KAIXEN - xenon luci, 5000k ali 6000k ??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
F3KO

KAIXEN - xenon luci, 5000k ali 6000k ??

Odgovor Napisal/-a F3KO »

Pozdravljeni!

Kupujem omenjene xenonske luci. Luci ne bom koristil za nek styling, temvec za uporabnost, zato sem malo v dvomih za svetlobno barvo 6000k in bi vzel raje 5000k.

Ima kdo omenjen kit, oz. kaksne izkusnje z tem?

Pol se pa nekaj, znajo kaj komplicirat na tehnicnem za kako homologacijo?
(da mores met pranje zarometov, pa samodejno nastavljive to vem, ampak imam samo rocno nastavljanje visine)

Prosim za pomoc, LP!
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

zdravo,

jaz sem imel Kaixen 6000K na prejsnem avtu, bil sem zelo zadovoljen. Problem je bil edino, da nisem imel lece in bi lahko imel probleme s policaji, na sreco jih nisem imel. Na tehnicnem nisem bil, ker sem prej avto prodal.
Svetloba je bila bela z malce modre, tako da je zgleda ok, na slikah je videti takole:

Slika

Slika

Slika

Bolj ko tehnicni ti pomoje lahko skrbijo policaji, ker zadeve nimas homologirane, tako da ti lahko brez tezave pobere tablice in poslje na izredni tehnicni...pa baje zadnje case vec gledajo za te kite.
Uporabniški avatar
F3KO

tnx!

se kdo mogoce z 5000k???
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

pa ce nimas lece ne tlac xenona notr :roll:
Slika
Uporabniški avatar
F3KO

daj malo bol podrobno, zakaj ne?

Gre za avto laguna 2 l2002, H1 zarnice
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

zato ker sveti xenon na vse strani potem in blesci nasproti vozece :roll:
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

tocn tko kukr je jurre npisal :wink: (lepo jurre d si to ugotovu :lol: )

pa ce zelis met xenon na vsak nacin...vgradi se samonastavljivost po visini in papranje zarometov pa ne bos mel problemov :wink:
Slika
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

pravilno da jemljejo tablice in posiljajo na izredne tehnicne preglede!
Sploh zaradi tistih ki v navadne vokuse brez lec devajo xenonke.
Problem je v tem da ti fokusi sploh niso primerni za xenon in svetijo u bozjo mater u luft in slepijo nasproti vozece. Poleg tega ima vsaka xenon luc senzor za nadzor visine luci in ce mas nabulan prtlaznik se bo avtomatsko dol spustila mislim pa da se tudi sproti pri pospesevanju prilagaja in tako nic ne moti drugih nasproti vozecih.
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Robertos_664

Odgovor Napisal/-a Robertos_664 »

jaz imam original Xenon na Laguni, pa tudi nima lec. Zgleda ko navadna luc. pa ne sveti v tri krasne :lol:
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

Robertos_664 napisal/-a:jaz imam original Xenon na Laguni, pa tudi nima lec. Zgleda ko navadna luc. pa ne sveti v tri krasne :lol:
ja prejsne lagune pa c5 pa eni stari mercedezi E, pa nissan maxima (za te vem) ze v originalu nimajo lec, samo je parabola narejena za xenon...
Uporabniški avatar
F3KO

andre7575 napisal/-a:jaz sem v laguno vgradil z xenon lucmi vgradil prav te zarnice in mi je najprej unicilo grlo, po enem letu pa so mi pricele ugasat luci in sem mislil, da je napaka na luceh, ko sem dal notri stare originalne osram zarnice je bilo vse v redu, le razlicno svetijo. moje mnenje
kaj pa prav ta kaixen kit si imel, ali kaeterega drugega?

LP!
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

hja, za uporabnost ze, sam je treba tud mislt na to, da ne slepis drugih. Ravno zarad takega, ki ni na to mislu, bi slab mesec nazaj skor v domace ciprese zapelju (mal sem sel predalec), ker me je zaslepil (ze na dobrih 500m se je vidl, kot da bi bli nogometni reflektorji).

Drgac pa znajo komplicirat na tehnicnih glede teh stvari, se bolj pa (pomoje) policaji. Rocna nastavitev pa lih ni primerna - ko bos v kksno luknjo zapelju, najbrz ne bos za tist trenutek premaknu snop?
Uporabniški avatar
F3KO

Kaj pa kaksne zarnice, ki dajo vec od sebe, pa da se majo mogoce bol belo svetobno??

LP!
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

F3KO napisal/-a:Kaj pa kaksne zarnice, ki dajo vec od sebe, pa da se majo mogoce bol belo svetobno??

LP!
Osram NightVison so ze ene izmed takih. Ce ti pa rade crkujejo pa LongLife.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

ah kaj ga neki strasite s tem xsenonom. jst s v mojo montiral in dolge in kratke 6000k svetlobo 35w in nimam nobenih problemov ne z nasproti vozecimi ne policaji... barva svetlobe je pa oblicna ravno prava ceprav se mi zdi da majo lagune z org xsenon kiti malenkost bolj belo barvo. vidljivost iz avta je pa odlicna... in tisti ki imate proti temu nevem zakaj morate gledat nasproti vozeca vozila direkt v luci. sem pa porabu za montazo skori cel popladan ker sem moral snet odbijac, masko, notranje blatnike in se neke plastike... za oboje sm dau pa 280eur
Odgovori