Laguna II in naknadna vgradnja tempomata
-
Robertos_664
-
Robertos_664
omejevalnik ti omejujejo hitrost - nastimas npr na 50 km/h in ne mores hitrej vozit...recimo v naselju, ce se bojis da mas pretezko nogo
pol mislim da se izklop ce do fula pohodis, al pa ga moras na tipko...
tempomat ti pa drzi hitrost...recimo na AC pri 130 vklopis in ti drzi stalno 130 - ni ti treba imet noge na gasu, ce je klanc gor ti sam pospes, ce je dol ti bremza... pol pa ce ti bremzo al pa gas pohods se ti izklop...Ali pa ga pac rocno
/edit
si me prehitu...na volanu stelas hitrost, vklop, med tempomatom/omejilcem pa preklopis na tipki tam kjer se stela visina luci
tempomat ti pa drzi hitrost...recimo na AC pri 130 vklopis in ti drzi stalno 130 - ni ti treba imet noge na gasu, ce je klanc gor ti sam pospes, ce je dol ti bremza... pol pa ce ti bremzo al pa gas pohods se ti izklop...Ali pa ga pac rocno
/edit
si me prehitu...na volanu stelas hitrost, vklop, med tempomatom/omejilcem pa preklopis na tipki tam kjer se stela visina luci
Ja tempomat ze ja, omejevalnik hitrosti tega pa se nisem videl...
Edit:
aaa sem se spomnil, da ma foter na A8 tudi gumb, z katerim si nastavis max hitrost, ampak ta je vedno na 250km/h
.
Sicer pa saj si nastavis tempomat na 50 pa je to to, malo se mi zdi cuden ta omejevalnik.
Sem preveril in imam beli konektor pa tudi stikala za pedale.
Zdaj me samo se zanima, kaj je funkcija ostalih dveh stikal, ki sta na volanu, ali pa pac tam ko so si jih vgradili pri gumbu za vse 4 z.
Ena je za povecanje-pomanjsanje hitrosti, kaj pa druga?
Tista kaj pa je pri tipki ESP, pa preklaplas med tempomatom in omejevalnikom hitrosti, ali pa je oboje izklopljeno??
Hvala, LP!
Edit:
aaa sem se spomnil, da ma foter na A8 tudi gumb, z katerim si nastavis max hitrost, ampak ta je vedno na 250km/h
Sicer pa saj si nastavis tempomat na 50 pa je to to, malo se mi zdi cuden ta omejevalnik.
Sem preveril in imam beli konektor pa tudi stikala za pedale.
Zdaj me samo se zanima, kaj je funkcija ostalih dveh stikal, ki sta na volanu, ali pa pac tam ko so si jih vgradili pri gumbu za vse 4 z.
Ena je za povecanje-pomanjsanje hitrosti, kaj pa druga?
Tista kaj pa je pri tipki ESP, pa preklaplas med tempomatom in omejevalnikom hitrosti, ali pa je oboje izklopljeno??
Hvala, LP!
tam pri ESP samo preklaplas omejevalnik/tempomat...mislim, da je samo 2 stopenjsko stikalo, na volanu ga pa vklopis izklopis. Na levi stelas hitrosti (visas/nizas), desni vklopis/izklopis, pa mislim da vklopis na zadnjo shranjeno hitrosti, oz. zbrises hitrost, ki si jo nastavil.. ce se motim naj kdo popravi 
-
Robertos_664