Laguna 2 1.9 Dci 79KW+6 prestav
Laguna 2 1.9 Dci 79KW+6 prestav
Nekako sem se odlocil zopet za diesla.
Zanima me kako je z lagunami 1.9 Dci z 79 KW in 6 prestavami.
Avto je po homologaciji 2002 proti koncu in prva registracija 2003 proti koncu.
Homologacija Slovenska - avto kupljen v SLo.
Avto je od 1. lastnice in je nekaramboliran( 1. barva), redno servisiran na reno servisih, v garanciji zamenjan menjalnik zaradi serijske okvare.....
Avto se lepo pelje in ves strom deluje BP.
Kaj lahko pricakujem??? Kake okvare??? Avto ima 158kkm.
V petek ga prevzamem, ce se uspem prepricati, oziroma me boste tu gor prepricali...... ( cena zame je ugodna 7.250eur )
Zanima me kako je z lagunami 1.9 Dci z 79 KW in 6 prestavami.
Avto je po homologaciji 2002 proti koncu in prva registracija 2003 proti koncu.
Homologacija Slovenska - avto kupljen v SLo.
Avto je od 1. lastnice in je nekaramboliran( 1. barva), redno servisiran na reno servisih, v garanciji zamenjan menjalnik zaradi serijske okvare.....
Avto se lepo pelje in ves strom deluje BP.
Kaj lahko pricakujem??? Kake okvare??? Avto ima 158kkm.
V petek ga prevzamem, ce se uspem prepricati, oziroma me boste tu gor prepricali...... ( cena zame je ugodna 7.250eur )
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Re: Laguna 2 1.9 Dci 79KW+6 prestav
Aja - pozabil sem napisati - resnicno rabim realne podatke za te 79KW variante, okvare turbin, IC-jev..........pumpe.......
Cim vec.
Nujno 
Cim vec.
Moja je 88 kW. Menjano: EGR, senzor pretoka zraka, senzor pretoka goriva, nosilci motorja, plasticen konektor na senzorju za temperaturo, ena grelna svecka, ventilatorcek v notranjem ogledalu. To je kar je motor nagajal. Pa alternator sem mogu dat obnovit, ker so lucke utripale. Pa tud ce ga nebi, nekdo sploh opazil nebi mene je pa motilo.
V glavnem gre avto BP. Ce pogledas zgodovino mojih postov bos videl, samo je slo bolj za problem servisov, ki niso znali ugotovit npr. zakaj avto trese med pospesevanjem: krivi so bli nosilci motorja, menjal so senzor pretoka zraka....
Meni so taksne stvari najedale. Potem sem menjal vodno pumpo in je nova spustila...samo to ni za povzet, da je Laguna slaba. Avto je uredu, samo moja skoz neko pozornost rabi
Pomojm nimas kej zgresit z nakupom.
Imam jo dobro leto, naredu 60k km. V bistvu vse kar je blo narobe je bil EGR, svecka in nosilci. Vse ostalo pa moja kaprica
V glavnem gre avto BP. Ce pogledas zgodovino mojih postov bos videl, samo je slo bolj za problem servisov, ki niso znali ugotovit npr. zakaj avto trese med pospesevanjem: krivi so bli nosilci motorja, menjal so senzor pretoka zraka....
Meni so taksne stvari najedale. Potem sem menjal vodno pumpo in je nova spustila...samo to ni za povzet, da je Laguna slaba. Avto je uredu, samo moja skoz neko pozornost rabi
Pomojm nimas kej zgresit z nakupom.
Imam jo dobro leto, naredu 60k km. V bistvu vse kar je blo narobe je bil EGR, svecka in nosilci. Vse ostalo pa moja kaprica
sam sem imel tako laguno , letnik 2003, kot testno vozilo (prevozeno je imela 16000 km)z njo sem naredil 77000km v manj kot treh letih, moje okvare na tem avtu so bile na 63 000 km je sla predcrpalka (popravilo 150 eu), sel mi je mehanizem za dvig sovoznikovega stekla in poskodba (odlotan) kabel na ventilu turbine na 80000km, ko sem ga prodal je imel 93000 km! To so bile moje okvare na laguni, povprecna poraba 5.8 litrov na 100km, z avtom sem bil zadovoljen in bom sedaj verjetno kupil novo!
Mene se najbolj zanima kako je z turbinami. Kakor vem so v 79KW se navadne turbine v 88KW pa so ze tiste z spremenljivo geometrijo lopatic.alex napisal/-a:sam sem imel tako laguno , letnik 2003, kot testno vozilo (prevozeno je imela 16000 km)z njo sem naredil 77000km v manj kot treh letih, moje okvare na tem avtu so bile na 63 000 km je sla predcrpalka (popravilo 150 eu), sel mi je mehanizem za dvig sovoznikovega stekla in poskodba (odlotan) kabel na ventilu turbine na 80000km, ko sem ga prodal je imel 93000 km! To so bile moje okvare na laguni, povprecna poraba 5.8 litrov na 100km, z avtom sem bil zadovoljen in bom sedaj verjetno kupil novo!
