klima megane II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

jurcek3 napisal/-a:to je zato k nimate dvojne avt. klime :wink:
mogoce je pa presvoh kompresor klime u novejsih renojih ker mi mamo doma dva crna avta in se v obeh ful hitr shladi in ne rabs potem drzat pod 22 stopinjam da je prijetno hladno
Jaz imam dvojno klimo in ko enkrat shladi ( imam na 18 ) dam na 20 ali 21 in je ok...normalno vzdrzuje temperaturo...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

a pol je problem pri enojni klimi? a ma kdo slucajno rocno klimo pr meganu II
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

jurcek3 napisal/-a:a pol je problem pri enojni klimi? a ma kdo slucajno rocno klimo pr meganu II
Imel sem tudi megana 2 ( 2004 ) z rocno klimo in je hladilo brez tezav......
Doma imamo tudi megana 2 PH2 letnik 2007 z avt. klimo, deluje na 21 ali 22 stopinjah brez tezav ( beri svicanja)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ce bo komu pomagalo, sem se malo razpisal pred kratkim glede klime: http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=17191

Ce je hiba meganov, da so pri ohlajanju pocasni, je to treba imeti v racunu, glede izrednih razmer pa je potrebno "ze skoraj" vedeti kaj vec o klimi.
Klima ni kot luc, da jo kar vklopis in sveti, ampak je osnova zanjo termodinamika.

Za vecino napak ni kriv plin ampak prenos toplote iz notranjosti na zunanjost.
Slika
weta

Odgovor Napisal/-a weta »

vidim, da tudi drugi niste prevec zadovoljni z delovanjem klime.
sam sem preko vikenda se malce meril temperaturo med delovanjem. tokrat sem nameril, da je pihalo malce hladneje kot tisti dan, ko sem pisal prvi post. zdaj ne vem kaj je narobe, ali se loputa za uravnavanjetemperature kaj steka ali kaj. bomo videli kaj bo cas pokazal.

v primerjavi z mojim prejsnjim avtom (seat toledo) je v meganu klima bistveno slabsa.

tisti, ki pravite, da pri avtomatski klimi ne piha hladneje kot 15 stopinj (kot je na displeju) pa to. Klima tudi ce ima nastavljeno 20 stopinj piha hladno (torej od 5 do 10 stopinj) dokler ne doseze zelene temperature. Treba je vedeti, da na displeju kaze zeljeno temperaturo v avtu in ne temperaturo vpihanega zraka.

Za konec...razocaranje nad klimo ostaja, dvomi v pravilno delovanje tudi.
v kolikor se bodo moje tezave nadaljevale, bom sel na servis in zahteval da dajo tudi barvo v plin, da se vidi ce kje pusca.

za vse lastnike novih meganov..oz. tisti, ki jim klime se niso servisirali in je avto v garanciji, sami pa opazajo, da ne dela tako kot mora....pojdite na servis in naj vam klimo obnovijo (izcrpajo plin, zvakumirajo in dajo nov plin noter) .meni je pri novem avtu manjkalo 20 % plina...zna biti, da v fabriki sparajo in ne filajo do polnega. potem pa mi tu jamramo se bolj zaradi tezav z renoji

lp weta
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Kako si pa meril temperaturo izpihanega zraka?
Slika
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

kaj pa ce je recimo tista cevka kriva da je pac slaba in da pusa plin?
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Tommy30 napisal/-a:
jurcek3 napisal/-a:a pol je problem pri enojni klimi? a ma kdo slucajno rocno klimo pr meganu II
Imel sem tudi megana 2 ( 2004 ) z rocno klimo in je hladilo brez tezav......
Doma imamo tudi megana 2 PH2 letnik 2007 z avt. klimo, deluje na 21 ali 22 stopinjah brez tezav ( beri svicanja)
Moj veliki kozolec tudi nima problem z ohlajanjem notranjosti...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
weta

jaz merim temperaturo s termometrom, ki je sicer na bojlerju za sanitarno vodo v hisi. ni zdaj da je zadeva natancna na stopinj, okvirne vrednosti pa lepo izmeri.
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Bom se jaz izmeril pri nasih dveh cliotih kaksna je temperatura izpihanega zraka, ko klima deluje na max.
Slika
lazo23

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

WETA sploh se ne sekirat kaj folk govori z tvojo klimo ni popolnoma nic narobe dejstvo je da klima v meganih hladi precej slabse kot v drugih avtih to je dejstvo in pika ker tudi pri meni je isto in pri sosedu ki ima megana je isto in na koncu evo tudi pri tebi... Ljudje ki pravijo da dobro hladi sploh nevejo kaj pomeni da je "mrzlo" v avtu, zadnjic sem se peljal z kolegom ki ima tanovo astro in je razlika nemogoca pac jest vztrajam pri tem da ma megane slabso klimo kot druga vozila in me noben ne preprica da to ni res da pac neznamo delat z klimo bla bla bla... klima je tako narejena da z njo zna delat vsak povprecen zemljan in ze od veliko folka sem slisal da rabi zelo veliko casa da ohladi prostor v avtu torej zakljucek. KLIMATSKA NAPRAVA V MEGANIH DELA TAKO KOKR MORA ZAKAJ NE OHLADI DOBRO NOTRANJOSTI VOZILA, ZATO KER PAC NI TAKO KVALITETNA, DOBRA, PAC SLABSA OD DRUGIH VOZIL... ZDEJ PA KONEC DEBATE O TEM OK...
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Kaj ruska klima je tudi ne dela dobro. :rainbow1:
weta

mene moti predvsem to, da je avto ocitno iz fabrike prisel ven z 20% manj plina.....torej slamparija, sparanje, nategancija. ok..so ustimali na servisu, ma to ni to.

drugo pa, glede na to, da ima ocitno res svoh klimo, da so mi prodajalci zagotavljali, da ima vrhunsko klimo, ki shladi tako kot je treba itd...avto sem kupoval pozimi in nisem imel prilike sprobat. tu so me nategnili, malo sem ocitno tudi sam kriv. ampak, dokler ne vozis avta dalj casa, ne ugotovis vseh njegovih minusov.

jaz osebno klime, ki po 20 minutah voznje ne shladi vrocega avta, ne rabim.

v glavnem razocaranje nad renojem.
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Mogoce ti pa senzor, ki meri temperaturo in daje podatke klimi ne deluje pravilno :)
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Tko. Vceri sem sel do Kopra in nazaj. Najprej sem jo nastavil na 19-20 stopinj. Ko je nehalo pihat na ful sem nastavil nazaj na 22 stopinj in potem je to temperaturo brez problema vzdrzeval.

Tko da bi jaz rekel, da je pri meni problem samo v tem, da prehitro neha mocno pihat (seveda na auto) in potem ne pride dovolj hitro do zeljene temperature.

LP
Odgovori