Ce dci cuka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Ekola...EGR se vidi ODLICNO, medtem ko je sesalni kolektor celoten sklop z tisto zelezno cevjo (dovod zraka iz IC-ja).

Mimo grede: Za odstranitev sesalnega kolektorja moras odstranit tudi izpusni kolektor, ker je tik pod njim in sta sraufana skupaj z 9 sraufi (9 ce se ne motim).

EGR=modra
kolektor=rdeca

Slika

In ce je tukaj kaj zamaseno lahko, je kvecjem takoj od EGR ventila naprej kjer se zdruzi z sesalnim kolektorjem.
piksna

Odgovor Napisal/-a piksna »

Slika

Je to tale mastna plasticna cev??
Clio II 1.4 RT
Laguna II Grandtour 1.9 dci 88kW DYNAMIQUE-Navi
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Tale plasticna cev je cev od intercoolerja do sesalnega kolektorja. Se pravi to zelezno naprej je ze sesalni kolektor. EGR ventil pa je direkt pod to cevjo vezan ravnotako direkt na sesalni kolektor.

Vsaj pri meni je tako, tukaj pa vidim, da je malo drugace, ker jaz imam do polovice motorja to cev se zelezno, tukaj pa je ze takoj plasticna. Mastno je pa zato, ker tam EGR ventil spusca neizgorene pline nazaj v motor in se seveda vse malo zamasti.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

piksna napisal/-a:Slika

Je to tale mastna plasticna cev??

Potem sta edini cevki za ocistit tisti dve, ki gresta vzporedno s kovinsko cevjo sesalnega kolektorja in potem gor na tisto crno-rumeno plasticno "stvar"?? Druge cevke tam ni. A pol tole ocistmo?

P.S. Da bi pa tisto zamasu, ki gre na intercooler, bi moral pa verjetno premog nalagat :lol:
piksna

Jst mam cas sele v soboto tko de ce bo kdo prej probal naj poroca rezultate.
Clio II 1.4 RT
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Tud za tiste cevke ne vem kako bi se zamasile, ker to so vakuum cevke...
Ena zapira in odpira loputo za zrak, ce se ne motim....

Po obsegu bi se pa res prej zamasile, kot pa sesalni, ker je res ogromen... tko da tud mene zanima kaj so TPV-jevci spet pogruntal, da so to odmaseval!?!?!???
omersa
Kraj: Goriče, KR

Odgovor Napisal/-a omersa »

EGR na V6 je namescen zelo lepo med obe vrsti cilindrov. Se vidi od dalec, ko snames plasticni pokrov.

Zgleda pa takole:
Slika
Slika

Aja, je pa ena malenkost:
- ce ga hoces dobiti ven je treba podreti pol masine, sneti vse cevi, ki grejo na sobe, sneti cev za vodo (seveda prej spustiti vodo...), kar nanese dela za cel dan. Da ne omenim se enkrat EGR=450 EUR.

Sem klical na ISUZU (to namrec pise na ventilu), pa je zadeva res v njihovem katalogu, vendar pise, da je narejena v Boschu SAMO ZA RENAULT. Tako da, kakor vem, kaksne cenejse variante ni.

Ja, moj se bo menjal jutri, pa bom videl, kako bo in kaksna svinjarija je po ceveh.
Uporabniški avatar
dynamic

Odgovor Napisal/-a dynamic »

No a sedaj se ve katera cev je bila zamasena.A je kdo kolektor pa tam okol egr-ja cistil in ali se res tam tolk svinjarije nabere.Kaj priporocate za scistit egr.
iburek
Kraj: Loče

Odgovor Napisal/-a iburek »

Fantje, me zanima ce ste kaj zrihtali in kaksne so ugotovitve?
piksna

Jest nism se nic probov. Je vreme tako smotano.
Kdo drug?????
Clio II 1.4 RT
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Jaz sem pred parimi mesci vse razmontiral ker sem mislil da je sel turbo... what an idiot... na koncu ni bil kriv...

Skratka. ssistoca EGR ventila me je skoraj prevrnila. Namrec bil je povsem cist. Tako da ce ste avto relativno normalno vozili, ne samo po mestu pa se to samo do 2.000 obratov, se pomoje nimate kaj sekirat... moj je bil res brez vsedlin in nabitih saj.
dolenc

Jaz sploh ne dvomim v EGR ventil, ker se je to trokiranje pojavljalo tudi, ko smo dal na avto cisto nov EGR. Zato sumim da se je res kje kaksna cevka zamasila. Ampak, a smo ze ugotovil katera cevka? :)
piksna

jest sm tud preprican de ni EGR. ta cukajne se mi pojav samo tistem obmocju ko se zalavfa turbina 1800 do 2000.
pa se to samo takrat ko se peljem po klancu navzdol na teh obratih in ne pospesujem al pa po ravninin ne pospesujem in ne popuscam tocno na istih obratih. pa to ne zmerej. takrat ko bom hotu de pocuka mi ne bo.
tko de je sigurn ena malenkost.
Clio II 1.4 RT
Uporabniški avatar
dynamic

Odgovor Napisal/-a dynamic »

No danes smo resli to cukanje.In sicer egr cisto malo zabasan kolektor pa UF kaka svinjarija.Avto se sedaj obnasa veliko bolje pa tud odzivnost je ocitna.
dolenc

A to ste cel kolektor dol vzeli ali se da spucat ko je gor na masini???
Odgovori