Laguna: nekontrolirano utripanje lucke "STOP"

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
skrivo
Kraj: Pi?°ece

Laguna: nekontrolirano utripanje lucke "STOP"

Odgovor Napisal/-a skrivo »

Prosil bi za pomoc.
Imam Laguno 1.8RN letnik 1994 (243.000km). Pred kratkim sta mi na stevcu hkrati zaceli nekontrolirano utripati lucka "STOP" in lucka za akumulator. Lucki posvetita in ugasneta v neenakomernih casovnih presledkih, nikoli pa ne svetita vec kot kake pol sekunde. Akumulator je star kake 3 mesece, regler pa drzi napetost 13.3V (izmerjeno). V delovanju motorja in vsega ostalega ni zaznati niti najmanjse pomanjkljivosti - avto gre ko sus.
Ne vem, kaj bi lahko bilo narobe?
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

tocno to je men delal pr meganu,pri obratih nad 4000, na koncu je sla jermenica od mikro jermena in alternetor, tako da je neki narobe z alternatorjom, verjetno bos moral dati novo navitje in ce se ne motm more bit napetost okrog 14V tako da je mozno da ti polne premalo, ce bos prebrau v tisti knjikci z navodili bos vidu, da pise premalo polnjenje oz prevelko....alternator....
pa se krtacke so ble menjenje in prav tako regler
skrivo
Kraj: Pi?°ece

Odgovor Napisal/-a skrivo »

Hvala Jurcek3. Je pa napetost 13.3V na tem avtu ze od kar ga mam (6 let). Pa tisto "blinkanje" je pa popolnoma neodvisno od obratov. Zanimivo. A bi blo najboljse, ce bi pocakal, da stvar crkne do konca? Pa se to: ima kdo "service and repair manual" od take lagune? Ce bi imel navodila, bi lahko sam popravil, tak pa se vem ne kje je naprimer regler.
mamomu
Kraj: Grand Scenic 1.9 Privilege Lux

Odgovor Napisal/-a mamomu »

Meni se je to tudi zacelo pojavljati na Velsatisu. Ko pohodim gas ali pa ko peljem v levi ovinek mi zasveti "STOP" in lucka za zavore.
Potem mi avto sporoci, da je napaka na zavornem sistemu!!!
Ampak, zavore delujejo brez problema.
:evil:
Uporabniški avatar
mikula

Odgovor Napisal/-a mikula »

Verjetno je kriva iztrosenost zavornih oblog in posledicno utripanje lucke stop. Pri teh modelih imas zavorne obloge s kablom. Ko se obloge obrabijo do dolocene meje se posledicno preko diska ustvari tokokrog, ki vpliva na vziganje opozorilne lucke.
Druga moznost je nizek nivo zavorne tekocine.

lp marjan
mamomu
Kraj: Grand Scenic 1.9 Privilege Lux

Odgovor Napisal/-a mamomu »

Opa, zavorna tekocina je manjkala :cry:
Odgovori