepo pozdravljam.
Joze
Re: LAGUNA LET.2003 KARAVAN 2,2 DCI VERGLA IN NE VZGE
JOZE51 napisal/-a:Prosim za pomoc imam renault laguno karavan letnik 03 2.2 dci dinamiq moj problem je da se mi v zdnjem mesecu pojavlja da mi avto ne vzge takoj sem ga peljal na servis in so ga celega pregledali turbino ubrizgalne sobe so dali celo testirati in ocistiti vendar avto ni vzgal. Potem pa kar na enkrat spet vzgal in avto je bil cel teden na servisu v testiranju potem sem ga dobil nazaj vozil nekaj dni in potem isto ni vzgal zopet sem ga peljal na servis in zopet je vzgal predno sem ga nalozil na avto vleko in zopet sem se vozil nekaj dni .Povem naj se da ko je bil avto prikljucen na racunalnik so bile vse funkcije na vtomobilu OK kot na novem avto je vse skozi na rednih sevisih in ni bil izpuscen niti eden se vec pred vsakim dopustom sem ga peljal se dodatno na testiranje da nebi imel na poti problemov.Na sevisu o tej napaki nimajo pojma ne vedo kaj bi lahko bilo. Sedaj ne vzge vec samo vegla in poskusa vzgati a iz tega ni nic Mislim da je problem v kodi ali kakem senzorju. Na armarurni plosci ne gori nobena lucka samo tiste ki morajo predno se vzge. Prosim za hiti nasvet .
Najprej se vsem lepo zahvaljujem za vasa menja ki sem jih uposteval pri moji napaki vendar napaka je bila v loputi ki odpira zrak za mesanico z nafto ,ta je namrec bila popolnoma zaprta .AVTO JE BIL NA SREVISU 15 DNI DA SO UGOTOVILI NAPAKO. 99% JE BIL NA PARKIRISCU IN SE GA NIHCE NI NITI DOTAKNIL .Potem so ga nekako spravili v delavnico in tako so ugotovili napako nato so me se vlekli nekaj dni in vceraj sem ga dobil nazaj placilo 390eur najprej so mi hoteli zaracunati 700 eur potem sem se upru da na avtu niso delali vec kot nekaj ur oni pa so mi zaracunali 25 ur da so ocistili loputo za zrak. Nato so napako okoli ur popravili in so mi jih zaracunali samo 10 in seveda nekaj malenkosti do dadali da je bil znesek 390eur .Imam obcutek da se na renojevih servisih odolocajo po videzu koliko te bodo spekli s ceno. Zato si bom poiskal privatnega mehanika ki se spozna na lagune. Ce ima kod kak predlog v zvezi z mehanikom mi prosim sporocite sem namrec iz Celja . Se enkrat se vsem lepo zahvaljujem za vasa menja in vas lepo pozdravljam.
Joze