Nasveti dobrodosli

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
BostjanP
Kraj: Ljubljana

Nasveti dobrodosli

Odgovor Napisal/-a BostjanP »

Mam 19ko,1.4 limited,motor E7J,18k prevozenih km,od prviga lastnika,pa bi rabu mal nasvetov za nekatere zadeve.Na 3 svecki se pojavlja olje tam ko je prsraufana v motor,ka bi to blo?Olje popivnam pa se spet pojavi???Ko je motor mrzl neka pumpa cudno tuli,zdi se mi da servo pumpa,ko pa se mal zagreje pa se umiri,a je to normalno?Lastnik je reku da je bla servo pumpa ze menjana,zakaj pa ne vem.Od takrat je tud volan v kabini zamaknjen za kakih 10 stopinj v desno,ni v centru.A ga je mogoce kako nastavit v center da bo vsaj mal zgledalo da je ok?Rad sam kj posraufam tako da za vsako malenkost ne hodim k mehaniku,zato prosim katerga da mal svetuje ka narest.Edino kar sem menjal je bil filter za luft,zadn lonc auspuha,olje je se staro noter,ni ELF Competition ampak nek chep ELF,doma mam 4l Castrola Maganatec,a je to olje za ta motor al morm dat raje noter ELF-aCe ELF potem menjam Castrol Magnatec za ELF Competition.Drgac avto laufa,pije okol 10l,se mi pa zdi da je bil mal laufan glede na to da je meu le 15k ko sn ga dobil,lastnik je bil sluzbeni sofer pri firmi pa je 19ko zlo mal laufala morm pazit kj na obrate pa na motor zdj ko je se mi zdi kr mal zaspan?Pri 3000 obr.je hitrost 100km,je to normalno?Ker mislim avto met dolg cajta bi rad da vse laufa kot more ne da mi bo po 50k zacel crkvat.
Hvala vsem za nasvete :wink:
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Da na 3 svecki mece olje ven jo menjaj oz jo zategni ker ni zato spusca...
Ce so kolesi naravnost da avto nic ne vlece ko spustis volan odvijaci volan pa ga prestavi za kak zob v levo oz desno...cene pa na optiko
Olje menjaj niti ni tko pomembno kako je sam da je!
Avto pa vozi v kakrsnih kolih obratih koker zelis da pa u 5 pod 3000 leti 100 je pa tudi normalno :wink:
BostjanP

Ze takoj po nakupu sn menju vse svecke pa je blo na 3 videt mal olja.Tud ko sn dau nove not pa prtegnu kr orenk,se olje se kr pojavlja...ceprav na merilni palcki al pa pod avtom ni videt da ga kj fali.Kje se volan odsraufa?Sem ze menjal osvetlitev na instrumentni plosci(namesto zarnic dal led diode),pa sem okol volana razsraufu vso plastiko tk da vem kako gre skupej, kje pa so sraufi za volan pa :? Avta ne vlece,gre lepo naravnost.Ker je zelene barve sn se tud pospilal z notranjo z osvetlitvojo notranjosti ter jo postimal na zeleno (LED diode),zdj manjka le se zelena osvetlitev stevcev...Aja,pa kdo ve kje so tocke mase,ker me ob dezju mal matra zadnji brisalc...naj bi blo zarad slabe mase,vsaj tako pravijo sodelavci.
Hvala za nasvete R19 8)
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Za volan odsravfat probaj na sredini volana pod plastiko za hupo :evil: :evil: :evil:
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Mogoce ti pa spusca tesnilo na pokrovu ventilov.....
1.4 energy motorji so znani po tem, ker je bilo original tesnilo dejansko iz papirja-kartona....
Preveri ce ti slucajno spusca, ker je ponavazi zmeraj olje zatekalo proti sveckam in je potem avto hotel tudi malo trokirati.... ( imel tak problem 10 let nazaj na cliotu 1.4 RT, 94 letnik)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
BostjanP

Bi znalo bit tesnilo,ker avto od leta 95 se ni bil nc kj rihtan na teh zadevah(tesnila, jermeni, spaner), se original gume Michelin so ble gor iz leta 95, super profil ampak dotrajan material. Bom pregledu tesnilo...a je hudo kunstno ce menjam tesnilo sam doma al je bolje da peljem avto k mehaniku?
Za volan pa je problem ker je noter airbag in ni sraufa na sredini, pa me mal skrbi da se ne bi aktiviru ce bi kj prevec saril okol volana.
Mislite da bi blo dober zamenjat jermene pa spaner, pa se kako tesnilo na motorju(na pokrovu itak ce toci)?
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

sam tk za info, zobat jermen se mena na 5 let :)
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

vrjemi da bo najbolje odpeljati mehaniku odsteti tistih par eur za delo pa bo 99% ql :wink:
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

ce imas airbag,potem pa je to drugace.Moj gani imel, sorry :evil:
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

BostjanP napisal/-a:Bi znalo bit tesnilo,ker avto od leta 95 se ni bil nc kj rihtan na teh zadevah(tesnila, jermeni, spaner), se original gume Michelin so ble gor iz leta 95, super profil ampak dotrajan material. Bom pregledu tesnilo...a je hudo kunstno ce menjam tesnilo sam doma al je bolje da peljem avto k mehaniku?
Za volan pa je problem ker je noter airbag in ni sraufa na sredini, pa me mal skrbi da se ne bi aktiviru ce bi kj prevec saril okol volana.
Mislite da bi blo dober zamenjat jermene pa spaner, pa se kako tesnilo na motorju(na pokrovu itak ce toci)?
Tesnilo pokrova ventilov lahko brez znanja motoristike zamenja vsak - le kupi originalno tesnilo za svoj avto.
Zapomni si katere kable si kje iztaknil in jih potem na isto mesto nazaj vtakni in to je to.
Ko zategujes sraufe nazaj moras paziti da ne nasponas prevec, da ti kak srauf ne poci.....
Strosek je pa minimalen mislim da je tesnilo okoli 3 eur.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
BostjanP

Hvala za pomoc, bom upostevu vase nasvete. Ce pa ima se kdo kak koristn podatek, pa je dobrodosel.

HVALA VSEM! PA VELIK VARNIH KILOMETROV NA CESTI!!! :wink:
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

BostjanP napisal/-a:Hvala za pomoc, bom upostevu vase nasvete. Ce pa ima se kdo kak koristn podatek, pa je dobrodosel.

HVALA VSEM! PA VELIK VARNIH KILOMETROV NA CESTI!!! :wink:
Jermeni bi morali biti menjani 2000 in 2005 leta (zaradi starosti), tako da jih menjaj oz. jih daj zamenjati mehaniku (saj ni tako drago), pa bos takrat zamenjal se tesnilo pokrova ventilov...
A ima klimo? Verjetno "bye bye" serija pred prihodom Megana, zato je nafilana z opremo...
Imas 13¡ ali 14¡ gume?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
BostjanP

Je serija Limited, l.95, ma samo en airbag pri vozniku,na volanu, klime ni, 14'' gume pa navadne felge...zaenkrat. je pa daljinc, pa el.pomik...vgradit imam se namen sredinski naslon za roko, predelat stevce na zeleno osvetlitev, ostala osvetlitev gumbov ze na zeleno, mogoc se zadnji spojler pa sibedah...tako da je navadna oprema. cetud ni klime me ne moti,glavno da lepo laufa pa da ga rja se ni videla.ko najdem kerga ko ma avtodvigalo se zascitim podvozje z Dinitrol 447 antikorozijskim kitom.
Odgovori