Servis
Servis
Imam cliota II 1.4 RT letnik 1998. Do sedaj sem ga zmeraj vozil na pooblasceni servis. Sedaj pa je ze prisel v leta in se mi to zdi nesmiselno.
Torej.
Katere filtre je potrebno menjati ob intervalu in katero olje naj tocim vanj??
Torej.
Katere filtre je potrebno menjati ob intervalu in katero olje naj tocim vanj??
Clio II 1.4 RT
Laguna II Grandtour 1.9 dci 88kW DYNAMIQUE-Navi
Vsakih 20k km olje in filter olja.
Vsakih 40k km zracni filter in svecke.
vsakih 60k km ali 5 let hladilna tekocina.
vsakih 120k km ali 5 let, vodna pumpa, sponer, zobati jermen, zavorna tekocina.
Ploscice in diske se menja po potrebi, za ploscice naj bi sicer bil interval 60k km. Za diske pa dokler se ne pojavi globok rob na zunanjem delu diska ali pa ce je zvit.
To so tovarniski podatki, kdaj naj bi blo kaj zamenjano. Ce je interval krajsi pa se tolk bolse.
Za olje priporocam bilokatero kvalitetno 10w-40 olje (8eur+ za liter) ali pa 5w-40. Primer: Elf Competition 10w-40, Elf Evolution 5w-40. Filtre MANN, jermene Gates, svecke NGK.
Vsakih 40k km zracni filter in svecke.
vsakih 60k km ali 5 let hladilna tekocina.
vsakih 120k km ali 5 let, vodna pumpa, sponer, zobati jermen, zavorna tekocina.
Ploscice in diske se menja po potrebi, za ploscice naj bi sicer bil interval 60k km. Za diske pa dokler se ne pojavi globok rob na zunanjem delu diska ali pa ce je zvit.
To so tovarniski podatki, kdaj naj bi blo kaj zamenjano. Ce je interval krajsi pa se tolk bolse.
Za olje priporocam bilokatero kvalitetno 10w-40 olje (8eur+ za liter) ali pa 5w-40. Primer: Elf Competition 10w-40, Elf Evolution 5w-40. Filtre MANN, jermene Gates, svecke NGK.
Ucerej popoldan je tko fino dez padal pa sm se lotu pa ustimov.
Zanima me se ce mi kdo zna obrazlozit kje se nahaja bencinski filter.
Olja je pa slo notr malo vec kot 3 litre pa nism naliv cist do max.broker napisal/-a:V ta tip cliota gre le 3 lite olja! se to ne,..gre ga 2.8l!
Zanima me se ce mi kdo zna obrazlozit kje se nahaja bencinski filter.
Clio II 1.4 RT