Carminat-rdec znak za satelit

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
McBerni
Kraj: Ljubljana

Carminat-rdec znak za satelit

Odgovor Napisal/-a McBerni »

Pri mojem espacu je pa kar naenkrat zacela goreti rdeca ikona za sprejem satelitov. Predvidevam, da je nakaj narobe z povezavo med anteno in sprejemnikom, ki je pri meni pod voznikovimi nogami.

Ima kdo kaj pojma o tej zadevi, oz. ali ima kdo kaksno GPS anteno za carminat sistem?
piksna

Odgovor Napisal/-a piksna »

Sigurno je nekja narobe z povezavo. Meni se to pojavi kadar se peljem skozi tunel (ko ni signala).
Clio II 1.4 RT
Laguna II Grandtour 1.9 dci 88kW DYNAMIQUE-Navi
Uporabniški avatar
brobins

Re: Carminat-rdec znak za satelit

Odgovor Napisal/-a brobins »

McBerni napisal/-a:Pri mojem espacu je pa kar naenkrat zacela goreti rdeca ikona za sprejem satelitov. Predvidevam, da je nakaj narobe z povezavo med anteno in sprejemnikom, ki je pri meni pod voznikovimi nogami.

Ima kdo kaj pojma o tej zadevi, oz. ali ima kdo kaksno GPS anteno za carminat sistem?
Hi!

A si ze resil problem?
Malo sem pogledal po netu in nasel tole temo:

http://www.renaultforums.co.uk/showthre ... satnav+red

Vecina uporabnikov je imela tezave z anteno, ki so jo na koncu zamenjali s "3rd Party" rezervnim delom.

Mogoce ti pomaga.

LP, :)
Uporabniški avatar
McBerni

Hojla,

tudi sam sem nasel tisto zadevo (forum) in v Ljubljani tudi ze nasel firmo, kjer lahko dobim anteno z SMB konektorjem.
Je pa v tem casu ze zacela delati tudi stara. Tako da se nisem kupil nove. stara malo dela, malo ne dela. Ocitno slab kontakt.
vseno hvala
Uporabniški avatar
McBerni

Ker je casu do sedaj popolnoma odpovedala antena, sem se odlocil za nakup nove antene.
Anteno z SMB konektorjem sem dobil v podjetju XENYA v Ljubljani (za McDonaldsom v Siski). Takoj, ko sem novo anteno priklopil je zacela navigacija delovati. Potem sem se vprasal, kam naj sedaj dam to anteno. Antena ima spodaj magnet in sem jo dal kar na CD reader od navigacije in vse skupaj pospravil nazaj. Tako, da je antena sedaj v ohisju za CD reader od navigacije v predalu za rokovice pri sovozniku. Sploh ni treba vleci kablov proc od ohisja. Odlicno!
Antena je bila 30 EUR, vsekakor ceneje kot iskanje napake na stari anteni.
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

Berni kako mas ti original anteno "shark" malo na strehi al kaj drugega
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
McBerni

Ja, malo shark anteno, na kateri ob strani pise GPS, to je dvojna antena(GPS+GMS).
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

ok jaz mam pol enko samo da ne pise gps funkcije so iste. povej mi nekaj kaj si mogoce poskausal to demontirati? opazo sn namrec da guma al kaj pac je ki je med anteno in streho gre k vragu jo pobira pocasi, sedaj pa ne vem al bi se dalo dobit samo to gumo al anteno v kompletu in ce je jeba to demontirat, kaj si se mogoce kaj pozanimo tudi o ceni al si direkt nabavo alternativo
tnx za odgovore
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Odgovori