carminat navigation

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
sejmon

Odgovor Napisal/-a sejmon »

janezkranjski napisal/-a:Za navi CD 2008 glej tukaj... http://onebigtorrent.org/torrents/3692/ ... urope-2008
S tega linka sem si potegnil navigacijo ter jo zapekel s nerotom, pa dela super. Imam R-Scenic letnik 2004, z navigacijo, katera ima posebno CD enoto. Pokritost je zelo dobra, vozil sem se po stajerski ter prekmurju, pa je pokrito do metra natancna, celo majhna naselja so not.
Ce se ne motim je to "Zadnja EasternEurope Teleatlas karta",kot je
brobins omenil.
Link s sederji pa je tukaj.
brobins,imam prav?

@dynamic
Sicer je to za garmina,ampak vseeno mal poglej
Uporabniški avatar
dynamic

Odgovor Napisal/-a dynamic »

@dynamic
Sicer je to za garmina,ampak vseeno mal poglej[/quote]

Sm ze tudi tu iskal pa nic ne najdem za carminat.Tako da nevem niti ce obstaja kaj podobnega za nase sisteme.U bistvu moj sistem ima unesene razne bankomate pa omv je pa hotele ........... sam bi pa rad dodal tud radarje ce je le mogoce.
sejmon

Odgovor Napisal/-a sejmon »

vprasaj uporabnika Snecer na tej strani.
On posodablja POI za garmine.Vprasaj ga,ce ve,kje za carminat.
Uporabniški avatar
brobins
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brobins »

sejmon napisal/-a:
janezkranjski napisal/-a:Za navi CD 2008 glej tukaj... http://onebigtorrent.org/torrents/3692/ ... urope-2008
S tega linka sem si potegnil navigacijo ter jo zapekel s nerotom, pa dela super. Imam R-Scenic letnik 2004, z navigacijo, katera ima posebno CD enoto. Pokritost je zelo dobra, vozil sem se po stajerski ter prekmurju, pa je pokrito do metra natancna, celo majhna naselja so not.
Ce se ne motim je to "Zadnja EasternEurope Teleatlas karta",kot je
brobins omenil.
Link s sederji pa je tukaj.
brobins,imam prav?

@dynamic
Sicer je to za garmina,ampak vseeno mal poglej
Najnovejsa karta Slovenije za VDO sisteme (tudi Carminat 8000) je Navteq 2008-2 Eastern Europe, Teleatlas pa je se od lanskega leta 2007/2008. Sedaj je na vrsti Teleatlas, da izda verzijo 2008/2009. Cakamo!
Robertos_664

Odgovor Napisal/-a Robertos_664 »

imas kaksen torrent link do tega navteqa? sam imam teleatlasov cd pa je cisto kul.
Uporabniški avatar
brobins

Robertos_664 napisal/-a:imas kaksen torrent link do tega navteqa? sam imam teleatlasov cd pa je cisto kul.
Tu imas eMule link, torrenta se nisem nasel:

ed2k://|file|Navteq%20VDO%202008_2%20Eastern%20Europe.iso|642190080|9DE7562D1EAF9429FD2C7A2A9A663990|/

Navteq-ov CD v primerjavi s TeleAtlasom pokriva vec drzav (Slovenija, Hrvaska, Avstrija ...+ glavne ceste Evrope).
Uporabniški avatar
matic600

Odgovor Napisal/-a matic600 »

Laser napisal/-a:Pozdravljeni

Sem bolj nov teh stvareh in prosim za pomoc...

Imam laguno l.06 in carminat navigacijo, na katero bi rad nalozil karte Slovenije in nasih sosednjih drzav (east europe).
Sem prebral predhodne poste, nekaj stvari sem potegnil z neta, zapekel na cd, vendar brez uspeha.

