rad bi namazal mehanizem za dvig stekel in uredil kontakte od motorcka (gre hudicevo pocasi).
Zanima me, kako se naj lotim odstranjevanja tapet na prednjih in zadnjih vratih? Kje so vse vijaki in v katero smer je potrebno vlecti tapeto, da bodo smrecice vecinoma cele ostale
Zadeva je cisto enostavna. Najprej odstranis rocaj od vrat(samo odvijes vijake) in kljukico za odpiranje vrat(odvijes vijake in staknes iz mehanizma-malo jo moras obracati). Potem odvijes se vse vijake na spodnji strani tapete(mislim, da jih je 5-6). Potem vzames olfa noz ali nekaj podobnega in potegnes tapeto na spodnji strani malo stran od vrat, slo bo na tezko, ker je prilepljena z neko maso, ki jo moras prerezati - ne se bat, s tem je ne bos unicil. Pocasi tapeto vleces stran in postopoma rezes maso dokler ne prides do vrha. Ko ta masa ne drzi vec tapete jo samo se dvignes navzgor in tapeta je odstranjena.
Ko bos tapeto odstranil pazi, da je ne polozis kam na lepilno maso. Ko bos tapeto vracal na vrata, jo le stisnes nazaj in masa se bo spet prijela. Pa ne pozabi odstranit kablov za zvocnike v vratih, ce jih seveda imas.
Aja se tole - tapeta ima tudi nekaj plasticnih nosilckov, ki jo drzijo. Samo pocasi in previdno potegni tapeto stran. Ko pa bos tapeto vracal na vrata lezisca teh nosilckon namazi z wd40 ali cem podobnim, da lazje zdrsnejo skupaj(ponavadi so bele ali svetlo sive barve).
Upam, da je kolikor toliko razumljivo napisano. Ni nic tezkega tko, da nc se bat.
Ce bo kdo imel tezave z "tezkim" odpiranjem oken na elektricni pomik, se mu splaca to narediti.
Sem ta vikend odstranil tapete, namazal vodila (jaz sem uporabil grafitno mast, ki je v splosnem za lezaje), s kontakt-sprayem nasprical kontakte v stikalih za pomik oken in zadevica deluje brez problema.
Stanje prej: ko se je okno do 3/4 dvignilo je ze slo tako na tezko, da sem vedno bil v dilemi, ce jo bo uspel zapreti.
Pred posegom pa si dobte na Renault servisu kaksno rezervno smrecico (okrogla mala plastika, ki drzi tapeto na vrata), ker pri snemanju tapete lahka ktera "odleti". Ena stane cca 0,70 Eur.
Tocno to moram narediti tudi jaz. Sicer imam 8 let staro laguno in ce je okno popolnoma odprto mi komaj zastarta, potem ko pride do recimo polovice se kar gre. Na zacetku pa jedva jedva. ma kdo izkusnje s snemanjem tapet pri ta stari laguni??