Sipe se mi rosijo
Sipe se mi rosijo
Ce kdo slucajno ve zakaj. Avto ima avtomatsko klimo. Zdej filter mikrofilter je bil menjan pred recimo parimi tedni. Je pa tako. Danes (pa ni bil dez) prizgem avto in v momentu pol sprednje in stranske zarosene. To se mi zadnje case kar pogosto dogaja. Sploh ni nujno, da pada dez.
lp Dejan
To se tud mojmu fotru dela pozimi, kokr da avto iz garaze so v 10 s vse sipe rosne (mors vklopt klimo da jih odrosis).
Sam zdej poleti nima vec tega problema, razen kadar je hladnejse in kadar dez pada
Pomoje se nabere vlaga v sistemu od klime in ko ti prizges ventilacijo eno stavno ta preide na sipe in ko vklujucis klimo se le ta posusi in je vredu
Ce najdes resitev javi
Sam zdej poleti nima vec tega problema, razen kadar je hladnejse in kadar dez pada
Pomoje se nabere vlaga v sistemu od klime in ko ti prizges ventilacijo eno stavno ta preide na sipe in ko vklujucis klimo se le ta posusi in je vredu
Ce najdes resitev javi
Ja verjetno bo to to. Zdej, da bi bilo kaj zabasano sicer je mozno, samo avto je bil nedavno pri Beji, ko so ugotavljali zakaj kompresor ni deloval...No ja bom videl kako pogosto se bo to pojavljalo. Vceraj sem se zvecer peljal in sem imel seveda na gretje tako, da danes se ni zarosilo nic. Verjetno se bo to pojavilo, ko bom imel vklopljeno klimo nato pa ugasnil avto..FastDay napisal/-a:To se tud mojmu fotru dela pozimi, kokr da avto iz garaze so v 10 s vse sipe rosne (mors vklopt klimo da jih odrosis).
Sam zdej poleti nima vec tega problema, razen kadar je hladnejse in kadar dez pada![]()
Pomoje se nabere vlaga v sistemu od klime in ko ti prizges ventilacijo eno stavno ta preide na sipe in ko vklujucis klimo se le ta posusi in je vredu![]()
Ce najdes resitev javi
lp Dejan
Poskusaj sledece!
Sedaj imas pogosto prizgano klimo, in ko se pripeljes domov notr v peci ostane vlaga, ki pri naslednji voznji izbije na sipo. Zato probej vedno preden prides domov, oziroma do nekega cilja ze prej izklopit AC,(5min pred ciljem), ventilator pa naj laufa, tako se bo pec/grelec, izsusil in bo boljse!
Pa avto ocisti, izsusi, prezracuj,...
JAVI REZULTAT.
Sedaj imas pogosto prizgano klimo, in ko se pripeljes domov notr v peci ostane vlaga, ki pri naslednji voznji izbije na sipo. Zato probej vedno preden prides domov, oziroma do nekega cilja ze prej izklopit AC,(5min pred ciljem), ventilator pa naj laufa, tako se bo pec/grelec, izsusil in bo boljse!
JAVI REZULTAT.
Lahko pa da ti je loputa za notranje krozenje zraka ostala zaprta in ne glede na funkcijo krozi le notranji zrak. Tle pa zna rositi.broker napisal/-a:Poskusaj sledece!
JAVI REZULTAT.
(najlazje sprobas da se peljes tam kjer ponavadi vedno smrdi - ce ne smrdi potem je to to)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
-
Gost
Pri moji laguni je to nekaj obicajnega ce pada dez... uzges avto, se sipa instant zarosi... pocakas 15 sekund se odrosi (ker je klima prizgana)... pustimo to, da se koti itak nikoli ne odrosijo, ker je za en **** narejeno zracenje pri sprednji sipi (letnik 2002).
Sem pa opazil, da je tega obcutno manj (70%), odkar sem nehal v avtu kaditi...
A.
Sem pa opazil, da je tega obcutno manj (70%), odkar sem nehal v avtu kaditi...
A.
Bom probal tudi to. Ceprav se mi je rosilo tudi vceraj, ko je bil dez in pa tudi prejle, ko sem se peljal v sluzbo. Sem dal temperaturo na MAX na ful brzino, pustil ene 10 minut, nato pa zaprl stransko sipo ponovno dal na normalno ventilacijo a glej ga zlomka, spet se je zacelo rositi..jebabroker napisal/-a:Poskusaj sledece!
JAVI REZULTAT.
Ne vem. Vcasih se to ni pojavljalo. To ugotavljam sedaj, ko je avto iz servisa. Je mozno, da so kaj napacno zmontirali nazaj in zamasili kaksen odtok? Nimam pojma..
lp Dejan
Sicer je ze tema stara, pa vndar, da nebom odpirala nove. Tudi sama imam podoben primer. Pred enim mesecem sem naredila servis klime. In glej ga zlomka, v dezevnem vremenu se mi sedaj v avtu ful rosi pri ventilaciji brez klime, ko pa klimo prizgem pa rosa zgine. Probala sem ze vse ventilacije zraka, pregledala vse v avtu, ce je kje kaksna voda, sipe oprala z cistilom proti rosenju pa nic ne pomaga. Ker mi se to pred servisom ni dogajalo, kljub staremu filtru, se mi sedaj zdi malo cudno zakaj je to zdaj tak. Kaj pravite, kaj bi blo to narobe? Je mozno, da je kaj servis zafusal?
Renault Laguna Grandtour 1.9dci priv.lux l.04