Kontrolna lucka zagonskega segrevanja
Kontrolna lucka zagonskega segrevanja
Pozdravljeni.
Ker sem tak ziheras in ker grem kmalu na dopust me zanima kaj je s to opozorilno lucko. Avto imam star 1,5 let Clio storia 2 1.2 16V. Danes se mi je prvic ko sem dal kontakt (M), zgodilo da ta lucka ni ugasnila, ampak avto se je vseeno vklopil, lucka pa je gorela. Potem sem avto izklopil in spet vklopil in lucka ni vec gorela. Bral sem malo en podoben primer na tem forumu in je imel probleme pri vzigu, pa so jih odpravili s resetiranjem racunalnika. Jaz jih zaenkrat nimam in se bojim da ne bom imel kaksne probleme na poti na dopust.
Kaj priporocate? Konec drugega tedna grem na dopust in se malo bojim.
lp,
Matej
Ker sem tak ziheras in ker grem kmalu na dopust me zanima kaj je s to opozorilno lucko. Avto imam star 1,5 let Clio storia 2 1.2 16V. Danes se mi je prvic ko sem dal kontakt (M), zgodilo da ta lucka ni ugasnila, ampak avto se je vseeno vklopil, lucka pa je gorela. Potem sem avto izklopil in spet vklopil in lucka ni vec gorela. Bral sem malo en podoben primer na tem forumu in je imel probleme pri vzigu, pa so jih odpravili s resetiranjem racunalnika. Jaz jih zaenkrat nimam in se bojim da ne bom imel kaksne probleme na poti na dopust.
Kaj priporocate? Konec drugega tedna grem na dopust in se malo bojim.
lp,
Matej
Re: Kontrolna lucka zagonskega segrevanja
Katera lucka pa je za zagonsko segrevanje?
Da nisi mislil lucke za blokado motorja (oranzen kvadrat s krivuljo)?
Da nisi mislil lucke za blokado motorja (oranzen kvadrat s krivuljo)?
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Skoraj sigurno je nekaj od naslednjega: vzigalna tuljava, injektor, lahko pa tudi lambda na katalizatorju, najbolj pa sumim 1 varianto - cin spula ( znana napaka na 16V motorjih ).matejsos napisal/-a:Kaj pa ce bi si sam svecke menjal. imam prevozenih 35000 1.2 16V letnik 2006. Svecke se niso bile menjane. Kje se jih da kupit?
lp,
Matej
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Svecke se menjajo nekako na 60kkm.matejsos napisal/-a:Zdravo.
Pa kaj lahko avto sploh vozim? Bo kaj mehansko narobe. po mojem je najbolje ce se zraven svecke menjam ha?
lp,
Matej
Jaz bi avto odpeljal na pooblasceni servis Renault in naj ga priklopijo na racunalnik - ponavadi pokaze napako, ker je definitivno elektronskega izvora. Ob sobotah renault servisi delajo do 12h. ( vsaj LJ in okolica ).
Ali ti avto kaj trese, nihajo obrati?
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI