Obnova glasnih pneumatik!!!!!!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Obnova glasnih pneumatik!!!!!!

Odgovor Napisal/-a zizek »

Letos sem kupil rabljene gume z cir.5mm profila in ko sem jih dal namontirat na platisca sem opazil da so zelo glasne.Sedaj pa sem jih z kotno brusilko in sicer tiste visje dele profila pobrusil dol na isto visino kot so nizji deli profila.In vam povem stvar deluje.Bil sem na probni voznji in so gume sedaj cisto tihe.Tako da ce mate kake glasne gume se splaca popravit. :D
Uporabniški avatar
mirko_vr6
Kraj: Vuzenica

Odgovor Napisal/-a mirko_vr6 »

A to si vrezal nov profil? A si vrezal na smrekico? :?:
Uporabniški avatar
zizek

Ne nisem rezal profil ampak povrsinsko sem zravnal.Ce si prej gledal gume od strani je profil izgledal kot zaga.Seadaj pa je vse v eni ravnini.
Uporabniški avatar
sligi

Odgovor Napisal/-a sligi »

kaj si pa urabil za brusit

jaz imam podoben problem
gume vredestein sportrack 3 ko sem zamenjal zadnje naprej, tulijo za ponoret ker so stopnicaste, ta guma je sicer res odlicna ampak glasna

kaj si samo po robovi h brusil al prav celo povrsino ker se mi zdi malo zahtevno to zadet u nulo?

lp.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

in kko se ti to zdj drzi v dezju ?
Slika
Uporabniški avatar
alfa156
Kraj: Ljubljana

Gume

Odgovor Napisal/-a alfa156 »

Ja, to pa tudi mene zanima, kako si to naredil.....

Da gume postanejo stopnicaste je bolj vzrok, ker niso med seboj bile dovolj zgodaj menjane.....( prva in zadnja os )....
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

:lol: :lol:
to se pa celo meni trapasto slisi
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
dolenc

Re: Obnova glasnih pneumatik!!!!!!

Odgovor Napisal/-a dolenc »

zizek napisal/-a:Letos sem kupil rabljene gume z cir.5mm profila in ko sem jih dal namontirat na platisca sem opazil da so zelo glasne.Sedaj pa sem jih z kotno brusilko in sicer tiste visje dele profila pobrusil dol na isto visino kot so nizji deli profila.In vam povem stvar deluje.Bil sem na probni voznji in so gume sedaj cisto tihe.Tako da ce mate kake glasne gume se splaca popravit. :D
:shock: Upam da je to zajebancija. Drgac me pa nebi cudilo, da bi si kdo na tak nacin tudi poglobil profil... :smt030
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

to se lahko zgodi, ampak bolj na zimskih pnevmatikah, ce jih vozis poleti.
To sem ze videl...tudi na mojem je tak...oziroma pri vecini, ce dobro pogledate.

Je pa homemade z brusilko zelo zelo tezko, ker ziher prej naredis neenakomerno strukturo po celem obodu. Slo bi edino, ce avto na klocne postavis, das v rikverc in struzis ali brusis :D
Slika
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Mam masino za profil globit tudi ze za avto probal ampak ni dost mesa. :x :wink:
Uporabniški avatar
zizek

Nemogoce ali mogoce jaz sem jih popravil in gume so sedaj cisto tihe.Nevem zakaj bi bila zajebancija.Moral pa sem jih brusit cirka 4cm po zunanjem robu.Drugje ni bilo stopnicasto.Mehanik je tudi tesko verjel,sedaj pa je tiho.
Uporabniški avatar
zizek

Ja,samo sem ravnal.Saj ni bil problem globina profila.Sicer pa ce ma gdo take glasne gume doma in sicer te dimenzije(195 45 16 ali 205 45 16)jih odkupim.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

zizek napisal/-a:Nemogoce ali mogoce jaz sem jih popravil in gume so sedaj cisto tihe.Nevem zakaj bi bila zajebancija.Moral pa sem jih brusit cirka 4cm po zunanjem robu.Drugje ni bilo stopnicasto.Mehanik je tudi tesko verjel,sedaj pa je tiho.
Mislil sem zajebancijo v tem smilu, ker se mi zdi neverjetno da kar tako na roke popravis pnevmatiko ki je edini stik s podlago, kar se varnosti tice. Ce se tebi to zdi uredu, imas pac taksno gumo na avtu. Jaz bi raje kupil dobre rabljene ali pa nove gume. Verjetno spet odvisno kje, kako in koliko se vozis. Samo da ne bos letel s ceste zaradi tega...

LP
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Mam boljsi predlog, men posodit pa en burnout na hitr nardim pa bo cist tiha heheheheheheh
Uporabniški avatar
B-Stard
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a B-Stard »

Isto jest resim problem :lol:
Odgovori