ADITIVI V NAFTO - DA ali NE!?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Mr.B

ADITIVI V NAFTO - DA ali NE!?

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Do pred kratkim sem pozimi obicajno v nafto dodajal aditiv (Castrol), tako zaradi bojazni pred zmrzaljo kakor tudi zaradi splosnih (obljubljenih) pozitivnih lastnosti aditivov na motor (npr. boljsi hladen vzig, ciscenje sob..ipd.)

Prosim, ce mi lahko napisete vasa mnenja in izkusnje s tem, predvsem ali so kaksne omejitve pri Renault motorjih. Sem slisal, da pri nekaterih motorjih namrec sploh ni priporocljivo dodajati aditive...

Prosim za vasa mnenja (zima se bliza) :wink: :D
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

noben aditiv proti zmrzovanju nafte ni pripororocljiv za motorje...sploh pa za motorje z vbrizgom preko skupnega voda...

Sicer pa do -10°C ali pa se vec sploh nimas kaj dodajat nafti...jst naprimer u 5ih letih nisem dolil v svoj avto nobenega aditiva proti zmrzali nafte pa je blo tud ze krepko pod -10°C ja pa res da skozi tankam na Agip-u ker Petrolova nafta zmrzne ze pri -5°C al pa se prej :?

Lp!
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Ni treba nic dodajat.. Tako Petrolov kot OMV diesel imata sredstvo proti zmrzali ze not..
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

ja baje mal vec parafina al neki takega
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Ja - sicer praviloma tankam na OMV, tako da upam, da ne bo tezav. Sicer me vseeno malo skrbi vsebnost vode v nafti...
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Pozimi, dizlski motorji zatajijo predvsem zaradi naftnega filtra, ker ni redno menjan.... Ce ga vsako leto menjas, ni problema z vzigom pozimi, pa je lahko tudi -15 ali vec..
Uporabniški avatar
alex74
Kraj: Ravne na Koro?°kem

Odgovor Napisal/-a alex74 »

Da dvignem temo iz naftalina... :D

Zanima me, kako pa je z aditivi za ciscenje sob?
Je to varno vlivat v avto?

TNX 8)
SLEPEC

Odgovor Napisal/-a SLEPEC »

jaz sem to naredil prvic -in zadnjic,vsi mislimo da spucamo sobe,malo pomislite,sredstvo zlijemo v rezervar,tam se vse spuca in vsa umazanija potuje po ceveh do filtra ta ocisti ampak ne 100%,ko pride nafta do sob namesto da bi jih spucala jih dodatno zamasi,meni je se crknila bosch pumpa,tako da ne priporocam,raje zamenjaj vse filtre,in pocakaj da samo od sebe kaj crkne takrat pa spucas vse
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Ce je avto nov (sploh garancija) ne tiscat nic noter, ko pa ma enkrat vec kot 100.000 km pa nic ne skodi, ce kej not ulijes, mogoce lahko celo kej spuce:).
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Pri sluzbenem fordu TDCI so bili sami problemi, potem ko smo vlili sredstvo za ciscenje sob, ker so se se bolj zamasile. :?
Slika
R-gorazd

Odgovor Napisal/-a R-gorazd »

Jaz to uporabljam ze par let na vsak drugi tretji tank, pa nisem mel zaradi tega se nikol problemov.
Na motorjih 1,9 dci, 2.5 Tdi, in na 2.2. dci.
Odgovori