(Clio2) Pokvarjeno stikalo za ventilacijo?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dmalis

(Clio2) Pokvarjeno stikalo za ventilacijo?

Odgovor Napisal/-a dmalis »

Zivjo vsi, zal sem avto-newbie in me zato na servisu z lahkoto nategnejo 100 na uro.

Torej imam clia 2 letnik 2004 s klimo in kar na 1x mi je crknilo stikalo za ventilacijo. Fora je da sedaj deluje le 4ta stopnja ventilacije, docim je prve tri ne prizgejo.

Da bo se bolj cudno mi lucka za klimo (ko le to prizgem z gumbom) gori izkljucno samo pri prvih treh stopnjah in pri cetri ugasne. Torej ravno nasprotno kot ventilacijski motor.

Se pravi ce vklopim klimo in dam na npr 3 stopnjo ventilacije ni nobenega pihanja - klima sama po sebi pa deluje - saj ce po 30 sekundah prestavim na 4 stopnjo ventilacije se klima sicer ugasne, je pa zrak lepo ohlajen naslednjih nekaj 10 sekund.

Sem torej sel na servis kjer mi je serviser povedal, da na prvi uc zgleda kot da je fuc "levostat" ali nekaj takega (pomoje je mislil na stikalo za ventilacijo) in da stvar stane cca 100eur+. Je pa res, da takrat se nisem vedel, da se klima cudno obnasa in mu tega zato tudi nism povedal.

Je morda kdo ze imel ali slisal za tak problem? Sprasujem preventivno predno mi na servisu zamenjajo pol avtomobila in placam 2000eur.

Hvala in lp,
DM
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Re: (Clio2) Pokvarjeno stikalo za ventilacijo?

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

- zamenjaj reostat pa bo ok :wink:
RS-sport
dmalis

Odgovor Napisal/-a dmalis »

RS-sport napisal/-a:- zamenjaj reostat pa bo ok :wink:
Aha pol ni "levostat" :) Reostat torej.

thx
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

dmalis napisal/-a:
RS-sport napisal/-a:- zamenjaj reostat pa bo ok :wink:
Aha pol ni "levostat" :) Reostat torej.

thx
:smt051 :smt051 :smt051
RS-sport
Odgovori