Cviljenje sklopke

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Cviljenje sklopke

Odgovor Napisal/-a robertp »

Koliko vas je tukaj z ScenicII /Laguna II/ Espace IV z 1.9dCi 96kW ali 2.0 16V 99kW ki vam pri segretem motorju in popuscanju sklopke v prvi prestavi (ponavadi v koloni) cvili sklopka oz. menjalnik?

Namrec je to serijska napaka, resitve se ni. NAvodilo je, da se zaenkrat ne menja nicesar, dokler se ne odkrije vzrok. Potem bo verjetno vpoklic...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
recept

Re: Cviljenje sklopke

Odgovor Napisal/-a recept »

robertp napisal/-a:Koliko vas je tukaj z ScenicII /Laguna II/ Espace IV z 1.9dCi 96kW ali 2.0 16V 99kW ki vam pri segretem motorju in popuscanju sklopke v prvi prestavi (ponavadi v koloni) cvili sklopka oz. menjalnik?

Namrec je to serijska napaka, resitve se ni. NAvodilo je, da se zaenkrat ne menja nicesar, dokler se ne odkrije vzrok. Potem bo verjetno vpoklic...
Ce je to, da se slisi zvok nekje 500-800Hz, ko speljes, ce malo pocasneje spuscas sklopko, sem tudi jaz tak.

Se pa obcasno slisi, obcasno pa ne.

BTW: Ali je to o navodilu uradno?
Uporabniški avatar
robertp

recept napisal/-a:
robertp napisal/-a:Koliko vas je tukaj z ScenicII /Laguna II/ Espace IV z 1.9dCi 96kW ali 2.0 16V 99kW ki vam pri segretem motorju in popuscanju sklopke v prvi prestavi (ponavadi v koloni) cvili sklopka oz. menjalnik?

Ce je to, da se slisi zvok nekje 500-800Hz, ko speljes, ce malo pocasneje spuscas sklopko, sem tudi jaz tak.

Ja... navodilo je uradno.
recept

robertp napisal/-a:
recept napisal/-a: Ce je to, da se slisi zvok nekje 500-800Hz, ko speljes, ce malo pocasneje spuscas sklopko, sem tudi jaz tak.

Namrec. Na servis, kamor sem poklical, je sprejemnik rekel, da ne ve (se) nic o tem. Verjetno bom vztrajal, da mo to pisno potrdi vodja servisa, ki dobiva Renaultove okroznice.
Uporabniški avatar
robertp

recept napisal/-a:
robertp napisal/-a:
recept napisal/-a: Ce je to, da se slisi zvok nekje 500-800Hz, ko speljes, ce malo pocasneje spuscas sklopko, sem tudi jaz tak.

Namrec. Na servis, kamor sem poklical, je sprejemnik rekel, da ne ve (se) nic o tem. Verjetno bom vztrajal, da mo to pisno potrdi vodja servisa, ki dobiva Renaultove okroznice.
Lazov in lencina...
V Renault.Net aplikacijo naj pogleda pod okvare->menjalnik in sklopka...
Navodilu je pripeta zvocna datoteka!
recept

robertp napisal/-a:
recept napisal/-a:
robertp napisal/-a: Ja... navodilo je uradno.
Lazov in lencina...
V Renault.Net aplikacijo naj pogleda pod okvare->menjalnik in sklopka...
Navodilu je pripeta zvocna datoteka!
Bil na servisu in v bazi niso nic nasli za mojo serijsko stevilko. Vseeno pa cvili, vedno samo pri speljevanju (ne recimo pri menjavi, ko se avto ze premika). Cvili tudi pri speljevanju z drugo (ce cvili prva, cvili tudi druga).

Ko bodo vpoklici, se priporocam za informacijo. Morda bodo do takrat ze ugotovili, da tudi meni cvili in vpisali v bazo.
recept

Sem ze mislil, da se je uredilo, pa se je cviljenje v soboto spet pojavilo. Opazam, da se pojavlja ob dezju / mokroti.

Kaka ideja zakaj tako?
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Ja lamelo menjaj pa se zadeva uredi
cvili pa itak samo pri speljevanju sej drgac zakarbodi ne drsi sklopka
ko pa drsi se pa slisi
je pregreta zanic kokerkoli menjaj lamelo in kos pa bo ;)
Uporabniški avatar
robertp

R19 napisal/-a:Ja lamelo menjaj pa se zadeva uredi
ko pa drsi se pa slisi
Menjava lamele v mojem primeru ni pomagala, saj se je cviljenje takoj ponovilo....
Mora biti nekje napaka na transmisiji...
recept

R19 napisal/-a:Ja lamelo menjaj pa se zadeva uredi
ko pa drsi se pa slisi
Avto je star 5 mesecev. Nic vozen po hribovju. Ce bi bila sklopka res tako sibka, da bi jo uspel uniciti na AC, potem moram Scenica s 130km motorjem jasno in glasno odsvetovati vsem, ki zivijo na hribovitih podrocjih Slovenije (pod kar pase recimo tudi Golovec pri Ljubljani).

Obstaja seveda se moznost, da sem jaz tako slab voznik, da uspem sklopko uniciti ze v 5 mesecih na ravnini. V bistvu sem se slabsi, saj je pri prejsnjih avtih, ki sem jih vozil tudi po Tolminskem, Cerkljanskem in Idrijskem, nisem uspel uniciti sklopke v 3-5 letih, kolikor sem imel posamezna vozila. :-(
Odgovori