Iscem Sportne Amortizerje

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Pro2Type
Kraj: Kranj

Iscem Sportne Amortizerje

Odgovor Napisal/-a Pro2Type »

Sedaj sm se odlocil da kupim sportne amortizerje, fedri niso dost 8)
Tko da iscem neki dobrga, cena tam do 500eur.

Avto je pa R Clio 2003, 1.5 dci 82konjev.
Pa avto ze sedi na VOGTLAND vzmeteh.

Gledal sm KONI pa ne dela za dizla, drugace so mi pa priporocili VOGTLAND, FK, Lowtec, Weitec. za EIBACH pa nism zasledu nubenih podatkov ce je za moj avto.

Ker bi rad avto za cez ovinke, da ne plava tko k zdej, da se nekako drzi ceste in da je trd v vinkih ker je mau smotan ce zaplava v ovinek.

Pa ce poznate koga k je z katerimi zadovoln povejte, rad bi dejanske izkusnje, ker tist k en rece teli so pa slabi drug pa za iste da so tele zakon je brez veze :D

Obnovit pa trsat pa ne dam ker delam cca 30.000km ali vec letno in rabm neki kvalitetnga.
!!!! My EX Car !!!!!
Slika
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

ce si prpravlen tok dat za amortizerje bi se jaz na tvojem mestu se mal "stegnu" do kaksnih gewind :wink: . te vogtland itq lahko prodas pol. gewinde pi lahk se po visini nastavljal (oziroma tudi po trdoti) - in pol mas raketo na ovinkih (sploh v povezavi z gumami, ki jih mas ze gor). thesharky ma gor KW, pa ga prasi...

samo mimgrede - jaz sem to plavanje cez ovinke dokaj uspesno resu s trsanjem in prislo je 80eur - in zaenkrat sm zadovoln (40kkm letno - mam jih pa pol leta)

ce pa ze amortizerje, bi blo pa po moji logiki (brez izkusenj) najbols dat isto firmo kot vzmeti...
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Pravilno si se odlocu :wink: Jest bi na tvojmu mestu nabavu Koni Gelb k so se po trdoti nastavljivi. Pa tud ves kaj mas pol in ni nek srot :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

clio_dizel napisal/-a:ce si prpravlen tok dat za amortizerje bi se jaz na tvojem mestu se mal "stegnu" do kaksnih gewind :wink: . te vogtland itq lahko prodas pol. gewinde pi lahk se po visini nastavljal (oziroma tudi po trdoti) - in pol mas raketo na ovinkih (sploh v povezavi z gumami, ki jih mas ze gor). thesharky ma gor KW, pa ga prasi...

samo mimgrede - jaz sem to plavanje cez ovinke dokaj uspesno resu s trsanjem in prislo je 80eur - in zaenkrat sm zadovoln (40kkm letno - mam jih pa pol leta)

ce pa ze amortizerje, bi blo pa po moji logiki (brez izkusenj) najbols dat isto firmo kot vzmeti...
gewinde so jeba k jih mors znat nastavt, drgac so brez pomena. Nastavs enkrat in to je to....to se mi zdi bedarija in potrata denarja :!: Ce pa hocs res top of the top, pa uzam od bilstein-a tarmac izvedbo, sam so verjetno samo amortizerji drazji kot pa kw gewinde :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Pro2Type

Sam fora je da za dizla ne delajo KONI amortizerjev. Sm ze preverjal.
Gewinde pa tud ne rabm, sam rabm ene dobre amortizerje da bo avto na cest ostal (no sej to ze zdej sam plava in je bedn filing) k mi ni glih moj moto RAVNINA JE MOJA VRLINA (ane jure) bl una FUN IS NOT A STRAIGHT LINE 8)

