klima megane II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
weta

klima megane II

Odgovor Napisal/-a weta »

pozdravljeni

prosil bi lastnike meganov II, da napisejo svoja opazanja glede delovanja klime. Sam imam namrec obcutek, da z mojo klimo ni nekaj v redu.
Torej, avto je star 6 mesecev, maja meseca ob prvi vrocini opazim, da se v avtu (avtomatska klima) pri nastavljeni temeraturi na 15 stopinj in ventilatorjem na tri cetrt, potimo. peljem na servis, kjer osvezijo plin pri cemer ugotovijo, da manjka okoli 20 % plina. Zadevo dopolnijo in recejo, da je zdaj ok. Vceraj ponovno vsi zasvicani v avtu. Zunaj 28 stopinj, klima na max zmore izpihat zrak z 10 stopinjami.

s termometrom sem premeril se par drugih avtov razlicnih znamk, pa vsi bolje hladijo (temperatura izpihanega zraka med 0 in 3 stopinj). Sedaj se pripravljam, da avto peljem spet na servis, se pa malce bojim, da bodo javkali v smeri, da je to normalno itd. (so ze prvic delali v tej smeri)
zanimajo me vasa opazanja glede klime v tem avtu, ali je z mojo res nekaj narobe, ali so v vseh meganih tako slabe klime. Ker ce je klima res tako boga, leti avto v naslednjem tednu od hise. sem pa malce prevec razocaran.

hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

hja , stvar pr repju je pac taksna da ne dovoli hlajenja zraka pod 15°C

fiat recimo , se pribliza ze lediscu, kaj hoces

pomembna je pravilna uporaba klime

na zacetku ko je avto vroc, od sonca, odpri vsa okna, naj se prevetri
potem, vklopi klimo, zapri okna in nastavi cirkulacijo zraka v kabini, puscice v krogu!
naj ti tako laufa par minut, ne nastavljaj vecje razlike temp kot 7°C kot je zunanja

pa pihanje naj nebo usmerjeno v glavo!

lp
dicoslav

Odgovor Napisal/-a dicoslav »

glej ce das ti klimo na max. je vlka napaka ker takrat velik zunanjega zraka vzame odzuni in se pozna prevec na par % plina. daj drugic klimo na drugo stopnjo al pa na prvo pac bos mal del cako bo pa velik bol ucinkovito.
btw.: zej ko so jo povnili ce je drzala tlak te more tak bit kak sm napisu ce pa ni pa ti klima spusa
energie
Kraj: Novo Mesto

Odgovor Napisal/-a energie »

Ce ti pa pusca pejt pa na servis pa jim rec naj ti dajo barvo notr .. pa se bo pznalo potem kje ti pusca
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Zapri notranjo loputo (dotok zraka od zunaj). Je pa pri renaultu vpihavanje hladnega zraka (klime) res bolj zalostno - imam obcutek, da varcujejo na plinu. Tudi sam sem na meji, da se zapeljem do servisa in dofilam zadevo.
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Identicen problem...

Mi je svoh delala in sem sel na komplet servis klime. Razlike ni niti 10%. Tako da tudi jaz svicam pri nastavljenih 21 stopinjah in na auto.

Zgleda da pri teh meganih res tako svoh piha ta klima... niti dovolj mrzlo sploh pa ta auto klima prehitro neha pihat mocno in zmanjsa na premajhno pihanje... tako da tudi sam opazam da ravno ni bog ve kaj... bo zgleda treb pac met na malo manj in vcasih celo rocno popravljat moc pihanja in nastavljat temperaturo malo nizje...

Tako da zaenkrat odsvetujem servis klime, razen ce res res slabo hladi...
lazo23

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

Evo se jest se pridruzujem vsem ostalim res klima v meganu ki ga imam je res boga, pac tko je zgleda da imamo vsi te probleme ki imamo megana. tudi jast sem mislil da je kaj narobe z klimo pa je blo po servisu vse popolnoma isto ce je uzuni nemogoce vroce pa da je avto bil pred tem na soncu rabis veliko ampak res veliko casa da stvar ohladi avto ampak kaj ce ti to k si takrat ze na cilju :wink:
Pancho

Po vcerajsni izkusnji gre avto na servis. Cel dopoldan je bil avto na soncu, popoldan sem se pa odpravil od doma in prevozil 25km, klima pa je avto komaj nekoliko ohladila - premalo.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Pancho napisal/-a:Po vcerajsni izkusnji gre avto na servis. Cel dopoldan je bil avto na soncu, popoldan sem se pa odpravil od doma in prevozil 25km, klima pa je avto komaj nekoliko ohladila - premalo.
Pri crnih avtih je definitivno problematicna klima.... Jaz imam iste tezave na Laguni. Pac nastavim na 18 ali 17 stopinj in to je to....
Veliko pomeni tudi to da avto ene 5 minut prej dobro prezracis, sploh pa ce je se leder v avtu....
Je pa to tudi velik plus, da avto ne dovoli temperaturo izstopnega zraka pod 15 stopinjami - gre se seveda za zdravje potnikov in voznika.

Ce kdo ne verjame naj pripelje identicen bel avto ali pa srebrn pa bo opazil razliko, je definitivna.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Pancho

Kje ti vidis, da imam crn avto. Sicer pa lahko povem, da sem pred 15-imi leti vozil crnega Fiat Uno in je klima (rocna) delovala fenomenalno, po 5-ih letih dofilal plin in veselje se je nadaljevalo.
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

To glede crne je pogojno res. Ma punca megana 1 coupe srebrne barve in je bolj vroc ko je na soncu kot moj, ki je crn...

...verjetno razliko naredi atermicno steklo...
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

[quote="FBR"]To glede crne je pogojno res. Ma punca megana 1 coupe srebrne barve in je bolj vroc ko je na soncu kot moj, ki je crn...

...verjetno razliko naredi atermicno steklo...[/quote]

:smt051
Slika
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

86-4PJ napisal/-a:
FBR napisal/-a:To glede crne je pogojno res. Ma punca megana 1 coupe srebrne barve in je bolj vroc ko je na soncu kot moj, ki je crn...

...verjetno razliko naredi atermicno steklo...[/quote]

:smt051
Razlika pri crnem avtu je ocitna.
Prej sem imel bordo rdec avto in ni bilo tako vroce....
Usnje tudi naredi svoje, ker se veliko bolj segreje od blaga.
Crna arva je le lepa ni pa hvalezna kar se tice temperatur v avtu in pranja....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Jst nimam pa nobenih problemov s klimo mi hladi zelo dobro. Tako da ne vem zakaj vam ne :lol:
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

to je zato k nimate dvojne avt. klime :wink:
mogoce je pa presvoh kompresor klime u novejsih renojih ker mi mamo doma dva crna avta in se v obeh ful hitr shladi in ne rabs potem drzat pod 22 stopinjam da je prijetno hladno
Odgovori