radar

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
F3KO

Odgovor Napisal/-a F3KO »

86-4PJ napisal/-a:pike se zbrisejo po 2 letih ? al kko je ze s tem..
Po 3 letih, takoje meni rekel policaj in sma zracunala da se en tak prekrsek lahko naredim, pol pa lahko grem .... :mad:
Uporabniški avatar
Terminator
Kraj: lj

Odgovor Napisal/-a Terminator »

kako se zbrisejo pike po 2 oz. 3 letih? A se ne po 1 letu?

Pa a je pr mladih in izkusenih voznikih kej drgac al pr obeh isto?
I`ll be back!
VOLVO driver :D

PRODAM ;)
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

bam88, verjem, da v nekaterih naseljih prov tezko vozis 50.

No sej ponavad se v naseljih kar drzim tm med 50 in 60, edino pri enem naselju peljem tud 70 (glede na to, d si s tega konca) - Lahovce. Sm ene parkrat pelju 50, pa sm mislu, d me bo kdo z biciklom prehitu.... :? :?
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Jah omejitve so kje res cudne, nekje je siroka in pregledna cesta pa je omejitev 50, drugje je pa ozka ter nepregledna in je 90. Drugace pa tudi ce vozis 60, se nebo noben normalen policaj zapicil vate.
Voznik zacetnik si pa 2 leti po opravljenem izpitu in imas 7 tock.

Glede kazenskih tock, pa pri policiji pravijo takole:
Vozniku, kateremu so bile izrecene kazenske tocke do 31.12.2004, se iz evidence brisejo po poteku dveh let od dneva, ko so mu bile izrecene. Kazenske tocke v cestnem prometu, ki so izrecene od 01.01.2005 pa se iz evidence brisejo po poteku treh let od dneva izreka. Menim, da se kazenske tocke, ki so izrecene v letu 2005 pristejejo ze izrecenim tockam iz preteklih let, ob upostevanju prej navedenih pogojev (brisanje iz evidence).
Slika
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Stupo napisal/-a:Drugace pa tudi ce vozis 60, se nebo noben normalen policaj zapicil vate.
Placal kazen zaradi 1km/h previsoke hitrosti (se pravi omejitev 50+toleranca+1km/h, se pravi sm peljal ~54km/h) + ustavil je mene ceprav sem bil v sredi kolone vsaj 10 avtomobilov. Ga je zgleda ze zmotila bula na haubi 19 ke... :roll:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
moofdi

86-4PJ napisal/-a:
moofdi napisal/-a:
Stupo napisal/-a:Drugace pa tudi ce vozis 60, se nebo noben normalen policaj zapicil vate.
Placal kazen zaradi 1km/h previsoke hitrosti (se pravi omejitev 50+toleranca+1km/h, se pravi sm peljal ~54km/h) + ustavil je mene ceprav sem bil v sredi kolone vsaj 10 avtomobilov. Ga je zgleda ze zmotila bula na haubi 19 ke... :roll:
ta te je mogu met ze na piki :roll:
Tkole bom reku, parkrat me je ze isti ustavu, zmerej pihov 0.0, vsa oprema, muzka nikol (pre)naglas, nikol cez omejitev, slab dan zgleda...
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

moofdi napisal/-a:
86-4PJ napisal/-a:
moofdi napisal/-a: Placal kazen zaradi 1km/h previsoke hitrosti (se pravi omejitev 50+toleranca+1km/h, se pravi sm peljal ~54km/h) + ustavil je mene ceprav sem bil v sredi kolone vsaj 10 avtomobilov. Ga je zgleda ze zmotila bula na haubi 19 ke... :roll:
ta te je mogu met ze na piki :roll:
Tkole bom reku, parkrat me je ze isti ustavu, zmerej pihov 0.0, vsa oprema, muzka nikol (pre)naglas, nikol cez omejitev, slab dan zgleda...
meni se zdi da te je nasiko vzel. preden da papirje zahtevaj dokumente pa ga bo prec minilo
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
moofdi

miko 55 napisal/-a:
moofdi napisal/-a:
86-4PJ napisal/-a: ta te je mogu met ze na piki :roll:
meni se zdi da te je nasiko vzel. preden da papirje zahtevaj dokumente pa ga bo prec minilo
Se mi ni dal kregat... Je pa presenetljivo od takrat mir, prej so me ustavil prakticno vsak teden, zdej pa ze skorej kaksno leto nic...
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
LJ-UNION1
Kraj: LJ-Rudnik

