megane-bremze ne delajo vec

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
hovi88

megane-bremze ne delajo vec

Odgovor Napisal/-a hovi88 »

na meganu mi ne delajo vec bremze. stopalka se ugrezne cisto do konca in ne zagrabi cisto nic. malo edino zabremza, ce stisnes pedalko samo do polovice, ampak potem takoj spet spusti in moras to ponoviti enih parkrat ce se hoces ustavit. kaj vse bi lahko bilo narobe in koliko bi stalo popravilo?
Uporabniški avatar
brobins
Kraj: Ljubljana

Re: megane-bremze ne delajo vec

Odgovor Napisal/-a brobins »

hovi88 napisal/-a:na meganu mi ne delajo vec bremze. stopalka se ugrezne cisto do konca in ne zagrabi cisto nic. malo edino zabremza, ce stisnes pedalko samo do polovice, ampak potem takoj spet spusti in moras to ponoviti enih parkrat ce se hoces ustavit. kaj vse bi lahko bilo narobe in koliko bi stalo popravilo?
Sploh ni vazno koliko stane, brez zavor se ne mores vozit! Ogrozas svoje in zivljenje vseh ostalih v prometu! Najprej preveri nivo zavorne tekocine! Ce manjka dolij, potem je pa treba sistem odzracit ... Najbolje bo da gres na najblizji servis, saj ni treba da je Renault.
hovi88

Re: megane-bremze ne delajo vec

brobins napisal/-a:
hovi88 napisal/-a:na meganu mi ne delajo vec bremze. stopalka se ugrezne cisto do konca in ne zagrabi cisto nic. malo edino zabremza, ce stisnes pedalko samo do polovice, ampak potem takoj spet spusti in moras to ponoviti enih parkrat ce se hoces ustavit. kaj vse bi lahko bilo narobe in koliko bi stalo popravilo?
Sploh ni vazno koliko stane, brez zavor se ne mores vozit! Ogrozas svoje in zivljenje vseh ostalih v prometu! Najprej preveri nivo zavorne tekocine! Ce manjka dolij, potem je pa treba sistem odzracit ... Najbolje bo da gres na najblizji servis, saj ni treba da je Renault.
pravkar so prisli po njega s servisa..drugace pa vem, da se ne morem brez zavor vozit, ampak me vseeno zanima kolko stane taksno popravilo, da vsaj priblizno vem, kolko denarja naj dvignem :P . drugace pa nivo zavorne tekocine je bil prej se pomojem ok, saj ni gorela lucka. se mi je pa to zgodilo danes med voznjo na siht (cca 3km)
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Zavore skor 100% ne morjo odpovedat ce le ne zmanjka tekocine...
Tvoja razlaga najverjetneje kaze na to tako da nalit odzracit pa mogoce bo...
Zanasanje na tiste lucke pa take fore pa ni ziher...
treba kdaj tut odpret pokrov motorja pa se prepricat :wink:
hovi88

R19 napisal/-a:Zavore skor 100% ne morjo odpovedat ce le ne zmanjka tekocine...
Tvoja razlaga najverjetneje kaze na to tako da nalit odzracit pa mogoce bo...
Zanasanje na tiste lucke pa take fore pa ni ziher...
treba kdaj tut odpret pokrov motorja pa se prepricat :wink:
sej pravim, da se mi je to zgodilo danes na poti na siht in niti nisem mel casa gledat pod pokrovom, poleg tega pa tud nisem mogu prit s smirastimi rokami v sluzbo :). no vglavnem, zdej je avto na servisu in upam, da bo ze dans fertik
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Pocena zavorna cevka ali okvarjen servo ojacevalnik zavor ali pokvarjen glavni zavorni cilinder

Odvisno kaj je narobe bo pol cena popravila
Go HARD or Go HOME
hovi88

rekli so da je zavorni cilinder in pakne. cena bo pa tam okrog 150eur
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Zakaj so sli se pakne menjat? To je samo zato da nabirajo ure in strosek.

No, glavno da je zdej zrihtano.
hovi88

pakne so bile ze prej slabe, saj se je ob bremzanju slisal tak motec zvok, tako da so jih upraviceno menjali.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

sam ce so ti menjal pakne pa cilindercek..pol ti zadaj niso prijele zavore.. spredaj je moralo prijet ? aja edin ce sta cilindrcka spustila ole pa je tm vn vs steku je pa kriza...

drgac p dost drago..lahko bi ceneje prisel skozi..cilindri so po 20eur mislm da.. pakne pa tut komplet max 30eur...

vazn da mas zrihtan zdej :wink:
Slika
Odgovori