Navigacija in radijo sta zdruzena CABASSE AUDITORIUM TRONIC (cd na samem radiju, mp3)
Se podatki navigacije, ki jih pokaze:
Part number: 4R-R2
HW number: 0102
SW number: 0202
Language number: 0522
Issued week/year: 03/06

Hvala

Pozdravljen,sotrpin :D

Koncno nekdo ki ima popolnoma isto navigacijo kot jest, samo mal novejso izdajo SW:
http://shrani.si/?2t/Kv/3VzuPr1H/image008.jpg

Vse ostale (zankrat) ne delujejo na moji navigaciji, ker ima notranji spomin 128MB , v katerega se nalozi dolocena karta iz cdja (traja priblizno 15min), nato pa lahko med navigacijo poslusam audio CD.
Ce ima slucajno kdo CD ki bi pasal k nama, sem pripravljen placat, samo da bo ta zadnja verzijo,kjer je pokrita cela SLO.
Uporabniški avatar
brobins

matic600 napisal/-a:
Laser napisal/-a:Pozdravljeni

Sem bolj nov teh stvareh in prosim za pomoc...

Imam laguno l.06 in carminat navigacijo, na katero bi rad nalozil karte Slovenije in nasih sosednjih drzav (east europe).
Sem prebral predhodne poste, nekaj stvari sem potegnil z neta, zapekel na cd, vendar brez uspeha.

Navigacija in radijo sta zdruzena CABASSE AUDITORIUM TRONIC (cd na samem radiju, mp3)
Se podatki navigacije, ki jih pokaze:
Part number: 4R-R2
HW number: 0102
SW number: 0202
Language number: 0522
Issued week/year: 03/06

Hvala

Pozdravljen,sotrpin :D

Koncno nekdo ki ima popolnoma isto navigacijo kot jest, samo mal novejso izdajo SW:
http://shrani.si/?2t/Kv/3VzuPr1H/image008.jpg

Vse ostale (zankrat) ne delujejo na moji navigaciji, ker ima notranji spomin 128MB , v katerega se nalozi dolocena karta iz cdja (traja priblizno 15min), nato pa lahko med navigacijo poslusam audio CD.
Ce ima slucajno kdo CD ki bi pasal k nama, sem pripravljen placat, samo da bo ta zadnja verzijo,kjer je pokrita cela SLO.
Ta navigacija (Carminat Informee 2 - 4R) se vedno bazira na VDO sistemu (non C-IQ), vendar je problem v tem, da imajo CD-ji nov algoritem kompresije. Zato CDji iz ostalih VDO kompatibilnih sistemov (VDO MS5000,Carminat Informee 1, BMW ...) niso uporabni na tvoji navigaciji.
To informacijo sem prebral tu:

http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&s ... LAi8O4AqtQ

Karte so dobavljive samo preko Renault-ove prodajne mreze!
Kolikor sem lahko nasel po netu izgleda, da Slovenije ni med razpolozljivimi kartami (nisem nasel east europe).
V tem dokumentu sem iskal: http://www.renault.dk/upload/HIGH_TECH_ ... lowres.pdf

Se popravljam! Kot kaze obstajajo za 4R enake karte kot za Carminat 1 in ostale VDO sisteme.

http://www.renault-aftersales.de/home.p ... 36be7a21af

Smola, ':(' ker je ta navigacija manj razsirjena je verjetnost za kaksen torrent ali e2k link zelo majhna (Na muli je samo Francija).
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

meni ocitno druga ne bo delalo kot original sedaj cakam da mi model ki sem ga najdo na bolhi poslje DVD V28, samo kolko tu vidim teh modelov barvnih navigcij je cel kup to kaj mas ti matic600 je pri meni cisto drugacno :? tak da se je zgleda od tega odvisno kaj laufa in kaj ne, sam mam l.05 in Cabase auditorium za SW pa se mi sanja ne kaki je vem samo da mi v takem nacinu ne izpise
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
brezdelnez

Odgovor Napisal/-a brezdelnez »

Imam Laguno grandtour letnik 2004 in sem si danes nalozil Carminat_East_Europe_2008 ce ima kdo tezave se lahko zmenimo in naredim kopijo: Ljubljana-BTC.

Imam pa tezavo navigacijo dati v ANG sedaj je ITA zraven je cd z jeziki samo pri spremembi jezika mi ponudi samo ita. Mi lahko kdo na hitro razlozi postopek?

