Svecke ! Kdaj? Kaksne?
Svecke ! Kdaj? Kaksne?
Ravno razmisljam, da na moji Laguni verjetno se niso bile zamenjane svecke.
Laguna 2001, 2.0 IDE
Kdaj je priporocljivo zamenjati svecke.
In katere se priporocajo.
Katere pa so po vasih izkusnjah optimalne za te motorje ??
Blond
Laguna 2001, 2.0 IDE
Kdaj je priporocljivo zamenjati svecke.
In katere se priporocajo.
Katere pa so po vasih izkusnjah optimalne za te motorje ??
Blond
Podpis ni primeren...
Ne vem, kaj montirajo...verjetno nekje poleg sveck pise, katere svecke priporoca Renault po defaultu in tiste montirajo. Jaz mam za svojega Equiem in NGK napisano na kapi glave motorja, za tvojega pa ne vem.
NGK zato, ker so izmed svec najboljse in niso tako drage. Bosch ima lahko deset katod, pa ne bo tak dobro izgorevanje, kot z NGK. Sam imam moram rect dobro izgorevanje, ko sem meril enkrat pline BREZ montiranega katalizatorja.
Pa kolega je na starem BMW-ju vrgel bosch ven in dal NGK not...avto manj pokuri in boljse laufa.
Ne vem pa ce obstaja za ta tip svecke V-line verzija. V-line ima na katodi vreznino v obliki V, kar omogoca hkrati dvojno pot iskre na katodo...kot da bi imel twin spark. Imam tudi sam V-line noter in se enakomerno obrablja katoda, torej iskra zagotovo potuje po dveh poteh.
V trgovini pa pazi, ker ponavadi radi ustulijo kaj drugega, ker je tisto najboljse. Zahtevaj NGK in tocno tip svecke, pa morajo biti tiho. So ze meni enkrat solili pamet.
NGK zato, ker so izmed svec najboljse in niso tako drage. Bosch ima lahko deset katod, pa ne bo tak dobro izgorevanje, kot z NGK. Sam imam moram rect dobro izgorevanje, ko sem meril enkrat pline BREZ montiranega katalizatorja.
Pa kolega je na starem BMW-ju vrgel bosch ven in dal NGK not...avto manj pokuri in boljse laufa.
Ne vem pa ce obstaja za ta tip svecke V-line verzija. V-line ima na katodi vreznino v obliki V, kar omogoca hkrati dvojno pot iskre na katodo...kot da bi imel twin spark. Imam tudi sam V-line noter in se enakomerno obrablja katoda, torej iskra zagotovo potuje po dveh poteh.
V trgovini pa pazi, ker ponavadi radi ustulijo kaj drugega, ker je tisto najboljse. Zahtevaj NGK in tocno tip svecke, pa morajo biti tiho. So ze meni enkrat solili pamet.

Jaz sem imel NGK svecke, sem menjal sedaj, pa so mi po katalogu spet hotl dat NGK z enojno katodo.
Original svecke Eyquem pa imajo 3no katodo ( al kaj je tisto na vrhu svecke)
in pa razmak na sveckah med temi katodami je na original sveckah manjsi ( za 3mm) kot na ngk sveckah po katalogu
in pa razmak na sveckah med temi katodami je na original sveckah manjsi ( za 3mm) kot na ngk sveckah po katalogu
Go HARD or Go HOME
Dr_S napisal/-a:Jaz sem imel NGK svecke, sem menjal sedaj, pa so mi po katalogu spet hotl dat NGK z enojno katodo.
Nevek kje si meru da si dobu 3 mm?

to je NGK v- line svecka.
Ima eno sredisko (na vrhu zasekano elektrodo ) in eno stransko.
Svecke z vecimi stranskimi (2,3,4) elektrodami niso boljse ker ikra prekoci samo na enem mestu.
Pomembna je sredinska elektroda ker ona se obrabi.
Tako da ne komplicirajte.
Drugace pa nevem je res tako v google vtipkat ngk part finder in sam poiskat katere svecke gredo v motor?
- killah bee
- Kraj: Ljubljana