Safrane biturbo
Safrane biturbo
Pozdravljeni,
Imam eno vprašanje.
Namrec slišal sem, da je v Sloveniji neka oseba, ki prodaja omenjeni avto po delih (na ebayu sem zasledil prodajo amortizerja, prirocnikov za popravilo).
Omenjeno osebo bi prosil da se javi oziroma pusti kontaktne podatke, saj imam tudi jaz v okvari amortizer elektronskega nadzora podvozja.
Ako pa kateri izmed vas ve za kataloško številko zracne blazine na prednjem desnem amortizerju, pa prosim razkrijte mi jo.
Hvala
Imam eno vprašanje.
Namrec slišal sem, da je v Sloveniji neka oseba, ki prodaja omenjeni avto po delih (na ebayu sem zasledil prodajo amortizerja, prirocnikov za popravilo).
Omenjeno osebo bi prosil da se javi oziroma pusti kontaktne podatke, saj imam tudi jaz v okvari amortizer elektronskega nadzora podvozja.
Ako pa kateri izmed vas ve za kataloško številko zracne blazine na prednjem desnem amortizerju, pa prosim razkrijte mi jo.
Hvala
Življenje zagrabi z obema rokama, drugače ti uide.
- Citroenovc
Poznam 3 BiTurbe v SLO - vsi trije so iz okolice LJ (en je ex od DZS, en je ex od vlade, tretji sem pa ze pozabil) ... Samo mislim, da se noben od teh treh ne prodaja ... Je pa res, da je ex DZS nevozen, ker ima hin motorno elektroniko ... samo lastnik pravi, da ga bo zrihtal ker je take raritete skoda za dele ...
Edino nekaj sem slisal za 4. (ex Petrolov), da je razbit ... samo pred casom je lastnik imel namen zrihtat ga.
Skratka - mislim da ti nisem pretirano v pomoc
Edino nekaj sem slisal za 4. (ex Petrolov), da je razbit ... samo pred casom je lastnik imel namen zrihtat ga.
Skratka - mislim da ti nisem pretirano v pomoc
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć
Sprednji amortizerji so za vse safije z aktivnim vzmetenjem enaki, hocem povedati, da ni treba iskati ravno biturba, ce rabis se delujoci sprednji amortizer, dober bo tudi od 2,2 RXE recimo.
Zadnji pa samo od 4x4 verzij, te pa so redke...
Nekje imam katalosko stevilko same blazine, samo ti ne bo nic pomagala, ker se je ne da nabaviti posebej.
Reno prodaja komplet amortizer, kataloska na blazini je SACHSova, in se je ne dobi posebej.
Ce slucajno najdes kaksno varianto za izdelavo nove, me prosim obvesti.
Jaz sem poizkusil na savi (ne vem, na nekem razvojnem oddelku ali nekaj takega).
Blazina ni nic posebnega, take (podobne) uporabljajo v avtomobilizmu kar veliko (ze recimo espaci so imeli samokorekcijo zadnje preme z podobnim sistemom), problem je samo v tem, da tocno take ne.
Zadnji pa samo od 4x4 verzij, te pa so redke...
Nekje imam katalosko stevilko same blazine, samo ti ne bo nic pomagala, ker se je ne da nabaviti posebej.
Reno prodaja komplet amortizer, kataloska na blazini je SACHSova, in se je ne dobi posebej.
Ce slucajno najdes kaksno varianto za izdelavo nove, me prosim obvesti.
Jaz sem poizkusil na savi (ne vem, na nekem razvojnem oddelku ali nekaj takega).
Blazina ni nic posebnega, take (podobne) uporabljajo v avtomobilizmu kar veliko (ze recimo espaci so imeli samokorekcijo zadnje preme z podobnim sistemom), problem je samo v tem, da tocno take ne.
Na žalost je cena kompletnega amortizerja... JUHUHU (okoli 900 €).
Sem pa razmišljal o nabavipodobne zracne blazine. To je tudi vzrok,da bi jo namrec posredoval raznim podjetjem po svetu in bi skupaj našli podobno.
Ako pa to ne bo šlo sem pa razmišljal o obnovi le te?
Mogoce pri kakem vulkanizerju?
Ker zadnja opcija pa je vgradnja navadnega vzmetenja, kajti ce ne drugega... bo tudi to v redu.
Sem pa razmišljal o nabavipodobne zracne blazine. To je tudi vzrok,da bi jo namrec posredoval raznim podjetjem po svetu in bi skupaj našli podobno.
Ako pa to ne bo šlo sem pa razmišljal o obnovi le te?
Mogoce pri kakem vulkanizerju?
Ker zadnja opcija pa je vgradnja navadnega vzmetenja, kajti ce ne drugega... bo tudi to v redu.
Danes je bil lep dan in sem se odlocil da zamenjam vzmetenje z navadnim.
Prednje amortizerje sem zamenjal brez problemov (vzeti iz navadnega Safrana), medtem ko sem pri zadnjih moral opustiti nacrt, saj original vzmeti nisem mogel odstraniti (vpetje amortizerja na spodnji strani mi je, ter mi še dela preglavice), ter sami nosilci vpetja zadnjega stabilizatorja so na krajši roki-
Kaj sem dosegel z vgradnjo prvih vzmeti?
Prednji konec se je dvignil za 1.5 cm - približno, kar pomeni da je spredaj sedaj višina vozila originalna.
Sedaj pa bo potrebno še rešiti problem zadnjega vzmetenja.
Kaj mislite vi?
Ali naj pustim delovanje zadnjega vzmetenja pri miru (-1.5cm, nevtralna lega, +3cm, višino nastavlja racunalnik), ali naj še zadaj vgradim amortizerje z "konstantno" višino?
