Clio 2 zre zarnice
Clio 2 zre zarnice
Clio 2, letnik 2001, ze vec let na vsakih par mesecev skuri sprednjo zarnico, vcasih za popestritev pa osvetlitev tablice. Ima kdo idejo, kje zaceti iskati vzrok?
Akumulator je se originalen in po vrhu precej oksidiran (brisanje pomaga za nekaj mesecev). Pri ugasnjenem avtu ima akumulator ~ 12.5 V, pod standgasom polni s 14.5 V neobremenjen in s 14.1 V z vkljucenimi vsemi porabniki.
Akumulator je se originalen in po vrhu precej oksidiran (brisanje pomaga za nekaj mesecev). Pri ugasnjenem avtu ima akumulator ~ 12.5 V, pod standgasom polni s 14.5 V neobremenjen in s 14.1 V z vkljucenimi vsemi porabniki.
zarnice
Ce imas original dnevne luci,ki se nazgejo ko das kontakt in med vziganjem motorja ugasnejo potem vedi,da vsako kratko priziganje in ugasanje zarnic le tem krajsa zivljensko dobo.Sicer mi ni jasno zakaj renault nima original zakasnitve priziganja zarnic.Je treba sparat.Zadnje case opazam tudi precej pregorjenih xenon zarnic na meganih in scenikih. Drugo pa so slabi kontakti in posledicno utripanje.
Cist tko - usput - podatki o polnjenju se mi zdijo previsoki. Zato tudi oksidacija na akumulatorju, ker ga prefilava in vre. Vzrok je v reglerju alternatorja po mojem mnenju. Poleg tega - zarnice Narva so res samo za pol leta, o tem da menjas obe hkrati smo pa ze debatirali - jaz kot stromar se vedno trdim da so to buce in se tega drzim. In kaj se je ze izkazalo - da sem novo zamenjal prej kot tisto, ki bi jo po nasvetih nekaterih moral ze zdavnaj.
P.S. - ce imas kolikor toliko tiocen instrument, pomeru koliko je napetost pri cca 3000 obratih in prizganih luceh. Pa akumulatorju dolji vodo, ker ce ga resprevec fila, je ze napol suh.
P.S. - ce imas kolikor toliko tiocen instrument, pomeru koliko je napetost pri cca 3000 obratih in prizganih luceh. Pa akumulatorju dolji vodo, ker ce ga resprevec fila, je ze napol suh.
LP, Samojed
To ne, a mi gre na zivce, ker jih je potrebno menjati na nekaj mesecev. Nekako se mi ne zdi normalno.dicoslav napisal/-a:zarad ene zarnice vec pa nebos propal
Ne, kontakti so preverjeno v redu. Dodatne akustike v avtu ni.Doctor DJ napisal/-a:slab kontakt na zarnico
Bom pomeril & sporocim vrednosti. Akumulator bi se pa res lahko spomnil odpreti in preveritiSamojed napisal/-a:ce imas kolikor toliko tiocen instrument, pomeru koliko je napetost pri cca 3000 obratih in prizganih luceh. Pa akumulatorju dolji vodo, ker ce ga resprevec fila, je ze napol suh.
Vzemi zarnice od general electrics, ki jih dobis v sparu in so prva vgradnja za vecino avtomovbilov, majo pa garancijo dve leti, tako da jih bos vsaj zastonj dobival, ce se ti bodo skurle:).
Drugace pa vlaga v fokusih tud naredi svoje! Mal probej presusit ali pa izolirat zadevo, ce je to to... slucajn.
Drugace pa vlaga v fokusih tud naredi svoje! Mal probej presusit ali pa izolirat zadevo, ce je to to... slucajn.
Pa imajo sigurno garancijo tudi na to, ce pregorijo?meganeman napisal/-a:Vzemi zarnice od general electrics, ki jih dobis v sparu in so prva vgradnja za vecino avtomovbilov, majo pa garancijo dve leti, tako da jih bos vsaj zastonj dobival, ce se ti bodo skurle:).