Cukanje Scenic 1.6 16V 2003

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
KlemenSU27

Cukanje Scenic 1.6 16V 2003

Odgovor Napisal/-a KlemenSU27 »

Avto mi cuka pri nizkih obratih, sploh po tem ko pride na delovno temperaturo in pri daljsi voznji. Mehanik je s testerjem sicer ugotovil napako na 1. cilindru in zamenjal "cinspulo"(kako se ze rece pravilno?). Zadeva je sicer delovala 14 dni in se ponovila. Napake, ki jo je racunalnik zabelezil na 1. cilindru nikakor ne more zbrisati?! Kot prvo me zanima kateri cilinder je st.1? Tisti pri soferju ali tisti pri sovozniku(pri jermenih)? Ce mi je slucajno manjal napacno. Ce ne zna bit kaksna tezava na racunalniku?
Hvala
LP
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Cukanje Scenic 1.6 16V 2003

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

KlemenSU27 napisal/-a:Avto mi cuka pri nizkih obratih, sploh po tem ko pride na delovno temperaturo in pri daljsi voznji. Mehanik je s testerjem sicer ugotovil napako na 1. cilindru in zamenjal "cinspulo"(kako se ze rece pravilno?). Zadeva je sicer delovala 14 dni in se ponovila. Napake, ki jo je racunalnik zabelezil na 1. cilindru nikakor ne more zbrisati?! Kot prvo me zanima kateri cilinder je st.1? Tisti pri soferju ali tisti pri sovozniku(pri jermenih)? Ce mi je slucajno manjal napacno. Ce ne zna bit kaksna tezava na racunalniku?
Hvala
Jaz bi zamenjal vse stiri, ker ponavadi ko crkne ena gre potem se druga.......
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
KlemenSU27

Ja vsaka je 45eurx4=180eur :shock: Ze lepo in prav, ampak se vedno me zanima kateri je prvi cilinder in ce gredo stevilke cilindrov po zaporedju?
LP
Uporabniški avatar
Tommy30

KlemenSU27 napisal/-a:Ja vsaka je 45eurx4=180eur :shock: Ze lepo in prav, ampak se vedno me zanima kateri je prvi cilinder in ce gredo stevilke cilindrov po zaporedju?
Kolkr jst vem je 1. cilinder pri zobatem jermenu.
Ampak tebe verjetno zanima vzig motorja - 1-4-2-3. Naj me kdo popravi ce slucajno vzig ni po pravem vrstnem redu. ( sem ze malo pozabil motoristiko ).
KlemenSU27

Zamenjal vse tuljave in ni nobene razlike :evil:
Testerji pokazejo napako na 1. cilindru, ki pa se jo ne da zbrisati.
Kdo se kaj z racunalniki ukvarja?
LP
Uporabniški avatar
Tommy30

KlemenSU27 napisal/-a:Zamenjal vse tuljave in ni nobene razlike :evil:
Testerji pokazejo napako na 1. cilindru, ki pa se jo ne da zbrisati.
Kdo se kaj z racunalniki ukvarja?
Druga roka d.o.o
Kopas Hertz na Celovski ( zadaj na parkingu je ta firma)

Kaj pa je z sveckami, kabli........
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

renault ma drugac :wink: 1. cilinder je tisti pri vztrajniku in gredo proti jermenu
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Prekontroliraj barvo svecke na tem (prvem) cilindru.
KlemenSU27

Ziiga napisal/-a:renault ma drugac :wink: 1. cilinder je tisti pri vztrajniku in gredo proti jermenu
Torej ce prav razumem je 1. ta ki, je pri vozniku(pri akumulatorju) in gredo stevilke v zaporedju proti jermenu? Ali je to 100%?
LP
KlemenSU27

iro napisal/-a:Prekontroliraj barvo svecke na tem (prvem) cilindru.
Tudi svecke sem zamenjal(ceprav so bile prejsnje videti vse ok) in je se vedno enako.
Danes ponovno prikljucili na tri testerje in samo eden zazna napako, ki se jo pa ne more izbrisati...
:mad:
LP
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

ti zazna mogoce tud napako na senzorju za odmicno gred?
Uporabniški avatar
Tommy30

Doctor DJ napisal/-a:ti zazna mogoce tud napako na senzorju za odmicno gred?
Morda pa je jermenica odmicne gredi, ker ponavadi ta prej crkne kot senzor. Jermenica na tam motorju ima 15 stopinjski odmik( dvojna odmicna gred). Seveda je pa tu tudi nek ventil ki regulira vse skupaj - zadeva je montirana nad samim jermenom - ne vem pa kako se tocno rece.
Zdej jermenica odmicne je na sredini na levi strani pri zobatem jermenu in je problem zadevo dol jemat, ker je treba vse podret, vkljucno z zobatim jermenom ( seveda pa z orodjem blokirat odmicni na kontra strani motorja. Ko pa je jermenica ekrat dol se pa da preverit ali ima luft ali ne. Pa se nekaj je- jermenica odmicne je mazana z oljem motorja, zato bo na zacetku po menjavi malo ruzilo dokler se ne podmaze ( cca 1/2 minute)-obcutek pa je isti kot bi avto zaribal oziroma da bi jermen bil napacno gor dan....
Uglavnem je ta zadeva kar drag spas, ker je sama jermenica cca 250eur.....
KlemenSU27

Doctor DJ napisal/-a:ti zazna mogoce tud napako na senzorju za odmicno gred?
Ne, samo cilinder 1.
Zanimivo je da se napaka ne pokaze cisto vsak dan. Danes recimo je delal kot nov ko sem sel v sluzbo. Jutri bom naredil malo vecjo voznjo in bom videl kaj bo. Obstaja tudi moznost, da kje kaksen kabel prebija?
Na www nekega servisa sem prebral, da je kar pogosta napaka na mot. rac. sirius 32 da pride do izgube iskre na dveh valjih. O resitvi nic ne pise, samo da jih lahko popravijo...
LP
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

jap...lahko kje prebija ali svecka ali kaj drugega...
Cudno, da samo prvi cilinder.
Slika
KlemenSU27

Z novimi sveckami sem naredil cca 200km in avto deluje, ceprav prosti tek obcasno se vedno ni gladek-obcasno prekinja :?. Med voznjo ni bilo nobenega cukanja. Ga bom ponovno prikljucil na testerje...
LP
Odgovori