Sam se veliko boj nagibam k navadnim amortizerjem, saj bi v primeru hitre vožnje po avtocesti zadnji konec bil nižji od prednjega???
Prednje amortizerje sem zamenjal brez problemov (vzeti iz navadnega Safrana), medtem ko sem pri zadnjih moral opustiti nacrt, saj original vzmeti nisem mogel odstraniti (vpetje amortizerja na spodnji strani mi je, ter mi še dela preglavice), ter sami nosilci vpetja zadnjega stabilizatorja so na krajši roki-
Kaj sem dosegel z vgradnjo prvih vzmeti?
Prednji konec se je dvignil za 1.5 cm - približno, kar pomeni da je spredaj sedaj višina vozila originalna.
Sedaj pa bo potrebno še rešiti problem zadnjega vzmetenja.
Kaj mislite vi?
Ali naj pustim delovanje zadnjega vzmetenja pri miru (-1.5cm, nevtralna lega, +3cm, višino nastavlja racunalnik), ali naj še zadaj vgradim amortizerje z "konstantno" višino?
Sam se veliko boj nagibam k navadnim amortizerjem, saj bi v primeru hitre vožnje po avtocesti zadnji konec bil nižji od prednjega???
Pa probaj dobit od kaksnega drugega Safrana z aktivnim vzmetenjem tist amortizer
Sam zdej bi mogu vedt kateri so se imeli aktivno vzmetenje razen biturbo 
A te razlicice niso mele aktivnega vzmetenja ...mislm te z vec opreme
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=1615637#
A te razlicice niso mele aktivnega vzmetenja ...mislm te z vec opreme
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=1615637#
Mislim da ne, ker bi moral na sredinski konzoli na levi strani menjalnika imeti 2 gumba (eden za rocno višanje vozila, ter drugi za izbiro trdote vozila), ta pa ima samo vklop/izklop tempomata.
Je pa rešitev, da zamenjam samo vzmet in pustim original blažilec.
Verjetno bo to še najboljša rešitev, dokler ne najdem nadomestitvenih blazin, saj imam ko bom imel cas podreti amortizer, odstraniti poceno blazino ter jo premeriti (raztegljivost, zgornji in spodnji premer).
Nato pa v lov na nadomestek.
Kajti tak avto mora medtem biti v voznem stanju.
Je pa rešitev, da zamenjam samo vzmet in pustim original blažilec.
Verjetno bo to še najboljša rešitev, dokler ne najdem nadomestitvenih blazin, saj imam ko bom imel cas podreti amortizer, odstraniti poceno blazino ter jo premeriti (raztegljivost, zgornji in spodnji premer).
Nato pa v lov na nadomestek.
Kajti tak avto mora medtem biti v voznem stanju.
No tudi "navadni" so ocitno imeli nastavljivo podvozje
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1708176#
Sam nevem ...men se zdi da je nekdo nedolgo nazaj prodaju Safrana 4x4 po delih in da je ravno tista imel tudi to nastavljivo podvozje .....Mogoce se motim sam se mi zdi da je bil uporabnik Fuego nism zihr ....
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1708176#
Sam nevem ...men se zdi da je nekdo nedolgo nazaj prodaju Safrana 4x4 po delih in da je ravno tista imel tudi to nastavljivo podvozje .....Mogoce se motim sam se mi zdi da je bil uporabnik Fuego nism zihr ....
Zadnjič spremenil FastDay, dne 12 Nov 2007, 20:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Evo najdu .....
......http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... ht=safrane
Kontaktiri ga mogoce je se kaj na zalogi .....sam da se resi legenda
Kontaktiri ga mogoce je se kaj na zalogi .....sam da se resi legenda
Fantje hvala vsem skupaj, a aktivno vzmetenje je predrago, pa cetudi je potreben samo nakup rabljenega, saj nikoli ne veš kdaj te pusti na cedilu.
Sedaj je avto vozen le na konzoli moramo še zamenjati mehanizem pokrova za zapiranje vratic avtoradia (imam vse doma, le še preinstalacija).
Scasoma CE najdem kvalitetnejšo nadomestno blazino (pocasi saj se nikamor ne mudi), pa bom poceno zamenjal in nato amortizer vstavil nazaj.
P.S. ali mi lahko kakšna dobra duša pove ali se pod besedo amortizer razume sklop blažilca in vzmeti ali je to le blažilec?
Hvala vsem
Sedaj je avto vozen le na konzoli moramo še zamenjati mehanizem pokrova za zapiranje vratic avtoradia (imam vse doma, le še preinstalacija).
Scasoma CE najdem kvalitetnejšo nadomestno blazino (pocasi saj se nikamor ne mudi), pa bom poceno zamenjal in nato amortizer vstavil nazaj.
P.S. ali mi lahko kakšna dobra duša pove ali se pod besedo amortizer razume sklop blažilca in vzmeti ali je to le blažilec?
Hvala vsem
No, to ni ravno res, saj je tale se vedno v enem kosu in da bi vedel, ni bil nikoli razbit (LJ*5RO-1, crne barve)Citroenovc napisal/-a: Edino nekaj sem slisal za 4. (ex Petrolov), da je razbit ... samo pred casom je lastnik imel namen zrihtat ga.
Razbit je bil siv (sibedah, svoje case rumene meglenke), mel ga je moj znanec, kaj je pa potem z njim naredil, pa ne vem.
Evo enega z nastavljivim podvozjem po delih:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2168339
REGULACIJA NIVOJA PODVOZJA HIDRAVLIKA ZA DVIGANJE IN SPUSCAJE AVTA.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2168339
REGULACIJA NIVOJA PODVOZJA HIDRAVLIKA ZA DVIGANJE IN SPUSCAJE AVTA.