R19 - menjava olja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
burka
Kraj: Trbovlje

R19 - menjava olja

Odgovor Napisal/-a burka »

Pozdravljeni!

Zanima me, katero olje naliti v moj avto (R19 1.4RT, 1994). Avto ima prevozenih 16500km. Do sedaj je bilo noter olje Castrol TXT 10w-40. Nalijem istega, ali priporocate kaksno drugo olje?

Imam se eno vprasanje. Posledica prehitevanja v skarje nekega frajerja, je moj avto fasal tole (glej slike spodaj). Ali sprednja vrata zamenjam, ali se splaca te rihtat? Skepticen sem, ker so enkrat ze bila ta vrata barvana, ker s e mi je neka babura nabila v avto na parkingu :twisted:

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

Jst sam dajem notr Elfovo olje 10W-40 ... ampak pri km, ki si jih napisal, si zihr da je potrebna menjava olja? :) ... hecam se, ampak vseeno :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Glede olja, za tak star motor je najboljse 10w-40, nic bolj viskoznega. Ta Castrol je vredi, lahko pa probas kaj drugega, npr. ELF Competition 10w-40, kak Shell ali pa Valvoline(samo nevem kako je z kvaliteto zdaj, vcasih so bla ta olja bolj tako, tako.).
Uporabniški avatar
burka

@RoZleht: ker sem z avtom zelo zadovoljen, hocem da je tudi on zadovoljen :D tako da menjam olje na max. 15000km, zato sprasujem :wink:

@ClioOwner: ELF-a sem tudi sam ze gledal, je po kvaliteti podoben castrolu?

Aja, prosil bi za kak nasvet glede vrat :D
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Hm, glede vrat... Pomojem se da dobit v tvoji barvi avta vrata za majhn dnar. Verjetno ceneje kot klepanje in barvanje :? Pa prvi blatnik tut. Zadnjega bo pa treba klepat in barvat.

Dobro si odnesu, glavno da ni blo celno.
Uporabniški avatar
burka

Ma to vem, samo me tak folk raz*uka :twisted: Ja najbolj bo ena vrata dobit, pa pol sam motorcek za centralca prestavt, ali drugace?

Priporocam pa se tudi za 15" feljuge :D
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Ne pozabi na kljucavnico.
Uporabniški avatar
burka

Hvala za opombo! Ceprav centralno zaklepanje mi ne dela, tako da bi najrajsi kar en sistem kupil. Priporocate kaj?

Lp in hvala za odgovore!
Odgovori