Zivjo!
Sem lastnik clia rs l. 2007 in sem zasledil, da imajo novi modeli podaljsano 5. in 6. prestavo.
V Spaniji je Renault vpoklical vsa vozila mlajsa od l. 2008 in jim vgradil nove menjalnike.
Ima mogoce kdo informaicijo ali se bo kaj podobnega odvijalo tudi v SLO - na RenaultNissan SLovenija o tem zaenkrat ne vedo nic
CLIO RS 2007 - MENJALNIK
Zakaj bi jih pa vpoklicali? Saj z menjalniki ni nic narobe. 5. in 6. prestava sta podaljsani zaradi pritiska javnosti, kupcev, da se motor vrti previsoko pri potovalnih hitrostih na avtocestah, je preglasen in da pri normalni voznji porabi vec goriva.
Moje mnenje je pa taksno: kupim sporten avto in se pritozujem nad porabo pri visjih hitrostih obenem pa izgubim na proznosti? Zame je to skregano s filozofijo RenaultSport. Sam sem se peljal 215km/h (koncna hitrost s krajsim menjal.) samo 1x in mi ne predstavlja nobenega uzitka. Veliko raje imam avto, ki mi nudi zanesljivo lego in proznost med hitro odpeljanimi zavoji.
Moje mnenje je pa taksno: kupim sporten avto in se pritozujem nad porabo pri visjih hitrostih obenem pa izgubim na proznosti? Zame je to skregano s filozofijo RenaultSport. Sam sem se peljal 215km/h (koncna hitrost s krajsim menjal.) samo 1x in mi ne predstavlja nobenega uzitka. Veliko raje imam avto, ki mi nudi zanesljivo lego in proznost med hitro odpeljanimi zavoji.
Temo sem odprl zgolj zaradi informacije, ki sem jo dobil in ne zaradi potrebe po novem menjalniku - mogoce bi moral stvar bolj definirat.
Nikakor si ne zelim unicit uzitkov, ki mi jih ponuja celoten paket in daljsanje 5. in 6. prestave po mojem unici bistvo avtomobila - mislim da bolj optimalnega razmerja ne bi mogli najt.
lp
Nikakor si ne zelim unicit uzitkov, ki mi jih ponuja celoten paket in daljsanje 5. in 6. prestave po mojem unici bistvo avtomobila - mislim da bolj optimalnega razmerja ne bi mogli najt.
lp
Jaz ne bi uporabil tako "mocne" besede citiram "unici bistvo avtomobila"
ker, ce pogledamo krivuljo moci in navora in vzamemo referencno tocko 130 Km/h v 6. prestavi, kar je pri starem menjalniku cca 4000 obratov pri novem pa cca 3700 obratov je razlike v moci nekje 8 KM v navoru pa nobene.Saj je krivulja navora prakticno ravno od 3000 obratov naprej, le pri nekje 6000 obratov malenkost poskoci.Tako, da se to skoraj ne cuti se pa nekaj pozna na porabi in koncni hitrosti.
Naj vas ne zmoti zelena barva je moc po cip tuningu, rdeca pa je original.

ker, ce pogledamo krivuljo moci in navora in vzamemo referencno tocko 130 Km/h v 6. prestavi, kar je pri starem menjalniku cca 4000 obratov pri novem pa cca 3700 obratov je razlike v moci nekje 8 KM v navoru pa nobene.Saj je krivulja navora prakticno ravno od 3000 obratov naprej, le pri nekje 6000 obratov malenkost poskoci.Tako, da se to skoraj ne cuti se pa nekaj pozna na porabi in koncni hitrosti.
Naj vas ne zmoti zelena barva je moc po cip tuningu, rdeca pa je original.

RenaultSport all the way!!!
Jah glede nato da sta oba motorja f4r in da so bile narejene modifikacije predvsem na glavi, batih etc bi menjalnik naceloma moral pasat.Vprasanje je le, ce ga bos dobil noter.Ker ze tako ali tako gre zelo natesno tvoj menjalnik noter, ta pa je malenkost veci tako, da bi bile verjetno potrebne modifikacije motornega prostora,Cena menjalnika je pa tudi priblizno 2500 EUR.

RenaultSport all the way!!!