Klilma se ugasne nad 130km/h ?!?
Klilma se ugasne nad 130km/h ?!?
No danes sem sel z mojo lagunco grandtour 1.9 Dci, na prvo dalso voznjo in sicer do benetk. Nad avtom se bil super navdusen pri 140 km/h je bila poraba sam 5,5 l
... No problem pa je sledec, cim gre avto nad 130km/h izklopi klimo, takoj ko gres pod 130 zalaufa in dela super !?!? v cem bi bil problem ? ima kdo podoben problem ? .. kak senzor ?!?!
Re: Klilma se ugasne nad 130km/h ?!?
Pomoje je kak kompresor zaribal, ki se dejansko vrti do dolocenih obratov in potem neha, ali pa je sla sklopka klime.sonykoper napisal/-a:No danes sem sel z mojo lagunco grandtour 1.9 Dci, na prvo dalso voznjo in sicer do benetk. Nad avtom se bil super navdusen pri 140 km/h je bila poraba sam 5,5 l... No problem pa je sledec, cim gre avto nad 130km/h izklopi klimo, takoj ko gres pod 130 zalaufa in dela super !?!? v cem bi bil problem ? ima kdo podoben problem ? .. kak senzor ?!?!
Ali si probal dati v 5 prestavo in voziti nad 110km/h - da so nekje isti obrati?
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Re: Klilma se ugasne nad 130km/h ?!?
men se je enkrat podobno zgodilo na avtocesti, da mi je pri 210km/h nehala delat klima
nc jasn
napake pa ni blo nobene...
RS-sport
To se je meni dogaajalo pri Golfu IV GTi in sicer ko je bil avto v obratih se je klima avtomatsko izklopila ce sam pa drzal obrate ravno tam kjer se ugasa in priziga je pa ful smrdelo ker je sla baju guna sklopka al neki tazga za klimo in sem mogel menjati cel kompresor ker se tisto ni dalo popraviti oz bi bilo drazje kot komresor iz italije..............poglej kako je pri tebi ali imajo veze obrati ali samo hitrost..??
lp
lp
RENAULT Sport

hm...na servisu ali pri katerem mehaniku..sonykoper napisal/-a:kako naj pa to preverim?
Imam obcutek, da termostikalo izklaplja kompresor, ker pride "pod" doloceno temperaturo, zaradi dobrega odvoda toplote. AMpak to zdaj samo ugibam, bilo bi treba videt, ce je to res ali ne.
Potem je pa opcija sklopka na kompresorju...samo tista bi potem morala sovpadati glede na st. vrtljajev motorja in ne hitrost. S hitrostjo pa je povezano odvajanje toplote iz hladilnika, edini tak clen bi pa lahko bil termostikalo na hladilniku.

To vozilo nima termostata,ima le merilec temperature na motorju ,ki nato preko racunalnika regulira obrate motorje.
Glede izklopa kompresorja je mozno da pride do prevelikega pritiska v visokotlacnem delu klime in varnostno stikalo izklopi.
Do tega pa pride na vec nacinov...preslabo odvajanje toplote na kondezatorju klime(zamasen z mrcesom in podobnimi stvarmi).
Zamasen sistem(cevi in ostalo)
Zamasen susilec hladiva.
Okvara samega tipala tlaka.
Prevec ali premalo plina..
Moznost je toliko da preko foruma bos sam tezko ugotovil.
Tako da ti ne preostane drugega kot da gres k kaksnemo ki obvlada
klimatske naprave.
lp.
Glede izklopa kompresorja je mozno da pride do prevelikega pritiska v visokotlacnem delu klime in varnostno stikalo izklopi.
Do tega pa pride na vec nacinov...preslabo odvajanje toplote na kondezatorju klime(zamasen z mrcesom in podobnimi stvarmi).
Zamasen sistem(cevi in ostalo)
Zamasen susilec hladiva.
Okvara samega tipala tlaka.
Prevec ali premalo plina..
Moznost je toliko da preko foruma bos sam tezko ugotovil.
Tako da ti ne preostane drugega kot da gres k kaksnemo ki obvlada
klimatske naprave.
lp.