Odgovor Napisal/-a LJ-UNION1 »

bam88 napisal/-a:jao kolk ste bedni.. vozte krepko cez omejitve in pol iscete luknje v zakonih da bi se ven zmazali. a je problem peljat 50 namesto 63-68?
JA
pa negre :?
Ko vozim, nepijem alkota :D !

Slika
Uporabniški avatar
LJ-UNION1
Kraj: LJ-Rudnik

Odgovor Napisal/-a LJ-UNION1 »

moofdi napisal/-a:
Tudi jaz sem peljal v koloni samo ker sem bil zaden meje pac ustavil.
(Aja pa se iz sluzbe sem sel kjer opravlam delo gasilca-sej se ve da se gasilci pa policaji "nepoznamo" razen takrat ko si na ksni prometni nesreci pa rabjo ksno pomoc)
Ko vozim, nepijem alkota :D !

Slika
Uporabniški avatar
žabc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a žabc »

mene pa neki zanima, pr men se zadewa na sodiscu vlece ze cca 2 leti zaradi prehitre voznje na odseku dolenjske ceste v naselju Lavrica.

Sedaj pa mene nekaj zanima, jaz se pripeljal iz neke u lice na glavno cesto dolenjska cesta, nikjer nobene table za naselje ter nobene table za omejitev, to se pravi po moji logiki ce nisi domacin je tu omejitev 90 kmh?
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

clio open napisal/-a:Sam, ce prou mislm kje si biu, so tam se hise (to je tm, k je ful siroka cesta, vozni in "odstavni" pas?); u glavnem, ce imam v mislih pravo lokacijo, si bil v naselju, kjer je omejitev 50 km/h (ce ni table). Sm kolesaru tm, sam me zdj ze neki casa ni blo ke.
on je iz stranske ulice zapeljal na to glavno cesto (to je tm, k je ful siroka cesta, vozni in "odstavni" pas?) in na tisti stranski ulici ni blo znaka da je prisel v naselje...

zabc sam ti bos mogu zdj nekak dokazat to unim da si res prsu po tej ulci pa da nis naravnost prpelu :roll:
Slika
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Se je pa prej prpelal v mestu kjer je bla tabla!!
Ker je mel KZVD en podoben primer ko je bla tabla podrena in tista oseba ni dobla nobene kazni pol zaradi tega!
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

to mi je malo cudno, pol lahko za vsako ulico reces da ne ves da si v naselju?? Saj ni z nobene ulice ven tabla za naselje :roll:
darkdog24
Kraj: Slovenia

Re: radar

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

_benko_ napisal/-a:Danes sem se peljal skoz naselje nakar vidim policaja, ki sta sedela v avtu in eden je imel v roki radar in meril v mene. Nista pa bila na moji strani vozisca. Zanima me ci lahko vseeno dobim kazen po posti domov ali bi me moral policaj ustavit? Aja pa peljal sem okrog 70km/h ampak ko sem ju zagledal sem hitro pobremzal.

Hvala za odgovore!

Ce te nista ustavla potem nisi peljal prehitro.
Je pa res, da v policiji obstajata 2 merilnika hitrosti Traffic Patrol, eden izmed teh ima vgrajen fotoaparat poleg in lcd zaslon na keterem vidis svoje vozilo.
V primeru, da so te zmerili s tem laserskim merilnikom hitrosti, bos po posti dobil poloznico in prilozeno sliko na kateri bo razvidno v kotih hitrost, datum, metri itd....
Odgovori