Se pravi z 79KW naj nebi bilo toliko tezav?
Sprememba plana.dolenc napisal/-a:Trenutno imam 145k km. Vsi se tresejo in strasijo s temi turbinami, pa ne vem kaj naj si mislim. Enim gredo pri 50k, drugim pa pri 200k. Verjetno odvisno od nacina voznje. Ce si norc za volanom bos itak pol avta menjal, ne samo turbino. In to ne glede na znamko avta.
Kupil Laguno 2005 letnik 88KW dizel.
Prevozenih 80.000km + servisna knjiga.
Avto ima pa dynamic opremo, se pravi se delno usnje.....itd.
Upam , da so pri teh letnikih ze odpravljene napake na motorju.
Moja laguna je 1,9 dci 120KM imam 73000 km prevozenih, edino kar sem menjal je bil kompresor, je pa res, da pride obdobje ko nekako kar nekaj ne dela, tako sem imel tezavo s kljucavnico na voznikovih vratih, ker je prostorocno zaklepanje in odklepanje ( enkart je odklenilo drugic spet ne), no sedaj pa ze cel mesec dela BP, sumim pa da je nekaj z elekktriko ( mogoce slab akumulator) ker se vcasih na luceh vidi da malo zatrepetajo.
Na splosno pa cez avto nimam kaj reci, potegne dobro, poraba sprejemljiva, razen navedenega posega nimam drugega, no letos bom menjal jermene ker je avto star 5 let pa tudi zavorne ploscice imam namen zamenjat komplet. Meni je avto vsec, prostoren, dobre oblike, dobrih lastnosti, odzivnot motorja je za moje potrebe povsem OK, mogoce se bos lazje odlocil, ce jo poskusis v voznji.
Na splosno pa cez avto nimam kaj reci, potegne dobro, poraba sprejemljiva, razen navedenega posega nimam drugega, no letos bom menjal jermene ker je avto star 5 let pa tudi zavorne ploscice imam namen zamenjat komplet. Meni je avto vsec, prostoren, dobre oblike, dobrih lastnosti, odzivnot motorja je za moje potrebe povsem OK, mogoce se bos lazje odlocil, ce jo poskusis v voznji.
Men pa nikakor ne potegne nova oblika ( facelift ). Saj na zunaj je se nekako ampak notranjot - armatura mi je pa cista tema, sploh ta del z avtoradijem in stevci.....dolenc napisal/-a:Vec problemov je bilo do letnika 2003, predvsem turbine. Moja je letnik 2004, tudi Dynamic, in zaenkrat brez posebnosti...trkamSem hotel vzet letnik 05, ker ima armaturo lepso, ta del kjer je klima in radio. Ampak je bila tale bolj ohranjena.
LP
Men pa nikakor ne potegne nova oblika ( facelift ). Saj na zunaj je se nekako ampak notranjot - armatura mi je pa cista tema, sploh ta del z avtoradijem in stevci.....dolenc napisal/-a:Vec problemov je bilo do letnika 2003, predvsem turbine. Moja je letnik 2004, tudi Dynamic, in zaenkrat brez posebnosti...trkamSem hotel vzet letnik 05, ker ima armaturo lepso, ta del kjer je klima in radio. Ampak je bila tale bolj ohranjena.
LP
Mislil sem letnik 05 in naprej ker je samo armatura malenkost spremenjena.
Drgac ta cisto nova laguna, ki je zdaj ven prisla tudi meni ni nic posebnega. Zunanjost - grandtour se nekako, notranjost pa sem bil kar malo razocaran ko sem jo sel peljat. Tudi v naslonu za roko je manj prostora in v vratih, pa armatura privzdignjena... res nic posebnega, mene ni navdusila. In del z klimo ter radiem se mi zdi tako skupaj nametan, da mora prav pomislit preden pritisnes pravi gumb,....
Drgac ta cisto nova laguna, ki je zdaj ven prisla tudi meni ni nic posebnega. Zunanjost - grandtour se nekako, notranjost pa sem bil kar malo razocaran ko sem jo sel peljat. Tudi v naslonu za roko je manj prostora in v vratih, pa armatura privzdignjena... res nic posebnega, mene ni navdusila. In del z klimo ter radiem se mi zdi tako skupaj nametan, da mora prav pomislit preden pritisnes pravi gumb,....