Laguna II in naknadna vgradnja tempomata
Laguna II in naknadna vgradnja tempomata
Pozdravljeni mojstri.
Torej javna tajna je, da je v Laguni vsa instalacija in vse potrebno za tempomat ze noter. Razen tipk za upravljanje.
Tudi sam bi si rad to sedaj vgradil in bo prisel prav vsak vas nasvet.
Je to ze kdo naredil ?
LP
Blond
Torej javna tajna je, da je v Laguni vsa instalacija in vse potrebno za tempomat ze noter. Razen tipk za upravljanje.
Tudi sam bi si rad to sedaj vgradil in bo prisel prav vsak vas nasvet.
Je to ze kdo naredil ?
LP
Blond
Podpis ni primeren...
Si preprican? Ker sem ze videl Dynamique z tempomatom, sicer tovarnisko vgrajenim, toda vseeno... Mislim da ne potrebujes prikazovalnika lcd v armaturki za to, da ti tempomat deluje, ker sem videl okvaro na moji Laguni, ko ob vklopu tempomata zaslon ni prikazoval hitrosti...SLEPEC napisal/-a:mozno je samo pri modelih privilege in initiale
kolegu sva vgradila tempomat,pri laguni 1.9 dci privilege,vsa napeljava je ze notri,kupil je stikalo za vklop tempomata in volan ki ima tempomat stikala priklopis in dela,pri opremi privilege in initiale sem videl napeljavo za dynamic pa ne vem,je pa bratranec imel pri tej oprami tovarnisko vgrajen tempomat
Mojstri pozdravljeni !
Zdaj pa rabim vaso pomoc.
Iscem tipki za krmiljenje tempomata.
V Mariboru imamo 2 trgovini z elektroniko, ki pa nimajo tega kar jaz iscem.
Iscem 2 kom tipki, 3 pozicije I 0 II
Ali se komu sanja kje se to iskat.
No tak nekak naj bi zgledalo, ko bo konec.
http://lexomator.le.ohost.de/cpg1412/al ... CT0251.JPG
Blond
Zdaj pa rabim vaso pomoc.
Iscem tipki za krmiljenje tempomata.
V Mariboru imamo 2 trgovini z elektroniko, ki pa nimajo tega kar jaz iscem.
Iscem 2 kom tipki, 3 pozicije I 0 II
Ali se komu sanja kje se to iskat.
No tak nekak naj bi zgledalo, ko bo konec.
http://lexomator.le.ohost.de/cpg1412/al ... CT0251.JPG
Blond
Podpis ni primeren...
No kot smo ze skupaj ugotovili.
Laguna II ima najvec 2 razlicni elekticni instalaciji in zaradi tega se tudi v vasi laguni skoraj 90% nahaja vse kar je potrebno za uporabo tempomata.
Tempomat je sestavljen iz stikala za vklop in izklop, stikal na pedalih sklopke, zavore in gasa in tipk za krmiljenje tempomata.
Kako najprej preveriti ali vasa laguna ima vso potrebno instalacijo?
Tipka z vklop Tempomata in omejevalnika hitrosti bo zraven ESP tipke.
Cuknite ven ESP tipko in ce vas zadaj pricaka skrit konektor je to v 90% konektor za tipko TEMPOMAT/Omejevalnik hitrosti.
Bel konektor pomeni TEMPOMAT, ce pa vas zadaj pricaka ZELEN konektor pa se lahko od tempomata poslovite.
Tipko sem kupil na pooblascenem servisu za cca 18EUR.
Ko priklopite tipko se vam na armaturki prikaze znak Tempomata ali omejevalnika hitrosti.
Sedaj je potrebno preveriti se ali je na pedalu sklopke tudi drugo stikalo. Ce ga ni je treba namestit tudi tega. V vecini vozil je ze vgrajen in priklopljen. Je pa potrebno nujno preveriti. Torej 2 stikala na pedalu sklopke.
No sedaj pa potrebujemo se 4 tipke za krmiljenje tempomata oz. omejevalnika hitrosti.
Pri serijskem tempomatu so te tipke na volanu. Zato lahko zamenjamo volan (skupaj z airbagom) iz navadnega za tistega s tempomatom.
Sam se za to nisem odlocil ker nisem nikjer ugodno dobil volana s tempomatom.
Zato sem se odlocil in te 4 tipke sam naredil.
Nad volanom sta 2 zici na kateri z razlicnimi upori obesimo gor 4 tipke za krmiljenje tempomata.
0 Ohm O (Kratkistik):
900 Ohm za R
300 Ohm za +
100 Ohm za -
Evo in sedaj je tempomat pripravljen za voznjo.
Zakaj tempomat ? Ker je voznja z njim udobnejsa in se poraba je manjsa.
Strosek vsega skupaj ?
Stikalo za vklop Tempomata/omejevalnika hitrosti cca 15EUR
2 Stikala za krmiljenje tempomata + - R O cca 5EUR
2 kom kabel raubar 0,6EUR
upori nekaj centov
in pol ure dela.
Ce pa bo se koga karkoli zanimalo pa kar na dan z vprasanji.
Blond
Laguna II ima najvec 2 razlicni elekticni instalaciji in zaradi tega se tudi v vasi laguni skoraj 90% nahaja vse kar je potrebno za uporabo tempomata.
Tempomat je sestavljen iz stikala za vklop in izklop, stikal na pedalih sklopke, zavore in gasa in tipk za krmiljenje tempomata.
Kako najprej preveriti ali vasa laguna ima vso potrebno instalacijo?
Tipka z vklop Tempomata in omejevalnika hitrosti bo zraven ESP tipke.
Cuknite ven ESP tipko in ce vas zadaj pricaka skrit konektor je to v 90% konektor za tipko TEMPOMAT/Omejevalnik hitrosti.
Bel konektor pomeni TEMPOMAT, ce pa vas zadaj pricaka ZELEN konektor pa se lahko od tempomata poslovite.
Tipko sem kupil na pooblascenem servisu za cca 18EUR.
Ko priklopite tipko se vam na armaturki prikaze znak Tempomata ali omejevalnika hitrosti.
Sedaj je potrebno preveriti se ali je na pedalu sklopke tudi drugo stikalo. Ce ga ni je treba namestit tudi tega. V vecini vozil je ze vgrajen in priklopljen. Je pa potrebno nujno preveriti. Torej 2 stikala na pedalu sklopke.
No sedaj pa potrebujemo se 4 tipke za krmiljenje tempomata oz. omejevalnika hitrosti.
Pri serijskem tempomatu so te tipke na volanu. Zato lahko zamenjamo volan (skupaj z airbagom) iz navadnega za tistega s tempomatom.
Sam se za to nisem odlocil ker nisem nikjer ugodno dobil volana s tempomatom.
Zato sem se odlocil in te 4 tipke sam naredil.
Nad volanom sta 2 zici na kateri z razlicnimi upori obesimo gor 4 tipke za krmiljenje tempomata.
0 Ohm O (Kratkistik):
900 Ohm za R
300 Ohm za +
100 Ohm za -
Evo in sedaj je tempomat pripravljen za voznjo.
Zakaj tempomat ? Ker je voznja z njim udobnejsa in se poraba je manjsa.
Strosek vsega skupaj ?
Stikalo za vklop Tempomata/omejevalnika hitrosti cca 15EUR
2 Stikala za krmiljenje tempomata + - R O cca 5EUR
2 kom kabel raubar 0,6EUR
upori nekaj centov
in pol ure dela.
Ce pa bo se koga karkoli zanimalo pa kar na dan z vprasanji.
Blond
Podpis ni primeren...