Zanima me ali je mozno da so se mi ventili razstelali zato ker sem se vozil z zabasano izpusno cevjo (sesut katalizator). Vozil sem se cca 50km. Ker sem pred kratkim dal nastelat ventile, zdej pa spet ropota...
Pises "dal nastelat" . Ne da bi zalil, vendar polovica ljudi je premalo natancna in pa zaradi denarja stelajo pri prevec toplem motorju. Ce ni res preverjen clovek, si upam trditi da niso prav nastavljeni.
Samojed napisal/-a:Pises "dal nastelat" . Ne da bi zalil, vendar polovica ljudi je premalo natancna in pa zaradi denarja stelajo pri prevec toplem motorju. Ce ni res preverjen clovek, si upam trditi da niso prav nastavljeni.
Samo nekaj casa je avto lepo laufal brez ropotanja, zdej po uni voznji z sesutim katalizatojem pa spet ropota po starem, mogoce malo manj ampak vseeno.
Po spremembi (stelanju) obicajno ventili postanejo tisji. Ce so prav nastavljeni tako tudi ostane, drugace pa spet postanejo glasnejsi, mogoce drug ventil kot prej.
To so predvidevanja na podlagi opisa, lahko pa da sploh ni problema z ventili. Ce si imel zabit kat preveri tesnilo na izpusnem kolektorju.
15eur je super ugodno oz. za tak denar jih ne grem stelat.
Ce bos se enkrat dal stelat, bodi zraven. Stela se pri hladnem motorju, verjetno imas isto kot 1.4 motor - 0,15mm sesalni in 0,20mm izpusni. Vazno je da so vsi enako nastavljeni in da ga stela v pravi poziciji.
Ok sem bil pri mehaniku in je reku da se to nebi smelo zgodit in naj ga v petek prpelem. Sej ohladil se je 100% ko ga je rihtal, ker je od 9h do 13h stal. Upam da bo v petek nastelal in bo pol vse OK.
1,4 ENERGY (E7j ....) ima 0,15 sesalni in 0,20 izpusni ce si to mislil, vsaj moj in dvomim da je med posameznim tipom motorja kaj razlike.
P.S. - zdaj si me zmedel. A lahko kdo preveri, jaz imam namrec spominu 15/20, to je tudi mera za katrce in petke, sedaj pa tuhtam, da nisem slucajno zaj...