Tko da ce kdo pozna kako dobro firmo naj mi pove se raj pa vidm da iz iskusn :D
!!!! My EX Car !!!!!
Slika
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Gewinde je meni montiral in nastavil Vuga, sem se pa pol kr sam mal poigral parkrat da sem prsu do meni idealne kombinacije. Drugace pa lahko pri KW-ju kupis tut samo amortizerje. Js ce bi se pa sam odlocal bi pa verjetno vzel od KW-ja ali pa Bilstein-a amortizerje ce jih Koni nima za dizla.
Sam sem najprej mislu vzet od FK-ja gewinde pa so mi kolegi na hr rk forumu ki so imel FK gewinde in amotizerje rekli, da ni bilo ql, da jim je bilo premehko. Samo zdj je spet tko, enemu bo ful trdo, drugemu spet ne. Si pa vidu pr men kok je trdo kadar imam trdoto na minimumu. Glej pa ce lahko dobis amortizerje nastavljive po trdoti, ker ti bo sigurno OK. Bos nastavil trdoto kot ti bo pasalo.
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Mene tud neki zgecka da bi nabavu neki druzga ker to kar mam zdej mi ni glih .....pa me zanima ce ma mogoce kdo izkusnje z plinskimi amortizerji Kayaba Ultra SR k tud pise da so za podvozja z nizjimi fedri od originala :?:
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

jst mam spredi kayaba ultra sr na ventilarju dela tko k mora za tak dnar ZELO solidno :!:
I know U got soul
Uporabniški avatar
Pro2Type

Evo po dolocenem casu spet mau pisem. Ze kr lep cas vozm KONI vs VOGTLAND, pa mi je to idealna kombinacija, lepo pozira lukne ne zabija ceprav je avto trd (sm si sam nastimal tko da se najbolje drzi ceste) spredi mal bl zategnen k zadi, da ce nese avto nese celga lepo ne da odnasa rit ali nos.

Nasledn avto k bom mel bo imel gor koni amortizerje, v to sem preprican, ker to se sele vid kaksna je sportna vozna cez ovinke, pa ceprav je avto dizl, marsiker stroj zadi ostane na ovnikih, no ravnina me pa ne zanima, drugac nebi rihtal podvozja

SKRATKA, vsak k ima sanso mal vec dat, vam recem splaca se, lahk se pa zmenmo kdaj za testno vozno 8)

LP PRO2TYPE
!!!! My EX Car !!!!!
Slika
Uporabniški avatar
silvi_7
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a silvi_7 »

zanima me ce je kdo utrdil montizerje pri vugi iz nove gorice kolko pride pa kako je kvalitetno?? :D lp
silvi_7__MeGaNe-CoUpE__
Uporabniški avatar
jure
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a jure »

silvi_7 napisal/-a:zanima me ce je kdo utrdil montizerje pri vugi iz nove gorice kolko pride pa kako je kvalitetno?? :D lp
130 eurov pride obnova amortizerjev in trsanje.
Uporabniški avatar
tmtslash
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a tmtslash »

lep pozdrav!
da ne odpiram nove teme, me zanima ce je ta cena 130eur za vse 4 amortizerje? najbrz ane...men zadn desn amortizer duso spusca, pa mi je v ovinkih avto ko ladja! pa me zanima, ce je kul da ga dam strsat in obnovit vse 4 amortizerje, ter ce jih lahko vuga al pa kdo tudi skrajsa, da bi bil avto se nizji? priblizna cena torej zgoraj omenjena? koliko je dela, a se mi splaca tja pelat pa pocakat? al po posti poslem?
hvala vam za vse podatke!
lp slash
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

ce hoces avto se nizji bo treba fedre menjat...al pa gewinde nabaut :wink:

glede cen obnavlanja amortizerjev pa ne vem kaj dosti :?
Uporabniški avatar
tmtslash
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a tmtslash »

sj ga ze mam spuscenega za 5/4 cm , samo pri cliotu to ni to! :D clioti so bli vecni traktorji! za neke gewinde ne nekega dnarja :D
Odgovori