R19 16V - elektricni servo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

R19 16V - elektricni servo

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Post iz rubrike Prodam lepim se sem!

No pa smo tam!

S privatnikom sva to soboto ugotovila, da za nedelujoc elektricni servo niso obrabljene krtacke, kot je sprva bilo misljeno.

Problem je nastal pri prenosu moci iz osi elektromotorja na os crpalke. Povezuje ju namrec nek plasticni del, ki se je obrabu, tako da se elektromotor vrti v prazno. Najina improvizacija je zdrzala le toliko, da sva se prepricala kje je problem. :roll:

Kolikor sem se uspel pozanimati, se tega dela ne da narocit. Tako da bom moral najt kako drugo varianto.

Beam_X mi ponuja komplet pumpo, a mi zal ne odgovarja na PM. :P Ve kdo se za kaksno? Zgleda pa takole:
Slika

Druga opcija je izdelava duplikata. Za kar rabim spretnega strojnika! :wink: Tist plasticn cep pa zgleda tako nekako:
Slika
Pac z obeh stani se vtaknejo osi. Ob priloznosti razdrem se enkrat, pa slikam tist cep. Ni pa nic vecji od mon cherry bombonjercke! :lol:

Ce ma kdo se kako varianto, se priporocam. Ce ne bom v roku enga mesca dobu roke ko Popaj! :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

iz plastike novo naredit..

Verjetno je potrebno struzit in potem se kaj izrezat, to ni zahtevno sploh pa ce se obdelava plastika.
Slika
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Tist clen ni glih iz plastike ampak neke trde (zgleda ne dovolj trde ker je popustila) umetne mase. Ker sm probal to cudo segret s spajkalnikom pa ni kazalo nobene zainteresiranosti po tem da bi se zacelo topiti. Najbolje bi bilo nov del naredit iz aluminija al pa kr zeleza oz nekaj temu podobnega. Ker plastiko bo pomoje hitro pobralo.
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

A je mogoce bakelit, kake je barve?
Uporabniški avatar
privatnik

Temno sive.
Uporabniški avatar
bobo

Mozno, da je bakelit, samo po navadi je bolj rjavkaste barve.
Vseeno, saj bi slo iz aluminija.
Uporabniški avatar
Waxxx

Update:

Pumpa je ponovno narazen. Un nastavek je rjavkast. Pol je zgleda bakelit. Je urosr najdu majstra, ko bo iz podobne plastike to podreju pa pofrezu.

Jutri nadaljevanje, pa verjetno kaka slika tistga drekca.
:D
Slika
Uporabniški avatar
bobo

Sem odpado ko vsran golob :mad:
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

no porocej ce je ratal kej ustvart
Uporabniški avatar
Waxxx

No takole, stvar je resena, zaenkrat deluje... Opa, zaenkrat! :lol:

Se enkrat hvala obema, privatniku in urosr-ju, ker sta si sploh vzela cas zame in se sploh ubadala s tako zoprno zadevo. Ampak smo stvar dobr nastudirali! Je tako fanta? :wink:

No, da vidite, kak konc plastike je krepil moje roke. Temnejsi je originaln in obrabljen. Zelen pa ena izmed kopij. Druga kopija je ze bila vgrajena v pumpo, ker urosr ni mel zivcev, da bi pocaku da se pridem js. :P

S te strani pride os pumpe:
Slika

S te pa os elektromotorja:
Slika

Seveda projekta ne bi izpeljali brez fejst mozakarja, ki nam je to zadevico z veseljem podreju in sfrezu! :wink:

To je to, tolko truda za par gramov plastike! :lol: Upam, da bo zadeva drzala, vsaj toliko kilometrov, kolikor je ta stara! :twisted:

@bobo: Lepo od tebe, da si se sam ponudu za pomoc, cenim to, brez skrbi! Pust golobe naj serejo! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
bobo

No problem, stari upam, da ti bo ta plastika sluzla :wink:
Uporabniški avatar
privatnik

No samo da sta zrihtala, tut jst upam da bo ta plastika zdaj drzala in da bo mir s pumpo ;)
Odgovori