Clio II. Neki ropot :)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Samojed napisal/-a:Nic ni treba rihtat, ker ni nic naobe. Edino nivo olja preveri v menjalniku in po potrebi dolij, menjat ni treba.
Ropotajo zobniki v menjalniku. Vcasih tudi ce je dovolj olja. V stangasu in v leru ko niso obremenjeni, se zacnejo "zaletavat" ali kako naj opisem. To se mnogokrat opazi tudi pri ostalih vozilih. Skratka, nic kar bi se bilo treba sekirat. Z "gostejsim" oljem tega nebi delalo, vendar se potem pozimi hladen ne da saltat za boga svetega ne, tako da kar pusti.
Hvala ti :) Za ziher bom se vedno preveril nivo olja. Zanima me se katero olje je pa treba oz. katerega ima clio II noter? Da pac se da novo noter ce je slucajno ga premalo.

Drugace pa samojed tebi bom pa res pocasi mogel dati za pivo :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Samojed, verjetno zaradi ravnih zobnikov na menjalniku?
Slika
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Plje je tranself, potem pa odvisno - najverjetneje 75-w80 ali nekaj takega - pise v servisni knjizici.

Zobniki ropotajo zaradi - hm kako bi opisal - ce imas avto dvignjen in v prestav ter hoces malo obrnit kolo, ugotovis da je nekaj lufta (recimo enako kot pri flekcarci itd) - skratka vec kot je prenosov, vec se lufta nabere. Zdaj ce ni nobene obremenitve, se zacnejo zobniki zaradi lufta "zaletavat" - eden se malo hitreje zavrti zaradi sunka, seveda ga naslednji zob ustavi, pa se spet zaleti itd. Ene vrste resonanca - tudi ce dvignes obrate se to ne bo slisalo. Mogoce tudi sam motor direktno vpliva na to, ker kljub vztrajniku nima enakomerne hitrosti - pri vsakem vzigu pospesi, nato pa izgublja na hitrosti.
Skratka, ne vem kako bi bolje razlozil, upam da bo kdo razumel :D
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

razumem

ker taksen ropot se slisi v vecjih mehanskih prenosih...menjalniku nasega traktorja, ko je olje segreto. Ta problem bi po moje bil odpravljen, ce bi zobovje na zobnikih bilo posevno, saj se potem sosednja zobnika sklepata "bolj mehko" kot pa pri ravnih zobnikih.
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

No danes sem probal tole stisnit sklopko ampak se se vedno slisi mletje. Nivo olja pa nisem imel casa preverit.

A je pogoj za ta problem da neha mlet kot je povedal samojed ali je to normalno tud ob ne pritisku na sklopko? Mislim da.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

MaTe0 napisal/-a:No danes sem probal tole stisnit sklopko ampak se se vedno slisi mletje. Nivo olja pa nisem imel casa preverit.

A je pogoj za ta problem da neha mlet kot je povedal samojed ali je to normalno tud ob ne pritisku na sklopko? Mislim da.
Sam eni ste mi pa smesni. Vzami klesce pa odsraufaj plasticen srauf na sprednji strani menjalnika.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Pri renaultih se kar pogosto slisi majhen prizvok ko avto lavfa, ce pa sklopko stisnes pa preneha. Ampak moras dati res usesa na peclje da to slisis :)
Slika
Odgovori