Cene goriva

Vse ostale teme
Odgovori
sHyFtY
Kraj: Dovje

Odgovor Napisal/-a sHyFtY »

ja sit ej.....bom su pa tankat avto pa bom dau 90eur za powhn tank an....ne ne en sj niso normalni pr takih placah :SS
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

a mislis da jas kai manj tankam kot 90eur?
sHyFtY
Kraj: Dovje

Odgovor Napisal/-a sHyFtY »

ja nwem js an :D
sam vem da so tele cene cist prewec wisoke....pocas bo res sam se kolo :) kdor se bo pa z awto wozu bo pa luksuz :D
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

ni treba w pisat namest v, ker otrocje in neumno zgleda. :wink:
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

No ja, 2eur pa pomojem se dolgo nebo. Vsaj dokler bodo take place. ker to bi blo pa 2 much :)Pol grem pa rajse 2h prej pa na biicikl :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

86-4PJ napisal/-a:a nimas ti megana ? :shock:
Nep, nimam megana, pa tud renault ni :wink: :wink:
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Duli napisal/-a:ni treba w pisat namest v, ker otrocje in neumno zgleda. :wink:
Se popolnoma strinjam. Takim bi mogli moderatorji posiljat sporocila, da editajo poste. Meni je to izredno motece...
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

..., ce ne celo padle :wink:
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

avto na vodik :lol:
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

jst sem ze sklenu da takoj ko bo cena prebila 2eur na liter benza dam svojega predelat na plin.
Štrom for wife, UPS for life.
piksna

Odgovor Napisal/-a piksna »

Ja sam s tem plinom je pa pomoje tko. Plin ima tako ceno ker ni toliko obdavcen. Takoj ko se bo stevilo uporabnikov povecalo se bo pa cena dvignila bos pa na istem.

Saj je bila vcasih nafta tudi cenejsa od 95 oktanskega. Takrat je bilo 1/3 dizlarjev 2/3 bencinarjev.Sedaj je pa 1/3 bencinarjev 2/3 dizlarjev je pa cena nafte visja.

To je samo moje razmisljanje.
Clio II 1.4 RT
Laguna II Grandtour 1.9 dci 88kW DYNAMIQUE-Navi
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Pancho napisal/-a:..., ce ne celo padle :wink:
buhnedej :lol:
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Duli napisal/-a:
Pancho napisal/-a:..., ce ne celo padle :wink:
buhnedej :lol:
Ja pa sej je tole adijo pamet, nafta kosta v starem denarju 310 tolarjev....pa sej niso normalni teli nasi "pacijenti" v vladi.....

Jst mislm, da je bol cist ukint vlado pa na mesto njih ( govorim za vse stranke, parlament.....in ostale zajedalce drzavnega proracuna) postaviti 3 modrijane....
Pa kwa ce nam sploh tako stevilcen ( beri drag) parlament???? Sej nic ne naredijo.... Itak taktirko drzi eu, nasi pa le sprovajajo.... Se zakonov niso sposobni porihtat itd.....

Ampak cena goriva niti ni tako visoka - To pa sem opazil danes, ko sem moral iz LJ priti v Domzale in je bil totalni prometni zamasek.....
Malo potem, ko stojim v pof....i koloni gledam zivcen folk in gnile avte, ki jih vozijo. JAO. Gledu sm tipa pred mano k je vozu cca 12 let staro Sonato..... Adijo pamet.... Avto vreden 500eur bencina pa porabi v 2 mescih kolikor je sam vreden.....
Mislim, da se bo pocasi vse skupaj koncalo....

Drzava bo zreducirala avtomobile..... Nic vec 2 -3 avti na familijo ampak bo le en sam, ker dejansko ne bomo mogli s cim vzdrzevati.
Npr kurilno olje je 1eur....pa ne me je....t. Se pravi bom za ogrevanje bajte placal cca 2000eur.....
1000eur je zav in kasko..... preracunajte koliko potem ostane folku k ma npr 500eur place, pa verjemite mi da jih je 60% vseh slovencev.35% jih je takih k dobijo cca 1000-1500eur in 5 % je extremov k imajo toliko da niti ne vejo koliko imajo.....
Pa tudi na dnevniku je bilo danes, da so se v nevem kateri drzavi zaceli upirati zaradi previsokih cen goriva..... Pomoje bo isto pri nas....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Hm...glede cen goriva smo si enotni...predrago je.

Ni pa vse drzava kriva za nastalo situacijo. Vsi, ki si podajajo gorivo iz roke v roko, vsak odvzame dolocen procent. Ne absolutne vrednosti, ampak dolocen procent. Ce dobavitelj zvisa osnovo, sluzi cela veriga. Po eni strani je to njim v interesu (med drugim tudi drzavi), saj se absolutne vrednosti visajo.

Pa dobro...osnova se visa "saj veste zakaj". Gorivo je postalo najbolj donosnejsa surovina, ki za sabo potegne cisto vse ostale panoge v gospodarstvu.

Dokler se bo gorivo tako dobro prodajalo, se lahko naftne druzbe igrajo z nami...na zalost je tako. Politika EU pa je cisto zgresena, Slovenija pa ji kot civava vztrajno sledi..oziroma mora slediti. EU sicer hoce zmanjsati porabo goriva na racun dviga cen, ampak to je za javnost. Dejstvo je, da je interes na racun crnega zlata povecati evropsko blagajno, omogociti nekaterim mocnim naftnim druzbam v EU, da si s casom nakopajo toliko kapitala, da bodo lahko prevzemali crpalisca, potem se pa ze zacne biznis po celem svetu. Isto kot amerika. Sosed je iz zemlje dobil liter nafte, jaz moram nujno vec kot liter.

Naftne druzbe so in bodo postali svetovna velesila, ki bo upravljala cel svet...zavirala razvoj alternativ, ce bo treba (saj jih ze). In nafte je se kar nekaj pod zemljo, zato taksen boj na severnem polu in juzni ameriki.
Gazprom je najvecje podjetje na vzhodu...bo z leti se kje.

Pa pravimo, da smo v demokraciji: bom se kdaj prisel v domov, ce ne bom imel za gorivo?
Slika
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Mah, jaz tem zgodbam o zalogah nafte ne verjamem prav nic. Bolj imam obcutek, da je to manipulacija velikih, da zopet na hitro zasluzijo. Se je v preteklosti ze veckrat omenjalo koliko je zalog, pa jih se kar noce zmanjkat.
Odgovori