Hidravlicna sklopka problem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Grande

Hidravlicna sklopka problem

Odgovor Napisal/-a Grande »

Zadnje case opazam cudno obnasanje sklopke ....namrec....vcasih ko startam je pedal skolpke cisto mehek kot da skoraj ni povezave do sklopke...
Avto spelje normalno, tud menjati se da....samo cez nekaj casa zopet na pedalu obcutek kot da gre vse nekam v prazno in tudi povratni hod je slab....svoh po domace...cez nekaj casa spet vse bolj otrdi...
Je mozno da hidravlicno olje vpliva na to, da bi ga zamenjal, bi blo bolje? Zgodilo se je ze tudi, da mi je pedal sklopke ze ostal na tleh...pa sm ga samo malo dvignil in je skoæil nazaj....in potem dela spet brez al z zgoraj omenjenimi tezavami...Pri testu sklopke z rocno zavoro avto mocno pocepne in tud crkne...tko da drica ne....
No, z odgovori na plan !!!
omersa
Kraj: Goriče, KR

Odgovor Napisal/-a omersa »

Jaz ti povem takole, pa se verjetno ne motim:
Meni se je pri Laguni II 1.9 dCi (sem pa res mel navito na 150 KM) to dogajalo non stop (2x sem celo moral menjati sklopko - enkrat sicer v garanciji). Tezava je, ker je pomojem zanic plasticni hidro ventil za sklopko, ki kar spusti. Za resitev so mi na koncu na pedal dodali se en feder, ki je ventilu pomagal. Mojemu kolegu, ki ima slicno Laguno se to isto dogaja - sicer je tezava se vecja, ker mu pa feder stalno poka in ga morajo menjati skoraj mesecno.

Sem zadnjic dobil Laguno za nadomestnega (100.000 km), pa mi je na servisu reku "ce pedal od kuplunge not ostane, ga pa samo vn potegn".

Se pravi - standard.
Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Hehe, dobr si tole opisal....sam da se mi ne bo zgodil da pedal tud na silo nau vec vn su....a to je ventil ki dviguje nazaj pedal od sklopke..ker kukr sm gledov v kabinu zraven pedala imam tudi en fedr...bom pa pogledov ce je se kak ventil tam ja....
hvala za od
govor
omersa
Kraj: Goriče, KR

Odgovor Napisal/-a omersa »

Nisi sicer napisal kateri avto imas. Ce je to Laguna, potem je ventil na kontra strani (v masini) med sklopko in pedalom iz katerega gre na ventil, mislim da, ena stangica oz. zajlica.

Ce mas feder, potem si ze v klubu tistih s tezavami. Feder bi sicer moral pomagat, razen ce je ventil cist fuc. Predlagam, da ga cim prej zamenjas, saj bos ce ne kuplunko skuril. Najveckrat se to naredi, ko sploh ne vec - s 5. ali 6. pohodis pa se masina cist mal u prazno zavrti. Pol enkrat pa to rata kr stalnica.

Ko so bli se SIT je bil ventil ene 30.000, pa delo seveda, pa olje, pa ...
Uporabniški avatar
McBerni
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a McBerni »

Podobne tezave.

A lucka za olje (bremze) ti tudi kaj sveti?

Meni je sel ventil, (ki je pasticen) v sami sklopki. Je enostavno pocilo ohisje in olje je pocasi kapljalo ven. Direkt na sklopko. Tako sem menjal ventil in sklopko.
R-gorazd

Odgovor Napisal/-a R-gorazd »

Lahko da je zariban kateri od hidravljicnih cilindrov, mas mislim da dva not.
Dogiy
Kraj: Slovenj Gradec

.

Odgovor Napisal/-a Dogiy »

Hm prebiram temo in bi prosiu za pomoc mam Laguno letnik 03 diesel in mam probleme z kuplongo ma prevec hoda in menjat negre koje auto mrzel.Kaj da Nrdim ?? Hvala za vse odg in Lep Pozdrav :wink:
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

samo ko je mrzel?

Zgleda, da hidravlicni prenos ni zadosti dolg, ce manjka olje, je to lahko vzrok.
Slika
Dogiy

.

Hm sj blem je v tem dsm zamenju Olje v menjalniku in sm ga dv not 3 litre ampk se vsen negre tkoda nevem eni pravjo dbi nj biu kriu cilindr zdj pa nvm aje res to to alpa bi lohk biu ksn drug vzrok?Lp :wink:
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Malo popravi slovnico prosim.. hvala!

Hidravlicno olje za sklopko je loceno, le da je cilinder in bat v menjalniku. Ta zadeva lahko pusce, zamenjava pa je kar draga, saj je potrebno po vecini menjalnik snet dol.
Preveri pri kaksnem lokalnem mehaniku...naj dvigne avto gor.
Slika
Dogiy

.

Tako danes sem se pozabavu z kolegom dobu ven cilinder notranji in ga namazo razgibo in efekt je uæinkovit Kuplonga je cist oki zdj zaenkrt :lol: tkoda cebo mev kateri iste tezave prvo pregledat zavorno olje potem pa cilinder ven :wink: Lp vsem skupaj :wink:
Odgovori