Pregrevanje Clio - D7F motor (prosim za 5 minut vasega casa)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
bomb0
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a bomb0 »

Ta vikend sem resil tezavo.

Resitev:
- speres hladilni sistem z vodo;
- vlijes vanj Renault tekocino za ciscenje hladilnega sistema po navodilih napisanih na njej;
- znova spres hladilni sistem z vodo;
- prepihas prednji hladilnik s kompresorjem (dovolj mocnim) in odstranis iz njega vse stvari, ki ne niso del original Renault opreme (seno, perje, musice,...)
- prizges avto in gres na testno voznjo.

In zadeva DELUJE brez tezav. Tako da na sreco ne bo treba tesnila (dihtunge) glave menjat (zaenkrat se, ceprav bo tut to treba, ker je blok motorja ze masten od olja).

Hvala vsem za pomoc.
Clio 1.2 BEBOP; motor: E7FH708
Slika
Ajto
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a Ajto »

Pozdravljeni!
Imam enak problem kot uporabnik bomb0, enak clijo letnik 97 OASIS 1,2 D7F motor. Do sedaj smo s tekocino za ciscenje hladilnega sistema scistili hladilni sistem, hladilnik je biu opran in spihan, termostat in termostikalo delujeta. Vendar stevec za temperaturo se vedno niha med voznjo in na mestu. Med voznjo pride do nekje 3/4 skale in nato po nekaj sekundah pade na polovico, kar mislim da je realna vrednost. Zanima me je mogoce v okvari tipalo za temperaturo ali stevec? Hvala
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

si ziher da je termostat dober?
Slika
Ajto

Ja termostat odpre, voda krozi, gretje deluje. Je pa zanimivo da ko pride temperatura nekje na 3/4 skale potem mogoce nekaj sekund obstane in nato spet pade na delovno temperaturo - po stevcu. Vcasih pa tako niha kot ce bi gledal obratomer in tapkal po gasu. Je mogoce vzrok na tipalu ali povezavi, mogoce na zicah do stevca? Namen imam pregledat kaksne so zice od tipala do stevca, drugace pa zamenjati tipalo.
Ajto

Pa se to sem pozabil omeniti, ko je bila v avto nalita nova hladilna tekocina in smo avto vzgali je stevec po nekaj minutah pokazal cez 3/4 temperature voda pa v hladilnem sistemu pa je bila komaj mlacna
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Tipalo zamenjaj pa bo delovalo.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Ajto napisal/-a:Pa se to sem pozabil omeniti, ko je bila v avto nalita nova hladilna tekocina in smo avto vzgali je stevec po nekaj minutah pokazal cez 3/4 temperature voda pa v hladilnem sistemu pa je bila komaj mlacna
Menji termostat....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Ajto

Hvala. najprej bom probal kaj je s tipalom, ne razumem pa zaka bi zamenjal termostat? Saj normalno odpre, gretje tudi normalno deluje, stevec pa niha skoraj iz sekunde v sekundo
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Kolko jaz vem tipalo pa termostat ni eno in isto zato ga verjetno tipalo svira. :icecream:
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Ajto napisal/-a:Hvala. najprej bom probal kaj je s tipalom, ne razumem pa zaka bi zamenjal termostat? Saj normalno odpre, gretje tudi normalno deluje, stevec pa niha skoraj iz sekunde v sekundo
Morda je v njem polno svinjarije oziroma je nabit z vodnim kamnom - zato vcasih tudi "zariba"-beri, vcasih malo dlje ostane odprt ali zaprt, ali pa ostane celo delno priprt, zato tudi visja temperatura sistema.

Morda pa je tudi tipalo za temp....
Pelji na servis in naj ti mehanik pregleda kako in kaj, ce sam ne ves kako in kaj....
Kaj pa cevi iz hladilnika imata isto temperaturo?ALi je morda ena malo bolj vroca oz hladna kot druga? Ce je enaka temp, potem zna res biti tem. tipalo oz senzor.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Ajto

Obe cevi sta priblizno enakih temperatur.
Uporabniški avatar
bomb0
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a bomb0 »

Glede na napisano je po mojem termostat prevec obcutljiv (prehitro odpira in zapira) in posledicno temu ti temperatura cel cas niha...

Edino kar me moti je to, da ko ti termostat odpre, bi morala temperatura pasti pod 1/2 skale, edino ce res tako hitro preklapla, da se tekocina v ostalem delu sistema se ne utegne ohladiti tacas ko ima termostat zaprto stanje, kar tudi ni tako cudno glede na to da je temperatura zunanjega zraka 30 °C.
Clio 1.2 BEBOP; motor: E7FH708
Slika
Ajto

Ja mozno, samo to dela ze od spomladi naprej, ko temperature niso bile tako visoke, mislil sem da je enak problem kot v vasem primeru in smo ocistili hladilni sistem ter hladilnik.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Ajto napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam enak problem kot uporabnik bomb0, enak clijo letnik 97 OASIS 1,2 D7F motor. Do sedaj smo s tekocino za ciscenje hladilnega sistema scistili hladilni sistem, hladilnik je biu opran in spihan, termostat in termostikalo delujeta. Vendar stevec za temperaturo se vedno niha med voznjo in na mestu. Med voznjo pride do nekje 3/4 skale in nato po nekaj sekundah pade na polovico, kar mislim da je realna vrednost. Zanima me je mogoce v okvari tipalo za temperaturo ali stevec? Hvala
Sem imel enako tezavo pri 1.4RN l.96, pa sem menjal termostat in je bilo se vedno enako (stevec je nihal, pri enakomerni voznji je temp. padla, ce si stal na mestu je sla do 3/4), tako da sem nakoncu obupal in pustil tako kot je, pa ni bilo z avtom nobenih tezav. Najbrs ti res tipalo deluje narobe, ce ti kaze pri "mrzlem" avtomobilu temperaturo visjo kot 90°C.
Slika
Odgovori