Resetirenje lucke SERV na Megane coupe I

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
SleeperMan

Resetirenje lucke SERV na Megane coupe I

Odgovor Napisal/-a SleeperMan »

Iscem, iscem, ampak povsod so navodila samo za l.2003 in naprej...
torej, imam megane copue 1.6 16V l.2000 in me zanima kako se brez servisnega racunalnika ugasne lucka SERV, ki naj bi kazala servis oz. potrebo po menjavi olja ? Sicer mi trenutno se ne sveti, ampak olje bi dal menjati serviserju, ki (se) nima racunalnika, zato me zanima.
Ter se ce je res da se pri tem avtu (teoreticno) menja olje na 20.000 km ali dve leti ?
Hvala!
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Resetirenje lucke SERV na Megane coupe I

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Za reset racunalnika je najbolje pogledati v autodato, ali kaksen podoben programcek. Olje pa mislim da se menja na 30.000km ali eno leto, poglej kaj pise v servisni knjigi! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Olje se menja na eno leto, nujno. Glede prevozenih km pa odvisno kako so prevozeni:).

Lucka bi se naj resetirala tako, da gres tja kjer ti pise kok mas se do servisa km, po lpa drzis knof za reset nekaj sekund. Pr dvojki je baje tako.
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
* C L I O *
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a * C L I O * »

Ce se ne motim tvoj avto sploh nima funkcije servisnega intervala. Lucka SERV pa ni za interval ampak te opozarja na napako na vozilu.
SleeperMan

Odgovor Napisal/-a SleeperMan »

No, to bi bilo lepo. dejstvo je da do sedaj se nikoli nisem naredil preko 10.000 med dvema servisoma tako da ne vem, ali ta lucka je za to ali ne. Menjal sem pa olje do sedaj enkrat letno, km je bilo pa, kot receno, od 6-10 kkm.
Odgovori