klima megane II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Mater vam...sem dal link, kjer sem opisal mozne tezave s klimo in kaj so pogosti vzroki, ce ne hladi in kako deluje klima...po postih sodec ni videti, da bi kdo kliknil. :evil:

K vsemu tistemu napisanemu mogoce se to, da visje okoliske temperature potegnejo za sabo tudi slabse hlajenje, ker kompresor je zmozen prenesti RAZLIKO temperature, ne pa absolutno vrednost iz enega temp. nivoja na drugega.
Ceprav je 6 mesecev star avto, daj najprej spucat kiler in hladilnik...ker je hladilnik pred kilerjem, je hitreje umazan...in smo spet pri prenosu toplote.
Slika
weta

Odgovor Napisal/-a weta »

bojci, ne preklinjat.

pri avtu, ki je naredil 6000 km je vse cisto in ni kaj prepucavat. sicer pa je avto v garanciji in bi to moral delat servis.
jaz imam avto s klimo ze od zacetka devetdesetih, ko se je se vecina furala z jugeci in vem kdaj klima dela ok in kdaj je sranje.

ce moram klimo nonstop furan na min. temperaturi z mocnim ventilatorjem pomeni, da ne dela dobro ali pa je klima poddimenzionirana.
v primeru megana se vse bolj nagibam k temu, da je celoten sistem poddimenzioniran in ni kos nalogam.

kar se tice hlajenja pri visokih zunanjih temperaturah....ko je zunaj prijetnih 20 stopinj, ne rabim klime, ko jih je 35 pa jo.
mislim, da fabrike sparajo in delajo z eno besedo sranje. vaæno je samo to, da je spisek opreme dolg, da je na njem avtomatska klima itd...kaj je pa za gumbi na armaturki je pa ze drugo vprasanje.
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Opazam, da mi zadnje case (natancneje po poti NM-KP-NM) veliko bolj dela zaenkrat.... mogoce se je res kje kaj spucalo...
lazo23

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

Tocno to WETA se popolnoma strinjam s teboj klima pri meganu je poddimenzionirana, sej dela vse ok. sam ce je uzuni 35 stopinj ne shladi avta pa da ga jebes no oziroma ga po prepeljanih 30 kilometrih :) sam do takrt sm pa ze jest popolnoma usvican...
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

zapeljes se v senco, pocakas 5min zuni, da se avto mal ohladi pa je! :D
Uporabniški avatar
Bojci

Pa problem je se tudi ti v tem, da je avto na soncu ogret na 55 stopinj ali se vec, ce je temen. Nujno vsaj za minuto prezracit, potem pa klimo vsaltat na notranje krozenje na max, da se ohladi prostor. Po nekaj minutah bi se moralo shladiti za vsaj 8 stopinj glede na okolico. Vec kot 10 stopinj razlike pa itak ni v redu.
Slika
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

tocno tko :wink:
lazo23

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

Ocitno je z vami djabe komonterat ce ne razumete tocno vse se tako naredei kokr vi pravite avto v senco ga prezracis... pol se furas nevem pol ure mas klimo na max. in ja v avtu seveda da je bolj prijetno kot na soncu sam vseeno pa ni tako hladno ce ne ze skoraj mrzlo kot pri drugih znamkah avtomobilov za to se gre in kljub temu da klima dela na ful zravn nje se vedno malenkost svicam, kar v drugih avtomobilih me skoraj zebe... V tem se gre nevem ane razumete al kaj klima seveda da ohladi avto sam ne toliko kokr bi praviloma mogl isto kot nevem v enm podrtem 10 let starm cliotu ki ga ima sosed kjer mu klima dobesedno trga gate da te zebe notr...
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

lazo in vsi. Zadnjih nekaj dni ko je vroce tud nase klime delajo z tezavo, verjetno tudi pri drugih znamkah. Meni drugace v meganu dobr hladi, ni pa neki zmrzovalnik :D Sem pa opazil, da ko je klima v avto nacinu, prevec zraka usmerja v noge, po moji logiki bi morala pa v sprednjo sipo. :roll:

Drugac pa imam do doma iz sluzbe 9km pa sem prisel suh domov.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

killah bee napisal/-a:lazo in vsi. Zadnjih nekaj dni ko je vroce tud nase klime delajo z tezavo, verjetno tudi pri drugih znamkah. Meni drugace v meganu dobr hladi, ni pa neki zmrzovalnik :D Sem pa opazil, da ko je klima v avto nacinu, prevec zraka usmerja v noge, po moji logiki bi morala pa v sprednjo sipo. :roll:

Drugac pa imam do doma iz sluzbe 9km pa sem prisel suh domov.

se strinjam z cbelo... mal prevec piha v noge...

drgac pa hladi cisto vredu...js sm zadovoljen...samo tisti cricki me malo motijo v ventilaciji..ampk to je drug problem..
Slika
Uporabniški avatar
Bojci

se ne da nastavit samo na prednjo sipo? Se pravi, da ni voll automatic
Slika
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Bojci napisal/-a:se ne da nastavit samo na prednjo sipo? Se pravi, da ni voll automatic
ja ... se da... samo potem pa vse v glavo dobis... Je pa spet prevec.
weta

Odgovor Napisal/-a weta »

glede procedure ohlajanja avta...senca, cakanje itd...

naj mi nekdo pove, zakaj pa potem v prejsnjih avtih ni bilo potrebe po tem? torej je z meganovo klimo nekaj narobe.

sam sem mnenja, da so leta nazaj delali klime, da so hladile, sedaj pa jih, da so na spisku opreme. in razlika je v kvaliteti.
BRUKI
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Ocitno nekaterim nekaj ni jasno...

Pri starejsih vozilih je bila temperatur izpihanega zraka tudi 2stopinji,
se pa je tudi dogajalo da nekateremu pihalo pod lediscem,,tako da so pri izpihavanju zraka bili prisotni kristali ledu.

Pri dansnjih vozilih ni vec tako...pri vecini je temperatura zraka 9stopinj ,pri nekaterih cisto novih celo 12stopinj.
Kar pa sploh ni toliko pomenbno...pomenbna je velikost uparjalnika saj on mora temperaturo iz notranjosti odvajati v zunanjost...

Tako da ni pomenbna le temperatura zraka...oziroma kako mocno piha...to je le obcutek ki ga cutimo na kozi...ki nas vara.
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

weta napisal/-a:glede procedure ohlajanja avta...senca, cakanje itd...

naj mi nekdo pove, zakaj pa potem v prejsnjih avtih ni bilo potrebe po tem? torej je z meganovo klimo nekaj narobe.

sam sem mnenja, da so leta nazaj delali klime, da so hladile, sedaj pa jih, da so na spisku opreme. in razlika je v kvaliteti.
Nastej mi en avto, ki stoji na soncu, se vsedes notri, prizges, zalaufas klimo in se peljes. Ob enem pa ostanes suh :shock:

Vcasih so delal klime da hladijo in da se prehladis, posledice pa lahko cutis se dlje casa po tem.

Ne vem... Kot sem rekel, meni hladi normalno, da nisem bolan in nisem moker :wink:
Odgovori