laguna 1.5 dci
laguna 1.5 dci
Zanima me ce ima kdo kake pozitivne ali negativne izkusnje z tem avtom!lp
Re: laguna 1.5 dci
Lahko ti povem brez izkusenj, da je ta motor definitivno presvoh za tako tezko limuzino......alex napisal/-a:Zanima me ce ima kdo kake pozitivne ali negativne izkusnje z tem avtom!lp
Motor je sicer dobro navit, vendar ne pricakuj neke velikanske kilometraze brez vecjih popravil - npr. Laguna 2.2Dti je naredila brez tezav 400.000km z prvo turbino, kar pri tem 100% ne bo, ker bo stalno obremenjen motor na 80-100%, ce bos hotel da se kam premakne!!!
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
No, najprej naberi izkusnje potem pa govoriTommy28 napisal/-a:Lahko ti povem brez izkusenj, da je ta motor definitivno presvoh za tako tezko limuzino......alex napisal/-a:Zanima me ce ima kdo kake pozitivne ali negativne izkusnje z tem avtom!lp
Motor je sicer dobro navit, vendar ne pricakuj neke velikanske kilometraze brez vecjih popravil - npr. Laguna 2.2Dti je naredila brez tezav 400.000km z prvo turbino, kar pri tem 100% ne bo, ker bo stalno obremenjen motor na 80-100%, ce bos hotel da se kam premakne!!!
Testna voznja je pokazala, da avto vec kot dovolj zmore svojo tezo, sicer ne vem kako bi bili 1.6 bencinarji z pol manj navora sposobni ta avto premaknit.
Problemi z turbinami naj bi bili odpravljeni tako da ne verjamem, da vec ne zdrzi 120.000 kilometrov, kot se delajo norca.
Skratka. Avto bo tudi z 1.5 motorjem dovolj prozen za normalno voznjo in prehitevanje drugega avta. Ni pa za na pisto.
Kaj pa ti vozis?FBR napisal/-a:No, najprej naberi izkusnje potem pa govoriTommy28 napisal/-a:Lahko ti povem brez izkusenj, da je ta motor definitivno presvoh za tako tezko limuzino......alex napisal/-a:Zanima me ce ima kdo kake pozitivne ali negativne izkusnje z tem avtom!lp
Motor je sicer dobro navit, vendar ne pricakuj neke velikanske kilometraze brez vecjih popravil - npr. Laguna 2.2Dti je naredila brez tezav 400.000km z prvo turbino, kar pri tem 100% ne bo, ker bo stalno obremenjen motor na 80-100%, ce bos hotel da se kam premakne!!!![]()
Testna voznja je pokazala, da avto vec kot dovolj zmore svojo tezo, sicer ne vem kako bi bili 1.6 bencinarji z pol manj navora sposobni ta avto premaknit.
Problemi z turbinami naj bi bili odpravljeni tako da ne verjamem, da vec ne zdrzi 120.000 kilometrov, kot se delajo norca.
Skratka. Avto bo tudi z 1.5 motorjem dovolj prozen za normalno voznjo in prehitevanje drugega avta. Ni pa za na pisto.
Upam da si vozil obe varianti, da si lahko pameten.
Za Laguno mora biti vsaj 1.9dci ali pa 2.0 bencinar.
Za 1.6 laguno pa pravijo da je nepremicnina, kar se tice voznih lastnosti
Brez skrbi presvoh nebo.....no odvisno od zahtev ...za normalno voznjo je dost ...kaj pa nucas vec ce razvije cez 190 km/h pospesek okol 12 ..je to cist dost za normalno voznjo .....ce bi pa rat da se mal pokazes kaj zmore avto pol pa itak da vzames 2.0 dci 175 km .....jst vidm na svojem ...clio ma pac 1050 kg pa je motor dalec od polne obremenjenosti ko se vozm ....kar tud poraba kaze tko da tud laguna nebi smela bit tok podhranjena 
dvomm da lahko z 1.5 dci masino v laguni normalno prehitevas, za normalno furo je to, sam pa osebno nebi kupovau lagune z mn kukr 130KM,ker ze eden od uporabnikov z 2.0 dci ni biu zadovoljen ko govorimo o pospeskih, to je pac avto za normalno furo in odobjeFBR napisal/-a:No, najprej naberi izkusnje potem pa govoriTommy28 napisal/-a:Lahko ti povem brez izkusenj, da je ta motor definitivno presvoh za tako tezko limuzino......alex napisal/-a:Zanima me ce ima kdo kake pozitivne ali negativne izkusnje z tem avtom!lp
Motor je sicer dobro navit, vendar ne pricakuj neke velikanske kilometraze brez vecjih popravil - npr. Laguna 2.2Dti je naredila brez tezav 400.000km z prvo turbino, kar pri tem 100% ne bo, ker bo stalno obremenjen motor na 80-100%, ce bos hotel da se kam premakne!!!![]()
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
vir: klikOb pogledu na karakteristiko motorja, smo bili sprva malo v dvomih, ce je motor 1,5 dCi (110 KM) dejansko kos taksnemu vozilu in njegovi tezi. In smo se prepricali. Tako proznost motorja kot usklajenost z menjalnikom nas je pozitivno presenetila. Se vedno omenjeni motor ni namenjen izrazito dinamicni voznji, vendar kdo pa si omisli Renault Laguno v garazi zato, da bi z njo izvajal sportne in drzne manevre po nasih, ze tako prevec nevarnih, cestah.
