IZPUSNA CEV LAGUNA 1,9 PRIVILAGE 2001

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
LAGUNA11

IZPUSNA CEV LAGUNA 1,9 PRIVILAGE 2001

Odgovor Napisal/-a LAGUNA11 »

V sami izpusni cevi ropoce ob speljevanju ali resonanci.Zadnji izpusni lonec OK, celotna cev OK, prednji del OK,pregibni spoj mislim da OK,katalizator Ok(izpusni plini so v redu).Izgleda kot da v sami izpusni cevi vibrira del" notranje cevi".kaksna izkusnja s tem, ima mogoce kdo shemo kako je sestavljena notranjost izpusne cevi...
Tks za pomoc. :idea:
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

gumijasti nosilec je mogoce kje slab in udarja sistem h karoseriji ali cem podobnim.
Slika
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Meni je tocno tako ropotalo, bila pa je kriva gibljiva cev, po menjavi je postalo vse tiho.
Laguna II Initiale 1.9 DCI
Uporabniški avatar
sonykoper
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a sonykoper »

enako izkusnjo imam jaz , na renault servisu so rekli da je gibljiva cev, ni problema jo zamenjat sam hocejo met 150 eur :( , jaz bom se mal pocakal, ker pri meni ni tko hudo :D
Uporabniški avatar
sligi

Odgovor Napisal/-a sligi »

meni je mehanik ki dela na servisu renault rekel da je ta gibljiva cev slabo narejena na teh lagunah (se en kiks) in da jih menjujejo non stop ker sploh niso nic naredili da bi to napako odpravli, meni tudi reglja in je bila ze menjena. Torej ce ti prav ni hudo se ti ne splaca ker ti bo po cca 10000 km nazaj ropotala, kako je z novejsimi od 2005 naprej pa nevem.

je pa mozno tudi da se to pogosto dogaja zaradi tudi slabih nosilcev motorja, ker to je pa itak bolezen, vsaj disel, lagunII prvih modelov.

po moje je boljse da si kupis posebej gibljiv del in da to potem zavarite namesto slabe.

lp.
LAGUNA11

Ja takole,bil pri mojstru izpusnih loncev... gibljivai spoj 80 EUR(konkurenca) gibljivi spoj skupaj z cevjo 100 EUR(konkurenca).Pravi, zacne ropotat v sprednjem delu, nato se siri po cevi in na koncu naj bi se zadnji lonec dodal svoj zvok.Pravi da mozni vzroki so- gibljiva cev ali del katalitzatorja ki odpadel v cev in zadnjem loncu, ali pa v zadnjem loncu popustila pregrada.Zadnji lonec samo original cca 400 EUR.Pa ljudje avto ni toliko vec vreden, se ce je katalizator.Torej komplet izpusni sistem cez 1.000,00EUR ???????????' :mad: :mad:
Uporabniški avatar
mali
Kraj: Dobova

Odgovor Napisal/-a mali »

Ce bos rabil karkoli glede izpusnega sistema, ti lahko uredim poceni. Je pa vse iz INOXA.
LAGUNA11

Hvala za ponudbo,ves da se ti oglasim ce bo potrebno.Mogoce kdo ve, je res da ta dolga cev ki gre proti zadnjemu izpusnemu loncu ima v notranjosti se eno cev?ali je verjetno le ojacana.
Odgovori