ni zarad tega. pac drsi sklopka. se dogaja vecim - tudi meni se je dvakrat ponovilo za slab teden in potem samo od sebe nehalo. zdej dela se zmerajR-gorazd napisal/-a:A je mozno da je zaradi tega obcasno avto tako delal kot bi mu sklopka zdrsnila, pri priblizno 2000 obratih (ce pohodis plin takrat)?
egr ventil
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
Ni mi jasno kako bi lahko samo obcasno zdrsovala.
Avto enostavno obcasno naredi tako, da ko pohodis plin naredi v 3 ali 4 tako da obrate nabija avto pa ne vlece kot bi zdrsnila sklopka ali pa kot, da ne bi mel moci. Sem probal tiscat naprej in se ni v bistvu nic zgodilo. Sem mehanika vprasal je rekel, da bi ce bi sklopka zdrsovala smrdelo iz avta. Pa ni nic. Zanimivo pa da v prvi in drugi tega nikol ne naredi, pa speljem da avto koplje.
Je pa to Espace 2.2 dci 12/2003l
Avto enostavno obcasno naredi tako, da ko pohodis plin naredi v 3 ali 4 tako da obrate nabija avto pa ne vlece kot bi zdrsnila sklopka ali pa kot, da ne bi mel moci. Sem probal tiscat naprej in se ni v bistvu nic zgodilo. Sem mehanika vprasal je rekel, da bi ce bi sklopka zdrsovala smrdelo iz avta. Pa ni nic. Zanimivo pa da v prvi in drugi tega nikol ne naredi, pa speljem da avto koplje.
Je pa to Espace 2.2 dci 12/2003l
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
res je zanimivo da se to ne dogaja v prvi pri speljevanju (tudi pri agresivnem ne) ampak v visjih prestavah v obmocju najvecjega navora. obrati motorja rastejo, hitrost pa ne, torej motor nic ne dusi ampak je problem nekje drugje v transmisiji. ker se kolesa ne vrtijo v prazno ostane samo se sklopka...
je pa tudi zanimivo da cez cas neha...
tukaj imas pa temo kjer se je govorilo o tem
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 38&start=0
je pa tudi zanimivo da cez cas neha...
tukaj imas pa temo kjer se je govorilo o tem
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 38&start=0
Jaz mam tut problem z tem EGR ventilom in sicer mi je zablokiral to pomen da je zapacan vsaj jaz si tko predctavljam pa sem bil na Renaultovem servisu in so mi rekli da ga je treba menjat da ce ga sam spucas da se ti spet kmalu ponovi pa me zanima kakse imate kaj izkusnje s tem ker opazam da ste ga vecinoma vsi ocistili kateri ste imeli problem s tem?
Ne vem zdaj a se jim na srvisu ne da tega ocistit al hocjo da bi cim vec zasluzil ker ta ventil kosta skoraj 200 evrov.
Ne vem zdaj a se jim na srvisu ne da tega ocistit al hocjo da bi cim vec zasluzil ker ta ventil kosta skoraj 200 evrov.
Dej gas da ma?°ina diha!!
Men je EGR ventil trokiru tako, da mi je pri obratih tam okroh 1800 kot, da bi torbina neki pumpala
smešno se sliši ampak res. mam laguno 2 letnik 02 1.9dci.
V glavnem odklopil sem kabel od ventila napake mi ni javilo me pa zanima, če mi lahka katalizator crkne, ker gre sedaj ves zrak direkt v izpuh?
Aja, pa auto sedaj normaln dela sam bolj kadi.
lp
V glavnem odklopil sem kabel od ventila napake mi ni javilo me pa zanima, če mi lahka katalizator crkne, ker gre sedaj ves zrak direkt v izpuh?
Aja, pa auto sedaj normaln dela sam bolj kadi.
lp
To je pa zato, ker so v cevovodu ostale saje in usedline, ki se sedaj, ko si EGR očistil počasi sproščajo. Običajno bi bilo potrebno ob čiščenju EGR ventila očistiti tudi vse cevi.R-gorazd napisal/-a:Sem spucal EGR ventil in tudi cel sklop na katerega je pritrjen. Je blo tolk zapacano, da se tudi loputka ni dala zapret.
Sem pa opazil, da odkar sem spucal mi avto bistveno bolj kadi. Je za to kak poseben razlog?
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
Vse to (tudi to, da naj bi se to ne počelo) je opisano na vrhu strani pod temo Delovanje in vse o EGR ventilu....je pa Sticky (Ne prezri)...Kosta napisal/-a:V glavnem odklopil sem kabel od ventila napake mi ni javilo me pa zanima, če mi lahka katalizator crkne, ker gre sedaj ves zrak direkt v izpuh?
Aja, pa auto sedaj normaln dela sam bolj kadi.lp
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...