HVALA
Uporabniški avatar
brobins

brezdelnez napisal/-a:Imam Laguno grandtour letnik 2004 in sem si danes nalozil Carminat_East_Europe_2008 ce ima kdo tezave se lahko zmenimo in naredim kopijo: Ljubljana-BTC.

Imam pa tezavo navigacijo dati v ANG sedaj je ITA zraven je cd z jeziki samo pri spremembi jezika mi ponudi samo ita. Mi lahko kdo na hitro razlozi postopek?

HVALA
Tole so navodila v anglescini za menjavo jezika menijev in jezika govornih sporocil. Mislim da so kar razumljiva:

Change menus language
1 With the ignition switched on, press the eject
button to remove the electronic navigation
computer cartographic CD-ROM
2 The screen will display the message No CD in
reader.
3 Confirm OK by pressing the rotary knob.
4 Select the Language menu.

Change voice messages
1 With the ignition switched on, press the eject
button to remove the electronic navigation
computer cartographic CD-ROM
2 The screen will display the message No CD in
reader.
3 Confirm OK by pressing the rotary knob.
4 Select the * Configurations menu then
Language.

Note:
If the desired language does not appear in the menu,
do the following:

1 Select other language.
2 The system prompts you to insert the language
CD-ROM.
3 Insert the CD-ROM, and then press the rotary
knob to confirm.
4 Select the language to be replaced (language 1 or
2) by turning the knob.
5 Use the rotary knob to select the language to load
from the list of available languages stored on the
CD-ROM and then confirm load.
6 Wait a few seconds. The screen will turn black and
then white and display a message in black and red
with a horizontal bar to show the loading time
remaining.
7 When loading is complete, the language CD-ROM
is ejected from the reader and OK is displayed on
screen.
8 Continue with voice message changing procedure.
9 Reinsert the cartographic CD-ROM into the
reader.
Stefan88

Odgovor Napisal/-a Stefan88 »

brobins napisal/-a:
sinko napisal/-a:McBerni probo tudi to kaj si ti pasto in ne dela v vsakem priemru hoce met original dvd tak da zgleda druga ne preostane ko nakup originala :evil: :evil:
Sinko, a po muli nisi poiskal? Tole je link, ki naj bi 100% deloval na Carminat DVD navigaciji (XANAVI):

ed2k://|file|Renault%20Carminat%20Navigation%20et%20Communication%202008%20Europe%20Navteq%20v28.rar|4488986251|0C167A38CE057EB5144AB63F1286FE6F|/

Potrebujes DVD+R DL (menda deluje TDK in Verbatim). V Nerotu izberi new, DVD ROM (UDF / ISO), NO multisession, LABELA naj bo prazna.

Rar razpakiraj na poljubni direktorij, npr V28. Vsebino dodaj na root DVD kompilacije, brez V28.

Peci na nizki hitrosti od 2-6x.

Vse tole ni zraslo na mojem zelniku ampak pise na enem spanskem forumu. Za podrobnosti je tale link:

http://clublaguna2.com/modules.php?name ... afcc0e56a1

Pa veliko uspeha!
jaz sem razpakiro in imam zdaj prek 6gb.. tak da ne morm to zapect na navadni dvd.. kaj morm met onega od 8gb? al...
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Sej so ti napisali DVD+R DL (double layer). Drugace ne gre. :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

mogoce malo pozno ampak vseeno, uspelo mi je usposobit DVD V28 po receptu McBernija-ja, testiram ze cca slaba 2 meseca dela ko sus, je pa zadeva namenjena temu modelu navigacije, ce dela na drugih NE vem, dela pa 1000% na tem
http://www.gps-carminat.com/fr/cnc_pres ... ositif.php
ce kdo rabi se lahko kaj zmenimo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
VoltageMX
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a VoltageMX »

Jaz mam samo eno vprasanje. Ce slucajno kdo ve kak se pri navigaciji izklopi ono opozorilo na zacetku please read instructions...bla bla bla :D ce se da sploh seveda. Hvala
Odgovori