pomoje je masina popolnoma zadovoljiva za manj zahtevnega uporabnika. ce primerjam samo s svojim avtom, podatki kazejo par desetink boljsi pospesek do 100 in 17 km/h visjo koncno. in jaz sem ze s svojim kdaj prehiter na cesti, tako da ta masina nebi smela bit problem.
@Tommy28:
Vozim 1.9 dci megana, vozil sem pa tudi laguno 1.5 dci.
Dalec od tega, da je enako, vendar tistih 10 KM, ki je razlike tudi ni tako drasticno. Ne, ne leti enako kot moj avto, tega tudi nocem nobenega prepricat, ker ni res, je pa dejstvo da vec kot zmore svojo tezo in tudi prehitevat se da.
Se najvecja razlika je, da ni enake moci takoj ko pritisnes gas in zato cakas malo dlje. Ce ne dirkas po cesti in ti je avto prevozno sredstvo od tocke A do B z nekaj udobja je to cisto uredu avto.
Dalec od tega, da je enako, vendar tistih 10 KM, ki je razlike tudi ni tako drasticno. Ne, ne leti enako kot moj avto, tega tudi nocem nobenega prepricat, ker ni res, je pa dejstvo da vec kot zmore svojo tezo in tudi prehitevat se da.
Se najvecja razlika je, da ni enake moci takoj ko pritisnes gas in zato cakas malo dlje. Ce ne dirkas po cesti in ti je avto prevozno sredstvo od tocke A do B z nekaj udobja je to cisto uredu avto.
Jst sm do pred pol leta vozil megana karavan 1.9 dci sedaj pa 1.6 16V pa lahko povem da bencinar bolj potegne v visjih hitrostih, seveda ga je pa potrebno imeti nad 4k obrati.FBR napisal/-a:@Tommy28:
Definitivno je za laguno minimalno potrebno 120KM.....
Do 100 kmh verjamem, naprej je pa dizel ziher hitrejsiTommy28 napisal/-a:Jst sm do pred pol leta vozil megana karavan 1.9 dci sedaj pa 1.6 16V pa lahko povem da bencinar bolj potegne v visjih hitrostih, seveda ga je pa potrebno imeti nad 4k obrati.FBR napisal/-a:@Tommy28:
Tommy28 napisal/-a:Jst sm do pred pol leta vozil megana karavan 1.9 dci sedaj pa 1.6 16V pa lahko povem da bencinar bolj potegne v visjih hitrostih, seveda ga je pa potrebno imeti nad 4k obrati.FBR napisal/-a:@Tommy28:
Nalozu bi pet folka not pa bi pol probu ker gre hitreje in katerega je "lazje" furat ...bencinar se kako pogrunta nalozen avto ...dizel ne toliko ...zato tud lagune 1.6 16v nebi mogu primerjat z 1.5 dci ker ma bencinc neprimerno tezjo nalogo ....zal navor dela æudeze pri tezi avtomobila ...tle je razlike 90 Nm to pa ni macji kasel ...ce lahko recem da majo mestni avtomobili povecini to razliko navora ki premika v povprecju okoli 900 kg
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
Na sihtu imamo 1.5 dci -je z 105 KM -6 prestav in 1.9dci-je 120KM - 6 prestav in moram rect da je razlika kot noc pa dan.clio_dizel napisal/-a:torej deset vec kot jih ponuja 1,5-litrski strojTommy28 napisal/-a:...Definitivno je za laguno minimalno potrebno 120KM.....![]()
sicer je pa tko kot je fast reku. za tezo premikat tukaj konje nadomesca navor
1.9 izredno dobro - zvezno pospesuje, 1.5 pa moram rect da ga hitro zmanjka, sicer kar zalepi na sedez ampak to je le obcutek - treba je tud na stevec gledat.
1.5 - polno nalozen, se pravi 5 oseb noter in 5 ruzakov zadaj mu da je... m....er, v klanec pa sploh - 1.9 pa kljub obremenitvi skoraj enako deluje.
Poraba goriva je enaka pri obeh modelih.....
Vsi avti so stari cca - 1-1,5 let in iajo okoli 20-40kkm.
Upam pa rect, da moj megan 1.6 z 83KW pelje scat vsakega megana 1.5DCI in v pospesku in v koncni ( tudi tega z 105KM in 6 gangi ).