Kazalec goriva Laguna 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Kazalec goriva Laguna 2

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Zanima me ena zadeva in sicer:
Kako se vam premika kazalec za gorivo?
Pri moji laguni zelo hitro pade cager za gorivo in sicer po prvih 100km je kazal le se 3/4 in po 200prevozenih le se 1/2 goriva. Dalje ne vem kako drzi, morda je sredinski del zelo dolg.
Porabo mi po BC kaze med 5,7 in 6 lit/100km.
Ko sem tocil polnega mi cager ni prilezel cisto do 1 ampak je manjkalo ene 3mm.

Glede na porabo ki jo kaze BC in glede na to da je kestl velik 70 lit. mi je malo cudno. Spusca ne nikjer......
Ai pri vasih lagunah deluje enako.....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
sal3
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a sal3 »

Vecina renaultov ima tank v obliki "hruske" tako da je zgoraj ozji in zato cager pri zacetnih kilometrih hitreje pada, nato pa se umiri. Najbrs je to "problem".

LP
...::: Dolenjska Audio Crew :::...
Uporabniški avatar
Tommy30

sal3 napisal/-a:Vecina renaultov ima tank v obliki "hruske" tako da je zgoraj ozji in zato cager pri zacetnih kilometrih hitreje pada, nato pa se umiri. Najbrs je to "problem".

LP
Upam, da res.....
A ma kdo tukaj tako laguno pa da mi pove ali je res to to, oziroma, ce pri drugih tudi dela tako.
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

pr mojem cliotu je enako taprvo ful hitr pade pol pa pocaka.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Tako je, temu bi lahko rekli efekt hruske :lol: Pr mojem cliasu je tudi ista stvar.
alex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a alex »

sam sem imel laguno 2003 letnik, ko sem tankal poln rezervoar po prevozenih 100 km se kazalec ni premaknil, ima pa 70 l tank
Uporabniški avatar
Tommy30

alex napisal/-a:sam sem imel laguno 2003 letnik, ko sem tankal poln rezervoar po prevozenih 100 km se kazalec ni premaknil, ima pa 70 l tank
Aha, potem zna bit kaj narobe pri meni!
Se kdo z Laguno?
Uporabniški avatar
Tommy30

Tommy28 napisal/-a:
alex napisal/-a:sam sem imel laguno 2003 letnik, ko sem tankal poln rezervoar po prevozenih 100 km se kazalec ni premaknil, ima pa 70 l tank
Aha, potem zna bit kaj narobe pri meni!
Se kdo z Laguno?
Aja pa se to, v rezervarju je bilo cca 1/4 morda se malo manj in ko sem tankal polnega je slo notri le 40 litrov.
Pri cca 1/4 rezervarja je BC kazal da lahko naredim se 380 -400 kilometrov.
A je mozno da je v rezervarju zrak in da nisem natocil polnega?
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

jst sm tankau noter tudi ze 73,5 litru tko da ma ful velik tank. tko kot je edn prej napisu mi po prevozenih 130 km se vedno cagr ne pade dol potem pa narmalno. z enim tankom da ga fajn spraznes se da naredit tudi 1150 km s porabo 6,3 po bc. z lucko se pa da naredit 120km
Uporabniški avatar
Tommy30

etore napisal/-a:jst sm tankau noter tudi ze 73,5 litru tko da ma ful velik tank. tko kot je edn prej napisu mi po prevozenih 130 km se vedno cagr ne pade dol potem pa narmalno. z enim tankom da ga fajn spraznes se da naredit tudi 1150 km s porabo 6,3 po bc. z lucko se pa da naredit 120km
Morda je pa pri meni res vakum noter - oziroma bi ga najverjetneje moral odzracit.... A morda ve kdo kje se odzraci rezervar ( npr passat vem da ima en gumb v roru kjer tankas in potegne zrak ven in potem normalno natocis se 10 litrov)
Uporabniški avatar
sligi

Odgovor Napisal/-a sligi »

tudi na moji laguni 1.9dci grandtour pade na zacetku hitreje ko pride pod polovico pa bolj pocasi
ko pride na rezervo kazalec mi se lucka ne uzge takoj ampak malo kasneje

in ko se mi lucka vzge imam se celo rezervo. uradno je rezervar 66litrov skupaj z rezervo, ta je cca 6 litrov.

dejansko sem porabil najvec do 66 litrov preden sem tankal tako da bo verjetno res rezervar nekaj vecji kot pise seveda brez upostevanja prostora za zrak.

enkrat ko dobis obcutek pac ves kje mas meje.

lp. Sligi
fliper
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a fliper »

jaz pa mam ze drugo laguno. prva je bla l02, ta pa je l05 (ph2)! na obeh pade kazalec zelo hitro do polovice, potem pa na polovici drzi zelo dolgo!

v tank pa natocim vedno tam okoli 65L! tankam pa ponavadi prej kot me zacne opozarjat lucka! ph1 je zacela opozarjat, ko je bilo na BC 120 km za prevozit, ph2 pa zacne opozarjati na 80km

upam, da sem ti kako pomagal
lp ales
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

Laguna 1,9 dci letnik 2003 meni prvih 100 km ko da ni nic potem pa pocasi, nekje na sredini je malo hitrejsi padec potem pa spet malo zadrzi, ko natankam polnega gre kazalec do konca je poravnan z zadnjo crtico al pa prvo ce gledas od zgoraj navzdol.
janezkranjski

Odgovor Napisal/-a janezkranjski »

popolnoma enako, boljse je ce gledas na BC in ves koliko si prevozil/koliko se imas
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

hm...tlak se verjetno ne iznici...zamasena mogoce. Neka cevka je iz rezervoarja speljana ven...ali pa na zgornji del glavne cevi.
Slika
Odgovori