Pozdravljeni, ker nevem kateri mk je moja laguna sem napisal v naslovu letnico ampak se mi zdi da je laguna II
No danes sem kupil prvega renaulta in se pelje cudovito samo mogoce dva problema pa ce mogoce kdo ve kaj bi bilo se mu zahvaljujem.:
Vse prestave delajo normalno edino peta je proble ko prestavim ropota koda bi se narahlo drgnila dva zoba (grrrrrrrrrrrrrrrr) mogoce olje to jutri preverim
druga stvar pa je servo ko sem stal na mestu je volan ratal trd kot da servo nebi delal dam gas in potem dela pa tudi med voznjo imam obcutek da je enkrat tezji drugic spet lazji.
Tako hvala vsem za pomoc
No iscem nov menjalnik pa sem malo okoli spraseval ce imajo in mi en pribije da ni isti menjalnik v 1.8 2002 laguni karavan in limuzini? Pomoje je malo mimo usekal namrec zakaj bi nekdo za isti avto z samo drugacno rito delal drugacni menjalnik? Pa se ce mogoce kdo ve od katerega do katerega leta so isti menjalniki za 1.8 da bom zadel tapravega. Pa se iscem firmo, ki bi jih obnavljala pa ne najdem.
ima kdo mogoce program prek katerega bi videl po stevilki sasije al katerikoli stevilki ce imam menjalnik jr5 008? Enega sem nasel in ima to kodo nevem ce ima moj isto?
JR5 008 je menjalnik za laguno 1.8 16v od letnika 2001 dalje. Drugace pa...menjalnik v tvojem avtomobilu mora imeti identifikacijsko stevilko, ce je nima, to pomeni, da jo je nekdo spulil prec (sicer ne vem zakaj bi kdo to naredu ampak je slab znak). Lahk ti povem, da je tvoj menjalnik laufu kr dost casa s premalo olja (gledu posnetek) in da je lahko zanic zobnik prestave v kateri tuli pa zanic lezaj akse.
pomoje imas prav benc ker pise v servisni knjigi menjava mansete na menjalniku ampak je bila ocitno prepozno menjana sem pa ze nasel drugi menjalnik samo denar je treba spacat hvala za odg.