Pozdravljeni mojstri.
Danes se mi je zgodilo..... ostal sem brez bencina.
(Laguna 2001, 2.0 IDE)
Ko sem iz rocke nalil 5L je avto normalno vzgal sveti mi le lucka sistema za preprecevanje onesnazevanja (po navodilih).
Na crpalki sem nalil se preostalih 72L in potem je lucka se vedno svetila.
Avto gre normalno in tudi pospeski so normalni.
A je to lucka za katalizator ? lambdo ? ali kaj druga ???
Kaj je za narediti preden se odpravim na pooblasceni servis???
LP
Blond
Lucka sistema za preprecevanje onesnazevanja
Lucka sistema za preprecevanje onesnazevanja
Podpis ni primeren...
Ce gre za oranzno lucko s pravokotnikom in vijugasto crto potem je moznih vec napak. Vsaj pri mojem meganu z isto masino se vedno kar sveti in sem menjal polovico masine.. s tem da lambda sonda dela normalno ( priklopljeno na tester).. Mozno da je lambda sonda, katalizator oz. kaka napaka pri vbrizgu bencina..
Najvecja finta pa je da tester pokaze same napako emisije plinov kar mi cisto nic ne pomaga.. Naslednji mesec ga mislim peljati na uradni servis in nej pogruntajo kaj ga matra
Najvecja finta pa je da tester pokaze same napako emisije plinov kar mi cisto nic ne pomaga.. Naslednji mesec ga mislim peljati na uradni servis in nej pogruntajo kaj ga matra
- Pocket_Rocket
- Kraj: GO-LJ
Ce je to tista lucka k ima motor v trikotniku...
Lahko je problem ta da avtomobil vozis prevec pasivno (v nizkih obratih) ali pa da je medtem ko je bilo v rezervoarju malo bencina, potegnilo kako umazanijo not.
Probaj ga nekaj casa silit v visje obrate, tja do limitatorja (3 pa 4 brzina), bi moglo bit takoj bolse. Ce pa ne pa na servis, sam dokler ne gorijo rdece lucke v armaturni ni panike.
Lahko je problem ta da avtomobil vozis prevec pasivno (v nizkih obratih) ali pa da je medtem ko je bilo v rezervoarju malo bencina, potegnilo kako umazanijo not.
Probaj ga nekaj casa silit v visje obrate, tja do limitatorja (3 pa 4 brzina), bi moglo bit takoj bolse. Ce pa ne pa na servis, sam dokler ne gorijo rdece lucke v armaturni ni panike.