No danes mi je olje dostavil mozakar , sedaj pa morem it se po filter in kupit kljuc za spodaj, ker ga nimam. Kaj v Merkurju se ga da dobit ? Kaj naj recem, da bi kljuc za olje menjat za Renault al kako ?
Ja, pozitivne , motor je malenkost tisji in lepse tece se pozna , nekateri pravijo da se pozna tudi pri porabi , ja se ampak malenkostno, pa se sedaj se lepo turbinca kopa v kvalitetnem olju
V knjigi ti verjetno pise Tranself TRX75W80, kar je priporoceno olje za ta menjalnik. Vendar sem bral o problemih z 6 stopenjskimi menjalniki na angleskih forumih in nekako se strinjajo, da je olje Tranself TRP 75W80 resilo probleme razsutih menjalnikov. Sam sem ga pred kratkim menjal in uporabil TRP in ceprav vem, da so olja za menjalnike trajna in se ne menjajo, razen ce se pokaze potreba, se mi je zdelo, da je razlika precejsna...
sLOVEnec napisal/-a:V knjigi ti verjetno pise Tranself TRX75W80, kar je priporoceno olje za ta menjalnik. Vendar sem bral o problemih z 6 stopenjskimi menjalniki na angleskih forumih in nekako se strinjajo, da je olje Tranself TRP 75W80 resilo probleme razsutih menjalnikov. Sam sem ga pred kratkim menjal in uporabil TRP in ceprav vem, da so olja za menjalnike trajna in se ne menjajo, razen ce se pokaze potreba, se mi je zdelo, da je razlika precejsna...
Ma razlika na boljse ? se lepse prestavlja al kako ?
na motornoolje.com TRX sploh ne prodajajo tako da bom tudi jaz TRP
Zadnjič spremenil sonykoper, dne 15 Jun 2008, 21:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Katero olje nalivate v motor 1.4 16v?Do sedaj sem pri menjavi nalil Elf Excellium NF 5W40,sedaj pa bi pri menjavi vzel Elf Evolution SXR 5W40 Je kaka razlika med tema 2ma oljema?